Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Ugotuj bób w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZESMAŻAMY CUKINIĘ I BÓB
Cukinię pozbawiamy końcówek i obieramy do gniazd nasiennych za pomocą obieraczki do warzyw lub nożyka do julienne, by uzyskać cienkie paski. Smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie razem z podgotowanym bobem ok. 2-3 minut, by zachować chrupkość i kolor warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
Jajka dokładnie rozbełtujemy w miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: SMAŻYMY OMLET
Na mocno rozgrzanej patelni roztapiamy masło. Masę jajeczną przelewamy na patelnię, rozprowadzając ją po całej powierzchni.
Delikatnie potrząsamy patelnią i smażymy, aż masa się zetnie. Podważamy brzegi omleta, by placek oddzielił się od patelni.
Krok 4: NAKŁADAMY DODATKI I PODAJEMY OMLET
Na wierzchu omleta układamy podsmażoną cukinię z bobem, pokruszony twaróg i porwany w dłoniach koperek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na talerz.
Zobacz podobne
przepisy
Puszysty omlet z owocami
Paweł Małecki ma doskonały przepis na puszysty omlet z owocami. Z chęcią się z Tobą podzieli! Dzięki niemu przygotujesz najlepszy omlet w swojej kuchni!
Omlet białkowy z łososiem
Szukasz pomysłu na proteinowe śniadanie? Kinga pokaże Ci, jak przygotować szybki i łatwy omlet białkowy z łososiem wędzonym i świeżym szpinakiem. Wypróbuj!
Omlet biszkoptowy z owocami na 3 sposoby
Owocowe śniadanie na trzy sposoby – wypróbuj przepisy Pawła na pyszne omlety biszkoptowe z owocami na zimno i na ciepło!
Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
Ten prosty omlet z suszonymi pomidorami, szpinakiem i kozim serem przygotujesz według prostego przepisu Karola. Sprawdź, jak smakuje podany na wyjątkowe, nieśpieszne śniadanie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pizza xxl
- Kanapka wyścigowa wyścigówka
- Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
- Naleśniki z farszem
- Bób z boczkiem
- Babeczki dyniowe
- Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
- Pieczona ryba z pikantnymi warzywami
- Kremowa zupa z bobu z wędzonym łososiem
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Owsiane babeczki śniadaniowe
- Pasta jajeczna z awokado
- Precle z warzywami
- Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Wędzone polędwiczki wieprzowe z sałatką z fasoli
- Meze – grecki talerz przystawek
- Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao
- Naked cake z gofrów orzechowych
- Bezglutenowy tort „Czarny Las”
- Dorsz czarny na szpinaku
- Jajko cocotte z wędzonym łososiem i prowansalskim ratatouille
- Pasztet z soczewicy
- Mrożone truskawki w syropie waniliowym
- Kalmary w sosie pomidorowym
- Burek ze szpinakiem
- Twaróg z imbirem i owocami
- Baba drożdżowa
- Piersi z gęsi z podgrzybkami lub borowikami
- Keks królewski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)