• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Mieszamy łososia z koperkiem

Łososia kroimy w kostkę. Końcówki koperku obrywamy, kilka końcówek zostawiamy do przybrania, resztę drobno siekamy. Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestek. Miąższ kroimy w kostkę. Mieszamy z łososiem, siekanym koperkiem i serkiem grani. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2: Przygotowujemy masę jajeczną

Jajka roztrzepujemy z mlekiem, posiekanymi ziołami. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3: Smażymy omlety

Na patelni rozgrzewamy trochę masła, wlewamy ¼ masy jajecznej i smażymy pod przykryciem przez 4-5 minut, aż spód lekko się zarumieni, a wierzch zetnie. Przekładamy na talerz, układamy na nim ¼ nadzienia z serka grani, omlet składamy na pół. Dekorujemy pozostałym koperkiem. Pozostałe omlety przygotowujemy jeden po drugim w taki sam sposób.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    289 dni temu
    Ogórek.... zielony, kiszony, konserwowy? czy wg gustu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    289 dni temu
    Ogórek zielony :)
  • Gość Gość
    493 dni temu
    Ja daje wodę, jest taniej

    odpowiedz

  • Gość Gość
    597 dni temu
    W składnikach podane jest mleko a w sposobie przygotowania mleka brak jest natomiast śmietana. Poprawny przepis jest ze śmietaną czy mlekiem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    597 dni temu
    Oczywiście chodzi o mleko :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram