zobacz film

DG i O matko i córko

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Obieramy i kroimy jabłka

Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w małą kostkę i wrzucamy do garnka. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Mieszamy. Do jabłek dodajemy wodę, miód i zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2: Przygotowujemy pancaki

Do naczynia blendera wrzucamy banany, jajka. Doprawiamy cynamonem. Wlewamy odrobinę mleka i miksujemy na gładką masę. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Podajemy z musem jabłkowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Elemele Elemele
    106 dni temu
    Niestety, placki bananowe nie wyszły, nie można było odkleić ich z patelni. Mimo, że patelnia była mocno nagrzana. Śniadanie w dużej mierze wylądowało w koszu, dziecko płacze z głodu. Ratowałam naleśniki dodatkiem mąki orkiszowej, wychodziły na tyle lepiej że mogłam je przekręcić na drugą stronę.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1228 dni temu
    Czy można jakoś w szczegółach wyszukiwania połączyć TYP DANIA z działem Bezglutenowym? Nie chce mi się przeglądać wszystkich przepisów bg, kiedy szukam tylko deserów itp

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1228 dni temu
    W tej chwili nie mamy takiej opcji, ale dziękujemy za sugestię :)
  • Gość Gość
    1405 dni temu
    dodać miód i potem zagotować?! bez sensu, szkoda miodu.

    odpowiedz

  • Gośćmm Gośćmm
    1354 dni temu
    faktycznie traci przez to wszystkie wartości odżywcze
  • Gość Gość
    1457 dni temu
    Gorący olej po rękach , to już łopatki nie było?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1458 dni temu
    Tylko po co te jajka? Przecież banan sam w sobie jest dobrym lepiszczem dla tych placków.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram