zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • patelnię z przykrywką
  • ręcznik papierowy

Krok 1: Przygotowujemy masę białkową

Białka oddzielamy od żółtek (żółtek nie wykorzystujemy w tym przepisie). Do białek dodajemy otręby, siemię lniane i koperek. Całość blendujemy.

Krok 2: Smażymy omlet

Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Ręcznikiem papierowym ściągamy nadmiar tłuszczu. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię, przykrywamy przykrywką.

Krok 3: Dodajemy łososia i szpinak do omletu

Szpinak siekamy, posypujemy nim wierzch omletu. Oprószamy solą, pieprzem i odrobiną skórki otartej z cytryny. Omlet wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy plastry łososia, ścieramy odrobinę skórki z cytryny i skrapiamy rybę sokiem z cytryny.

Omlet składamy na pół i dekorujemy świeżym szpinakiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram