
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Łączymy składniki omletu
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Z granatu wydrążamy pestki. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z syropem z agawy, pod koniec dodając mąkę kokosową. Do masy dodajemy ubite białka i dokładnie mieszamy.
Krok 2: Smażymy omlet
Omlet smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym. Za pomocą drugiej patelni obracamy omlet i smażymy dalej, aż jajka się zetną. Gotowy polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy granatem. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Puszysty omlet z owocami
Paweł Małecki ma doskonały przepis na puszysty omlet z owocami. Z chęcią się z Tobą podzieli! Dzięki niemu przygotujesz najlepszy omlet w swojej kuchni!

Piegowaty omlet z borówkami i czekoladowym mlekiem
Puszyste placuszki z owocami i mleko czekoladowe to zdrowy sposób na słodki poranek. Takie śniadanie jest przepyszne!

Kaiserschmarrn – omlet z wiśniami
Popularne słodkie danie śniadaniowe prosto z Austrii. Jest pyszne, a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil!

3 sposoby na omlet
Omlet na słodko w stylu azjatyckim oraz z łososiem i awokado – wypróbuj wszystkie trzy przepisy na udany początek dnia!

Zobacz przepisy
na lato
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Krewetki w tempurze
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Arancini - kulki ryżowe
- Ramen
- Pulpety w sosie koperkowym
- Boczniaki po azjatycku
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Wegańskie placki z cukinii
- Sałatka gyros
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)