Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- drucik do wykonania próby pióra
- toster
Krok 1: Gotujemy syrop cukrowy
Wodę zagotowujemy z cukrem i syropem klonowym. Podgrzewamy do temperatury 116-118°C. Aby być pewnym, że syrop jest gotowy – przeprowadzamy próbę pióra.
Krok 2: Zaparzamy białka
Białka ubijamy. Nie przerywając tej czynności, zalewamy je gorącym syropem. Dodajemy ziarenka laski wanilii i kilka kropel soku z cytryny. Ubijamy tak długo, aż białka ostygną. Krem przekładamy do słoiczków. Nie zamykamy słoiczków, dopóki krem nie będzie całkowicie zimny. Krem przechowujemy 2-3 dni w lodówce.
Krok 3: Przygotowujemy tosty
Chleb tostujemy. Kromki smarujemy cienko kremem czekoladowym. Przekrawamy na ukos. Banana kroimy ukośnie w plasterki. Na kanapki wykładamy krem à la marshmallows, układamy plastry banana i przykrywamy drugą częścią chleba. Możemy udekorować talerz kremem i owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Guacamole
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kutia
- Krokiety z mięsem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Boczek pieczony
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto marchewkowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Makówki śląskie
- Uszka z grzybami
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)