Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym

DG i O matko i córko


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Obieramy i kroimy jabłka

Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w małą kostkę i wrzucamy do garnka. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Mieszamy. Do jabłek dodajemy wodę, miód i zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2: Przygotowujemy pancaki

Do naczynia blendera wrzucamy banany, jajka. Doprawiamy cynamonem. Wlewamy odrobinę mleka i miksujemy na gładką masę. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Podajemy z musem jabłkowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

John James

Pancakes z borówkami

Śniadanie w amerykańskim stylu musi być sycące, dlatego polecamy pyszne pancakes z borówkami i syropem klonowym!

Pancakes z borówkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Mini Pancakes na patyku

Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.

Mini Pancakes na patyku

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:00 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Amerykańskie naleśniki

Puszyste, pulchne, pachnące i bardzo sycące – przyrządź samodzielnie pyszne pancakes i rozpocznij słodko nowy dzień!

Amerykańskie naleśniki

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Czekoladowe naleśniki z bananami

Wystarczy odrobina kakao i kilka dodatków, by odmienić klasyczne naleśniki. W tej wersji smakują naprawdę przepysznie.

Czekoladowe naleśniki z bananami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 5 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (7)

Avatar
  • Elemele Elemele
    1782 dni temu
    Niestety, placki bananowe nie wyszły, nie można było odkleić ich z patelni. Mimo, że patelnia była mocno nagrzana. Śniadanie w dużej mierze wylądowało w koszu, dziecko płacze z głodu. Ratowałam naleśniki dodatkiem mąki orkiszowej, wychodziły na tyle lepiej że mogłam je przekręcić na drugą stronę.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2905 dni temu
    Czy można jakoś w szczegółach wyszukiwania połączyć TYP DANIA z działem Bezglutenowym? Nie chce mi się przeglądać wszystkich przepisów bg, kiedy szukam tylko deserów itp

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2904 dni temu
    W tej chwili nie mamy takiej opcji, ale dziękujemy za sugestię :)
  • Gość Gość
    3082 dni temu
    dodać miód i potem zagotować?! bez sensu, szkoda miodu.

    odpowiedz

  • Gośćmm Gośćmm
    3031 dni temu
    faktycznie traci przez to wszystkie wartości odżywcze
  • Gość Gość
    3134 dni temu
    Gorący olej po rękach , to już łopatki nie było?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3135 dni temu
    Tylko po co te jajka? Przecież banan sam w sobie jest dobrym lepiszczem dla tych placków.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!