Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pomidory oczyszczamy, mozzarellę osączamy i oba składniki kroimy w drobną kostkę. Obrywamy liście bazylii z 5 łodyg i siekamy, wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka i śmietanę roztrzepujemy, dodajemy sól i pieprz. Z kromek odkrawamy skórkę, obtaczamy w śmietanie z jajkami do momentu, aż wchłoną płyn. Nadzienie caprese układamy na 4 kromkach, pozostawiając wolną krawędź o szerokości 1 cm. Przykrywamy pozostałymi kromkami pieczywa tostowego i mocno dociskamy na krawędziach.
Oliwę podgrzewamy na dużej, teflonowej patelni. Tramezzini smażymy na niej pod przykryciem, na małym ogniu, przez 5-6 minut z każdej strony. Wyjmujemy, kroimy na pół i podajemy. Dekorujemy pozostałą bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.
Tosty francuskie z lodami i sałatką owocową
Mnóstwo smaków, tekstur i kolorów w jednym deserze! Tosty francuskie podane z sałatką z owoców, lodami i bitą śmietaną zaspokoją Twój apetyt na coś słodkiego i będą ozdobą każdego stołu.
Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!
Tosty z brokułem i serem provolone
Grzanki wyjątkowe? Te z serem provolone i brokułem! Ten niesamowity i wyrazisty smak idealnie wpisze się w Twój dzień!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny makowiec
- Domek z piernika
- Uszka z grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Sernik piernikowy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1617 dni temu
najpiękniejszy jest zapach, który roztacza się dookoła :-) ja dodałam troszkę chili, czosnku i oregano, żeby było pikantniej i polałam sosem pomidorowym :-) pyszności ..... mniam
odpowiedz
2548 dni temu
Smakuje jak chlebek z jajkiem z dzieciństwa :-) Skojarzenia dobre, ale na imprezową przekąskę się to raczej nie nadaje. Wersja z piekarnika fatalna. Smażona spoko.
odpowiedz
3062 dni temu
a można je upiec w piekarniku np w 200 st.C grzanie góra-dół, po 5 minut z każdej strony?
odpowiedz
3061 dni temu
Oczywiście, kanapki możesz podpiec w piekarniku!
3467 dni temu
Drogi Gościu, w tej chwili niestety nie ma tego produktu w ofercie Lidla. Śledź stronę www.lidl.pl, a zawsze będziesz na bieżąco z aktualnymi ofertami :)
odpowiedz
3469 dni temu
Kiedy bedzie mozna kupic pieczywko tramezzini?
odpowiedz
3058 dni temu
Przecież to jest zwykły chleb tostowy. Tramezzini jest tylko nazwą potrawy.