
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Masło roztop w rondelu na małym ogniu. Mleko wyjmij z lodówki z wyprzedzeniem, by nabrało temperatury pokojowej.
Przygotowanie
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodajemy roztopione masło. Do utartych żółtek z cukrem i masłem stopniowo wlewamy mleko. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Na końcu do składników dodajemy szczyptę soli oraz ubite na pianę białka. Wszystkie składniki mieszamy. Naleśniki smażymy na patelni posmarowanej olejem lub na klarowanym maśle. Naleśniki smażymy z obu stron do uzyskania ciemnozłotego koloru. Z usmażonych naleśników układamy stos. Naleśniki podajemy z sosem, dekorujemy filetami z pomarańczy.
Sos
Serek homogenizowany przekładamy do miseczki, do serka dodajemy jogurt oraz cukier puder. Całość mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
Przygotuj najsłynniejsze francuskie naleśniki z pomarańczami. Są słodkie, aromatyczne i orzeźwiające – wyśmienite!

Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
Sprawdzony i szybki przepis na naleśniki z waniliowym nadzieniem zapiekane pod śmietanowym sosem. Pycha!

Puszysty omlet z owocami
Paweł Małecki ma doskonały przepis na puszysty omlet z owocami. Z chęcią się z Tobą podzieli! Dzięki niemu przygotujesz najlepszy omlet w swojej kuchni!

Owocowy Pie
Słodki placek z jabłkami, brzoskwiniami i pomarańczami – przebój kuchni amerykańskiej w lekko odmienionym wydaniu.

Komentarze (29)
223 dni temu
Nalesniki smakuja jak jajecznica, nie sa puszyste jak na czas i ilosc staran by to osiągnąć, ciasto ma zla konsystencje, najlepiej smażyć bezz tluszczu, inaczej ciasto sie zważa. Nie polecam przepisu. Myślałam ze mozna zaufac tak doswiadczonej osobie jak Paweł, zawiodlam sie.
odpowiedz
826 dni temu
nwm takie se
odpowiedz
1277 dni temu
Snmakosz na górki się wchdzi, dlatego nie wyszły "gurki"
odpowiedz
1899 dni temu
Za mało ciasta aby wyszły te gurki. W smaku dobre.
odpowiedz
2038 dni temu
Pyszne:) Ja zrobiłam ser z rodzynkami:) Jak u mojej babci :)
odpowiedz
2106 dni temu
Bardzo dobre :)))
odpowiedz
2111 dni temu
Dobry przepis pyszne, puszyste placuszki Polecam ps1-Nawet mój kot zjadł ps2-Polecam do nich syrop klonowy
odpowiedz
2140 dni temu
Jestem robotem :L
odpowiedz
2173 dni temu
Mmm... pycha 😊 bardzo dobry przepis
odpowiedz
2191 dni temu
Cześć, spróbuję tego przepisu
odpowiedz
2320 dni temu
Pamiętajcie, że wszystko się miksuje aż do momentu dodania ubitych białek. Wtedy tylko wymieszać. Polecam dżem na sos, bo inaczej czegoś brakuje.
odpowiedz
2446 dni temu
Mega rubcie zaraz. więcej sosu i boskie naleśniki.
odpowiedz
2511 dni temu
goraco polecam ale sosu 2 razy tyle;p
odpowiedz
2532 dni temu
mmmmmmm pyszotka
odpowiedz
2558 dni temu
Izo: Nie, pod żadnym pozorem!
odpowiedz
2628 dni temu
takie pytanko: mogę użyć mąki krupczatki?
odpowiedz
2627 dni temu
Izabelo, nie zalecamy zamiany mąki na inną. Istnieje niebezpieczeństwo, że naleśniki będą miały wówczas zupełnie inną strukturę.
2632 dni temu
bardzo mi smakuje
odpowiedz
2667 dni temu
Bardzo dobry przepis, pancakes'y wyszły wyśmienite :)
odpowiedz
2823 dni temu
Ja z kolei uwielbiam ten przepis ❤️ Trzeba dodac podwójną porcję proszku do pieczenia i będą grubiutkie
odpowiedz
2876 dni temu
Niestety zawiodłam się na tym przepisie, amerykańskie naleśniki bardziej przypominają nasze tradycyjne placki, aniżeli oryginalne, grube pancakes'y.
odpowiedz
2892 dni temu
Wyśmienite - polecam :) do części dodałam starte jabłko - rewelacja !
odpowiedz
2989 dni temu
Robiłam wyszły rewelacyjne :-D były pyszne, :-) nie
odpowiedz
2995 dni temu
jaki ładny stosik ;D
odpowiedz
3002 dni temu
mniam naprawde pyszne
odpowiedz
3116 dni temu
Zrobiłam je na obiad. Mąż był zachwycony. Zamiast pomarańczy użyłam truskawki i kiwi.
odpowiedz
3117 dni temu
Mi również wyszły placuszki, ja dodatkowo kupiłam a Lidlu borówki i maliny, z owocami są przepyszne.
odpowiedz
3122 dni temu
Rewelacja - wreszcie pancake'i bez zakalca!:)
odpowiedz
3134 dni temu
Pyszności, do tego jeszcze syrop klonowy z tygodnia amerykańskiego, mniam :)
odpowiedz
zobacz wszystkie