Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Panierujemy tosty
Chałkę kroimy na kromki o grubości ok. 2 cm. Rozmącone w misce jajka łączymy z cynamonem. Kromki chałki obtaczamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy masło wraz z olejem. Tosty smażymy z obu stron na złotobrązowy kolor.
Krok 2: Karmelizujemy owoce
Na osobnej patelni rozgrzewamy miód. Gdy zacznie się pienić, dodajemy maliny i borówki – lekko podgrzewamy. Orzeszki pistacjowe rozgniatamy płaską stroną noża lub zawijamy w ściereczkę i kruszymy za pomocą tłuczka do mięsa. Na kromkach chałki układamy podgrzane owoce i wszystko posypujemy pokruszonymi orzeszkami pistacjowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
Szybka kanapka z kurczakiem na drugie śniadanie. Dodaj do niej sos na bazie majonezu z jabłkami i awokado.
Smażone tramezzini caprese
Smażone, trójkątne tosty z kremowo-serowym nadzieniem. Prawdziwy przysmak, który uwielbiają nie tylko Włosi.
Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
Maślany croissant w oryginalnej odsłonie. Pachnące pieczywo i słodkie owoce to pomysł na śniadanie we francuskim stylu.
Tosty z gruszkami i serem
Wyraziste składniki zamknięte pomiędzy chrupiącymi kawałkami pieczywa. Taki tost zaspokoi każdy głód.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Wegańska ryba po grecku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Przekąski sylwestrowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sernik krakowski
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa grzybowa z makaronem
- Uszka z grzybami
- Pierniki
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)