Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- patelnię z przykrywką
- ręcznik papierowy
Krok 1: Przygotowujemy masę białkową
Białka oddzielamy od żółtek (żółtek nie wykorzystujemy w tym przepisie). Do białek dodajemy otręby, siemię lniane i koperek. Całość blendujemy.
Krok 2: Smażymy omlet
Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Ręcznikiem papierowym ściągamy nadmiar tłuszczu. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię, przykrywamy przykrywką.
Krok 3: Dodajemy łososia i szpinak do omletu
Szpinak siekamy, posypujemy nim wierzch omletu. Oprószamy solą, pieprzem i odrobiną skórki otartej z cytryny. Omlet wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy plastry łososia, ścieramy odrobinę skórki z cytryny i skrapiamy rybę sokiem z cytryny.
Omlet składamy na pół i dekorujemy świeżym szpinakiem.
Zobacz podobne
przepisy
Omlet cesarski
Przygotuj omlet cesarski w nowoczesnym wydaniu! Z dodatkiem syropu z agawy i obsypany pestkami granatu nabiera zupełnie nowego charakteru!
Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.
Omlet ze szpinakiem i szynką
Karol Okrasa serwuje przepis na udany poranek – omlet ze szpinakiem, szynką i kozim serem!
3 sposoby na omlet
Omlet na słodko w stylu azjatyckim oraz z łososiem i awokado – wypróbuj wszystkie trzy przepisy na udany początek dnia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Kompot z suszu z cytryną
- Śledzie po kaszubsku
- Kapusta z grochem
- Świąteczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik piernikowy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Piernik staropolski
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
428 dni temu
Pyszny!
odpowiedz
1381 dni temu
Przepyszny w smaku, jednak u mnie pomimo siemienia lnianego nie był elastyczny, lecz łamał się przy składaniu na pół, co nie zmienia faktu że propozycja ciekawa, sycąca i warta powtórzenia. Do środka poza szpinakiem i łososiem dodałam jeszcze odrobinę cebuli i awokado.
odpowiedz
1790 dni temu
Szkoda, że w waszych przepisach brakuje liczby kcal i makroskładników:) pozdrawiam
odpowiedz
1790 dni temu
Artu, dziękujemy za opinię i sugestię :) Pozdrawiamy