Amerykańskie naleśniki

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodajemy roztopione masło. Do utartych żółtek z cukrem i masłem stopniowo wlewamy mleko. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Na końcu do składników dodajemy szczyptę soli oraz ubite na pianę białka. Wszystkie składniki mieszamy. Naleśniki smażymy na patelni posmarowanej olejem lub na klarowanym maśle. Naleśniki smażymy z obu stron do uzyskania ciemnozłotego koloru. Z usmażonych naleśników układamy stos. Naleśniki podajemy z sosem, dekorujemy filetami z pomarańczy.

Sos

Serek homogenizowany przekładamy do miseczki, do serka dodajemy jogurt oraz cukier puder. Całość mieszamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (26)

Avatar
  • Skakosz Skakosz
    388 dni temu
    Za mało ciasta aby wyszły te gurki. W smaku dobre.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    528 dni temu
    Pyszne:) Ja zrobiłam ser z rodzynkami:) Jak u mojej babci :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    596 dni temu
    Bardzo dobre :)))

    odpowiedz

  • SfenKerPL SfenKerPL
    600 dni temu
    Dobry przepis pyszne, puszyste placuszki Polecam ps1-Nawet mój kot zjadł ps2-Polecam do nich syrop klonowy

    odpowiedz

  • Gość Gość
    630 dni temu
    Jestem robotem :L

    odpowiedz

  • Gość Gość
    663 dni temu
    Mmm... pycha 😊 bardzo dobry przepis

    odpowiedz

  • Anna Anna
    681 dni temu
    Cześć, spróbuję tego przepisu

    odpowiedz

  • Gość Gość
    810 dni temu
    Pamiętajcie, że wszystko się miksuje aż do momentu dodania ubitych białek. Wtedy tylko wymieszać. Polecam dżem na sos, bo inaczej czegoś brakuje.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    935 dni temu
    Mega rubcie zaraz. więcej sosu i boskie naleśniki.

    odpowiedz

  • Darek Darek
    1001 dni temu
    goraco polecam ale sosu 2 razy tyle;p

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1021 dni temu
    mmmmmmm pyszotka

    odpowiedz

  • Do_Izabela M Do_Izabela M
    1047 dni temu
    Izo: Nie, pod żadnym pozorem!

    odpowiedz

  • Izabela M. Izabela M.
    1117 dni temu
    takie pytanko: mogę użyć mąki krupczatki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1116 dni temu
    Izabelo, nie zalecamy zamiany mąki na inną. Istnieje niebezpieczeństwo, że naleśniki będą miały wówczas zupełnie inną strukturę.
  • Gość Gość
    1122 dni temu
    bardzo mi smakuje

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1157 dni temu
    Bardzo dobry przepis, pancakes'y wyszły wyśmienite :)

    odpowiedz

  • Mablak Mablak
    1312 dni temu
    Ja z kolei uwielbiam ten przepis ❤️ Trzeba dodac podwójną porcję proszku do pieczenia i będą grubiutkie

    odpowiedz

  • marta marta
    1366 dni temu
    Niestety zawiodłam się na tym przepisie, amerykańskie naleśniki bardziej przypominają nasze tradycyjne placki, aniżeli oryginalne, grube pancakes'y.

    odpowiedz

  • Diri Diri
    1381 dni temu
    Wyśmienite - polecam :) do części dodałam starte jabłko - rewelacja !

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1479 dni temu
    Robiłam wyszły rewelacyjne :-D były pyszne, :-) nie

    odpowiedz

  • zbychu zbychu
    1485 dni temu
    jaki ładny stosik ;D

    odpowiedz

  • małgośka małgośka
    1491 dni temu
    mniam naprawde pyszne

    odpowiedz

  • Króliczek32 Króliczek32
    1605 dni temu
    Zrobiłam je na obiad. Mąż był zachwycony. Zamiast pomarańczy użyłam truskawki i kiwi.

    odpowiedz

  • Zuzka Zuzka
    1607 dni temu
    Mi również wyszły placuszki, ja dodatkowo kupiłam a Lidlu borówki i maliny, z owocami są przepyszne.

    odpowiedz

  • MiG MiG
    1612 dni temu
    Rewelacja - wreszcie pancake'i bez zakalca!:)

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1623 dni temu
    Pyszności, do tego jeszcze syrop klonowy z tygodnia amerykańskiego, mniam :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram