zobacz film Omlet białkowy z łososiem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender
  • patelnię z przykrywką
  • ręcznik papierowy

Krok 1: Przygotowujemy masę białkową

Białka oddzielamy od żółtek (żółtek nie wykorzystujemy w tym przepisie). Do białek dodajemy otręby, siemię lniane i koperek. Całość blendujemy.

Krok 2: Smażymy omlet

Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Ręcznikiem papierowym ściągamy nadmiar tłuszczu. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię, przykrywamy przykrywką.

Krok 3: Dodajemy łososia i szpinak do omletu

Szpinak siekamy, posypujemy nim wierzch omletu. Oprószamy solą, pieprzem i odrobiną skórki otartej z cytryny. Omlet wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy plastry łososia, ścieramy odrobinę skórki z cytryny i skrapiamy rybę sokiem z cytryny.

Omlet składamy na pół i dekorujemy świeżym szpinakiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Wiki Wiki
    369 dni temu
    Pyszny!

    odpowiedz

  • Marzena Marzena
    1322 dni temu
    Przepyszny w smaku, jednak u mnie pomimo siemienia lnianego nie był elastyczny, lecz łamał się przy składaniu na pół, co nie zmienia faktu że propozycja ciekawa, sycąca i warta powtórzenia. Do środka poza szpinakiem i łososiem dodałam jeszcze odrobinę cebuli i awokado.

    odpowiedz

  • artu artu
    1731 dni temu
    Szkoda, że w waszych przepisach brakuje liczby kcal i makroskładników:) pozdrawiam

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1731 dni temu
    Artu, dziękujemy za opinię i sugestię :) Pozdrawiamy

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!