Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Mieszamy łososia z koperkiem
Łososia kroimy w kostkę. Końcówki koperku obrywamy, kilka końcówek zostawiamy do przybrania, resztę drobno siekamy. Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestek. Miąższ kroimy w kostkę. Mieszamy z łososiem, siekanym koperkiem i serkiem grani. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2: Przygotowujemy masę jajeczną
Jajka roztrzepujemy z mlekiem, posiekanymi ziołami. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Smażymy omlety
Na patelni rozgrzewamy trochę masła, wlewamy ¼ masy jajecznej i smażymy pod przykryciem przez 4-5 minut, aż spód lekko się zarumieni, a wierzch zetnie. Przekładamy na talerz, układamy na nim ¼ nadzienia z serka grani, omlet składamy na pół. Dekorujemy pozostałym koperkiem. Pozostałe omlety przygotowujemy jeden po drugim w taki sam sposób.
Zobacz podobne
przepisy
Naleśniki ze szparagami
Doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: delikatny smak szparagów otulonych lekkim ciastem naleśnikowym.
Kaiserschmarrn – omlet z wiśniami
Popularne słodkie danie śniadaniowe prosto z Austrii. Jest pyszne, a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil!
Piegowaty omlet z borówkami i czekoladowym mlekiem
Puszyste placuszki z owocami i mleko czekoladowe to zdrowy sposób na słodki poranek. Takie śniadanie jest przepyszne!
Puszysty omlet z owocami
Paweł Małecki ma doskonały przepis na puszysty omlet z owocami. Z chęcią się z Tobą podzieli! Dzięki niemu przygotujesz najlepszy omlet w swojej kuchni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tatar z łososia
- Łososiowe fajitas
- Pak choi z jajkiem i wędzonym łososiem
- Sałatka z owocami morza
- Zupa chrzanowa
- Prosta zapiekanka z brukselką
- Zupa z zielonych warzyw
- Wegański łosoś z papryki
- Wegański pad thai z tofu
- Pomarańczowa owsianka z borówkami
- Pasta z awokado
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
- Kuleczki z koziego sera
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Sos do ravioli
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Ośmiorniczki z grilla
- Sałatka z topinamburem
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Smoothie z żurawinami
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1489 dni temu
Ja zrobiłam omleta z samych jajek bez mleka. Na to łosoś w plasterkach, ogórek, kapary, koperek, oregano. Serek wiejski mi tu zupełnie nie pasuje..
odpowiedz
2740 dni temu
Ogórek.... zielony, kiszony, konserwowy? czy wg gustu?
odpowiedz
2740 dni temu
Ogórek zielony :)
1746 dni temu
Sugerując się zdjęciem Może chodzić o zwykły zielony szklarniowy albo może gruntowy...w każdym razie świeży a nie przerobiony 😂
2944 dni temu
Ja daje wodę, jest taniej
odpowiedz
3048 dni temu
W składnikach podane jest mleko a w sposobie przygotowania mleka brak jest natomiast śmietana. Poprawny przepis jest ze śmietaną czy mlekiem?
odpowiedz
3048 dni temu
Oczywiście chodzi o mleko :)