zobacz film Omlet z cukinią i bobem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej:

Ugotuj bób w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. 

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZESMAŻAMY CUKINIĘ I BÓB

Cukinię pozbawiamy końcówek i obieramy do gniazd nasiennych za pomocą obieraczki do warzyw lub nożyka do julienne, by uzyskać cienkie paski. Smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie razem z podgotowanym bobem ok. 2-3 minut, by zachować chrupkość i kolor warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ

Jajka dokładnie rozbełtujemy w miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3: SMAŻYMY OMLET

Na mocno rozgrzanej patelni roztapiamy masło. Masę jajeczną przelewamy na patelnię, rozprowadzając ją po całej powierzchni.

Delikatnie potrząsamy patelnią i smażymy, aż masa się zetnie. Podważamy brzegi omleta, by placek oddzielił się od patelni.

Krok 4: NAKŁADAMY DODATKI I PODAJEMY OMLET

Na wierzchu omleta układamy podsmażoną cukinię z bobem, pokruszony twaróg i porwany w dłoniach koperek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na talerz.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!