
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Łączymy składniki omletu
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Z granatu wydrążamy pestki. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z syropem z agawy, pod koniec dodając mąkę kokosową. Do masy dodajemy ubite białka i dokładnie mieszamy.
Krok 2: Smażymy omlet
Omlet smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym. Za pomocą drugiej patelni obracamy omlet i smażymy dalej, aż jajka się zetną. Gotowy polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy granatem. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Krewetki w tempurze
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Arancini – kulki ryżowe
- Ramen
- Pulpety w sosie koperkowym
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
- Wegańskie placki z cukinii
- Sałatka gyros
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)