Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
 - patelnię z przykrywką
 - ręcznik papierowy
 
Krok 1: Przygotowujemy masę białkową
Białka oddzielamy od żółtek (żółtek nie wykorzystujemy w tym przepisie). Do białek dodajemy otręby, siemię lniane i koperek. Całość blendujemy.
Krok 2: Smażymy omlet
Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Ręcznikiem papierowym ściągamy nadmiar tłuszczu. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię, przykrywamy przykrywką.
Krok 3: Dodajemy łososia i szpinak do omletu
Szpinak siekamy, posypujemy nim wierzch omletu. Oprószamy solą, pieprzem i odrobiną skórki otartej z cytryny. Omlet wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy plastry łososia, ścieramy odrobinę skórki z cytryny i skrapiamy rybę sokiem z cytryny.
Omlet składamy na pół i dekorujemy świeżym szpinakiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 - Burek ze szpinakiem
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Spaghetti carbonara
 - Łazanki
 - Śledź w oleju
 - Sernik pistacjowy
 - Piernik świąteczny
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Pieczona ryba po grecku
 - Śledzie po kaszubsku
 - Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
 - Jajka na miękko
 - Guacamole
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (4)
756 dni temu
Pyszny!
Odpowiedz
1708 dni temu
Przepyszny w smaku, jednak u mnie pomimo siemienia lnianego nie był elastyczny, lecz łamał się przy składaniu na pół, co nie zmienia faktu że propozycja ciekawa, sycąca i warta powtórzenia. Do środka poza szpinakiem i łososiem dodałam jeszcze odrobinę cebuli i awokado.
Odpowiedz
2117 dni temu
Szkoda, że w waszych przepisach brakuje liczby kcal i makroskładników:) pozdrawiam
Odpowiedz
2117 dni temu
Artu, dziękujemy za opinię i sugestię :) Pozdrawiamy