Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- patelnię z przykrywką
- ręcznik papierowy
Krok 1: Przygotowujemy masę białkową
Białka oddzielamy od żółtek (żółtek nie wykorzystujemy w tym przepisie). Do białek dodajemy otręby, siemię lniane i koperek. Całość blendujemy.
Krok 2: Smażymy omlet
Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Ręcznikiem papierowym ściągamy nadmiar tłuszczu. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię, przykrywamy przykrywką.
Krok 3: Dodajemy łososia i szpinak do omletu
Szpinak siekamy, posypujemy nim wierzch omletu. Oprószamy solą, pieprzem i odrobiną skórki otartej z cytryny. Omlet wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy plastry łososia, ścieramy odrobinę skórki z cytryny i skrapiamy rybę sokiem z cytryny.
Omlet składamy na pół i dekorujemy świeżym szpinakiem.
Zobacz podobne
przepisy
Omlet cesarski
Przygotuj omlet cesarski w nowoczesnym wydaniu! Z dodatkiem syropu z agawy i obsypany pestkami granatu nabiera zupełnie nowego charakteru!
Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.
Omlet ze szpinakiem i szynką
Karol Okrasa serwuje przepis na udany poranek – omlet ze szpinakiem, szynką i kozim serem!
3 sposoby na omlet
Omlet na słodko w stylu azjatyckim oraz z łososiem i awokado – wypróbuj wszystkie trzy przepisy na udany początek dnia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- 3 sposoby na omlet
- Brownie z espresso i wiśnią
- Makaron z kurkami
- 3 sposoby na słodkie lunchboxy
- Wegański makowiec na bezglutenowym spodzie
- Tatar wołowy
- Pieczone placki ziemniaczane z łososiem
- Cronuty
- Szarlotka sypana
- Kiszone i suszone pomidory
- Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
- Zupa pieczarkowa z gnocchi
- Omlet sojowy z warzywami
- Puszysty omlet na słodko
- Bruschetty z mozzarellą
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Świąteczny talerz obfitości
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami
- Sylwestrowe przekąski z ciasta owsianego
- Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
- Zielone szparagi z burratą
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Zapiekanka z kaszy gryczanej i cukinii
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Idealny lukier królewski do dekoracji
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
408 dni temu
Pyszny!
odpowiedz
1361 dni temu
Przepyszny w smaku, jednak u mnie pomimo siemienia lnianego nie był elastyczny, lecz łamał się przy składaniu na pół, co nie zmienia faktu że propozycja ciekawa, sycąca i warta powtórzenia. Do środka poza szpinakiem i łososiem dodałam jeszcze odrobinę cebuli i awokado.
odpowiedz
1770 dni temu
Szkoda, że w waszych przepisach brakuje liczby kcal i makroskładników:) pozdrawiam
odpowiedz
1770 dni temu
Artu, dziękujemy za opinię i sugestię :) Pozdrawiamy