Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pomidory oczyszczamy, mozzarellę osączamy i oba składniki kroimy w drobną kostkę. Obrywamy liście bazylii z 5 łodyg i siekamy, wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka i śmietanę roztrzepujemy, dodajemy sól i pieprz. Z kromek odkrawamy skórkę, obtaczamy w śmietanie z jajkami do momentu, aż wchłoną płyn. Nadzienie caprese układamy na 4 kromkach, pozostawiając wolną krawędź o szerokości 1 cm. Przykrywamy pozostałymi kromkami pieczywa tostowego i mocno dociskamy na krawędziach.
Oliwę podgrzewamy na dużej, teflonowej patelni. Tramezzini smażymy na niej pod przykryciem, na małym ogniu, przez 5-6 minut z każdej strony. Wyjmujemy, kroimy na pół i podajemy. Dekorujemy pozostałą bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.
Tosty francuskie z lodami i sałatką owocową
Mnóstwo smaków, tekstur i kolorów w jednym deserze! Tosty francuskie podane z sałatką z owoców, lodami i bitą śmietaną zaspokoją Twój apetyt na coś słodkiego i będą ozdobą każdego stołu.
Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!
Tosty z brokułem i serem provolone
Grzanki wyjątkowe? Te z serem provolone i brokułem! Ten niesamowity i wyrazisty smak idealnie wpisze się w Twój dzień!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kawa z lodami i bitą śmietaną
- Czekoladowy sen
- Niezły ananas, czyli kurczak słodko-kwaśny
- Jabłkowy pudding z twarożkiem
- Tosty z piwnymi pieczarkami
- Makówki śląskie
- Tartichèvre (gratin z ziemniaków z kozim serem)
- Placki z selera
- Samosy z nadzieniem kokosowym z soczewicą
- Risotto z szynką i grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Dorsz z kuskusem brokułowo-kalafiorowym
- Zielone tosty francuskie
- Cukier waniliowo-pomarańczowy
- Pudding czekoladowy w słoiku
- Crostini z szynką i melonem
- Pinsa verde
- Ubijany ganasz
- ZIELONY MAJONEZ
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pesto z kolendry
- Gotowana kukurydza z sosem z humusu
- Pesto z liści rzodkiewki
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Jabłkowy chutney z piwem
- Pesto z rukoli
- Trifle makaronikowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1603 dni temu
najpiękniejszy jest zapach, który roztacza się dookoła :-) ja dodałam troszkę chili, czosnku i oregano, żeby było pikantniej i polałam sosem pomidorowym :-) pyszności ..... mniam
odpowiedz
2535 dni temu
Smakuje jak chlebek z jajkiem z dzieciństwa :-) Skojarzenia dobre, ale na imprezową przekąskę się to raczej nie nadaje. Wersja z piekarnika fatalna. Smażona spoko.
odpowiedz
3049 dni temu
a można je upiec w piekarniku np w 200 st.C grzanie góra-dół, po 5 minut z każdej strony?
odpowiedz
3048 dni temu
Oczywiście, kanapki możesz podpiec w piekarniku!
3454 dni temu
Drogi Gościu, w tej chwili niestety nie ma tego produktu w ofercie Lidla. Śledź stronę www.lidl.pl, a zawsze będziesz na bieżąco z aktualnymi ofertami :)
odpowiedz
3456 dni temu
Kiedy bedzie mozna kupic pieczywko tramezzini?
odpowiedz
3045 dni temu
Przecież to jest zwykły chleb tostowy. Tramezzini jest tylko nazwą potrawy.