zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Łączymy składniki omletu

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Z granatu wydrążamy pestki. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z syropem z agawy, pod koniec dodając mąkę kokosową. Do masy dodajemy ubite białka i dokładnie mieszamy.

Krok 2: Smażymy omlet

Omlet smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym. Za pomocą drugiej patelni obracamy omlet i smażymy dalej, aż jajka się zetną. Gotowy polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy granatem. Dekorujemy listkami świeżej mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram