Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Panierujemy tosty
Chałkę kroimy na kromki o grubości ok. 2 cm. Rozmącone w misce jajka łączymy z cynamonem. Kromki chałki obtaczamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy masło wraz z olejem. Tosty smażymy z obu stron na złotobrązowy kolor.
Krok 2: Karmelizujemy owoce
Na osobnej patelni rozgrzewamy miód. Gdy zacznie się pienić, dodajemy maliny i borówki – lekko podgrzewamy. Orzeszki pistacjowe rozgniatamy płaską stroną noża lub zawijamy w ściereczkę i kruszymy za pomocą tłuczka do mięsa. Na kromkach chałki układamy podgrzane owoce i wszystko posypujemy pokruszonymi orzeszkami pistacjowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
Szybka kanapka z kurczakiem na drugie śniadanie. Dodaj do niej sos na bazie majonezu z jabłkami i awokado.
Smażone tramezzini caprese
Smażone, trójkątne tosty z kremowo-serowym nadzieniem. Prawdziwy przysmak, który uwielbiają nie tylko Włosi.
Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
Maślany croissant w oryginalnej odsłonie. Pachnące pieczywo i słodkie owoce to pomysł na śniadanie we francuskim stylu.
Tosty z gruszkami i serem
Wyraziste składniki zamknięte pomiędzy chrupiącymi kawałkami pieczywa. Taki tost zaspokoi każdy głód.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Faszerowane jajka z pistacjami
- Dorada z grilla z sosem cytrynowym
- Greckie ciasteczka orzechowe
- Figa z makiem i pampuchem
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
- Lody wegańskie
- Ryż zapiekany z jabłkami i bezą
- Sałatka z karmelizowanymi rzodkiewkami
- Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
- Bułeczki cynamonowe z kubka
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Jabłkowy pudding z twarożkiem
- Wieniec wielkanocny
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Szybka kapusta po grecku
- Owsianka na mleku
- Idealny biszkopt
- Moskole z ziemniaków z twarogiem i bryndzą
- Nalewka z głogu
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Ciastka pisanki
- Hummus grzybowy
- Kotleciki jagnięce
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)