Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- drucik do wykonania próby pióra
- toster
Krok 1: Gotujemy syrop cukrowy
Wodę zagotowujemy z cukrem i syropem klonowym. Podgrzewamy do temperatury 116-118°C. Aby być pewnym, że syrop jest gotowy – przeprowadzamy próbę pióra.
Krok 2: Zaparzamy białka
Białka ubijamy. Nie przerywając tej czynności, zalewamy je gorącym syropem. Dodajemy ziarenka laski wanilii i kilka kropel soku z cytryny. Ubijamy tak długo, aż białka ostygną. Krem przekładamy do słoiczków. Nie zamykamy słoiczków, dopóki krem nie będzie całkowicie zimny. Krem przechowujemy 2-3 dni w lodówce.
Krok 3: Przygotowujemy tosty
Chleb tostujemy. Kromki smarujemy cienko kremem czekoladowym. Przekrawamy na ukos. Banana kroimy ukośnie w plasterki. Na kanapki wykładamy krem à la marshmallows, układamy plastry banana i przykrywamy drugą częścią chleba. Możemy udekorować talerz kremem i owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
Tosty na słodko? Deser idealny! Wypróbuj połączenia pełnoziarnistego pieczywa z czekoladą i karmelizowanymi owocami.
Lodowe kanapki dla dzieci
Słodkie, zdrowe, chłodzące – lodowe kanapki według przepisu Kingi to sprawdzone, domowe składniki i szansa na poskromienie dziecięcych apetytów.
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Cynamonowe tosty z chałki
Jak podarować drugie, słodkie życie wyschniętej chałce? Wystarczy usmażyć ją na maśle, udekorować karmelizowanymi owocami i posypać pistacjami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta Cytrynowa
- Kurczak z chili
- Indyk w sosie czekoladowym
- Naleśniki z kremem z rabarbaru
- Miętowe torciki z jagodami
- Racuchy z bananami
- Sernik czekoladowy
- Pierogi z jagodami
- Bananowe pancakes
- Torciki bezowe z miętą i malinami
- Bananowo-kokosowa owsianka
- Trifle bananowo-czekoladowy
- GRILLOWANY KURCZAK À LA BRUSCHETTA
- Kotlety ziemniaczane à la farszynki
- Omlet biszkoptowy z bananami i truskawkami
- Ziemniaczana zapiekanka z dorszem, kapustą i marynowanymi karczochami
- Ciasto z orzechami pekan
- Shake z gruszką i marcepanem
- Minitarty ze śliwkami, figami i serem pleśniowym
- Paprykarz szczeciński
- Granita herbaciana z marakują
- Wegański tatar
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Wegański falafel burger z portobello
- Tort z arbuza
- Domowe lody szparagowe
- Burgery z karpia z konfiturą z czerwonej cebuli
- Pasta z awokado
- Torcik Saksoński
- Terrina serowa
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)