
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- patelnię z przykrywką
- ręcznik papierowy
Krok 1: Przygotowujemy masę białkową
Białka oddzielamy od żółtek (żółtek nie wykorzystujemy w tym przepisie). Do białek dodajemy otręby, siemię lniane i koperek. Całość blendujemy.
Krok 2: Smażymy omlet
Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Ręcznikiem papierowym ściągamy nadmiar tłuszczu. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię, przykrywamy przykrywką.
Krok 3: Dodajemy łososia i szpinak do omletu
Szpinak siekamy, posypujemy nim wierzch omletu. Oprószamy solą, pieprzem i odrobiną skórki otartej z cytryny. Omlet wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy plastry łososia, ścieramy odrobinę skórki z cytryny i skrapiamy rybę sokiem z cytryny.
Omlet składamy na pół i dekorujemy świeżym szpinakiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
- Gnocchi szpinakowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Jajecznica na 3 sposoby
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Krem ziemniaczany
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kotlety jajeczne
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
677 dni temu
Pyszny!
odpowiedz
1630 dni temu
Przepyszny w smaku, jednak u mnie pomimo siemienia lnianego nie był elastyczny, lecz łamał się przy składaniu na pół, co nie zmienia faktu że propozycja ciekawa, sycąca i warta powtórzenia. Do środka poza szpinakiem i łososiem dodałam jeszcze odrobinę cebuli i awokado.
odpowiedz
2039 dni temu
Szkoda, że w waszych przepisach brakuje liczby kcal i makroskładników:) pozdrawiam
odpowiedz
2039 dni temu
Artu, dziękujemy za opinię i sugestię :) Pozdrawiamy