Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Ugotuj bób w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZESMAŻAMY CUKINIĘ I BÓB
Cukinię pozbawiamy końcówek i obieramy do gniazd nasiennych za pomocą obieraczki do warzyw lub nożyka do julienne, by uzyskać cienkie paski. Smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie razem z podgotowanym bobem ok. 2-3 minut, by zachować chrupkość i kolor warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
Jajka dokładnie rozbełtujemy w miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: SMAŻYMY OMLET
Na mocno rozgrzanej patelni roztapiamy masło. Masę jajeczną przelewamy na patelnię, rozprowadzając ją po całej powierzchni.
Delikatnie potrząsamy patelnią i smażymy, aż masa się zetnie. Podważamy brzegi omleta, by placek oddzielił się od patelni.
Krok 4: NAKŁADAMY DODATKI I PODAJEMY OMLET
Na wierzchu omleta układamy podsmażoną cukinię z bobem, pokruszony twaróg i porwany w dłoniach koperek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na talerz.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledź w oleju
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Łazanki
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Piernik świąteczny
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Mini burgery
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)