
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Łączymy składniki omletu
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Z granatu wydrążamy pestki. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z syropem z agawy, pod koniec dodając mąkę kokosową. Do masy dodajemy ubite białka i dokładnie mieszamy.
Krok 2: Smażymy omlet
Omlet smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym. Za pomocą drugiej patelni obracamy omlet i smażymy dalej, aż jajka się zetną. Gotowy polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy granatem. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba z piekarnika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Mini burgery
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Jajka na miękko
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Piernik świąteczny
- Makówki śląskie
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)