Piegowaty omlet z borówkami i czekoladowym mlekiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Omlet

Oddzielamy białko od żółtka. Białko ubijamy na sztywno, następnie bardzo delikatnie wmieszamy w nie żółtko, przesianą mąkę oraz mleko i cynamon. Na koniec dodajemy garść borówek.

Masę delikatnie wylewamy na nagrzaną, nasmarowaną masłem patelnię z nieprzywierającym dnem. Kiedy spód omleta będzie przyrumieniony, szeroką łopatką kuchenną przewracamy go na drugą stronę i smażymy, aż będzie rumiany.

Mleko czekoladowe

Mleko podgrzewamy, wkładamy do niego kostkę czekolady i mieszamy, aż się rozpuści. Dodajemy pół łyżeczki miodu i gotowy napój przelewamy do kubka.

Jak podawać?

Gotowy omlet posypujemy borówkami i polewamy miodem.

Podajemy z czekoladowym mlekiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Piotr GDA Piotr GDA
    781 dni temu
    dzisiaj zrobiliśmy z córką, zamiast jagód daliśmy banana i na talerzu podaliśmy z dżemem truskawkowym, wyszły super, bardzo smaczne!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    779 dni temu
    Brzmi pysznie!
  • Gość Gość
    1191 dni temu
    Zrobiłam, omlet jest pyszny! Polecam :) Mleka czekoladowego jeszcze nie wypróbowałam.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1353 dni temu
    wyglądają pysznie! ps jeszcze nie jadłam ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1353 dni temu
    jeszcze nie zrobiłam ale wyglądają pysznie!

    odpowiedz

  • maagdam2005 maagdam2005
    1413 dni temu
    Mega pychotka dziękuję

    odpowiedz

  • iza iza
    1562 dni temu
    ja spróbowałam i są super

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram