Smażone tramezzini caprese
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Pomidory oczyszczamy, mozzarellę osączamy i oba składniki kroimy w drobną kostkę. Obrywamy liście bazylii z 5 łodyg i siekamy, wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Jajka i śmietanę roztrzepujemy, dodajemy sól i pieprz. Z kromek odkrawamy skórkę, obtaczamy w śmietanie z jajkami do momentu, aż wchłoną płyn. Nadzienie caprese układamy na 4 kromkach, pozostawiając wolną krawędź o szerokości 1 cm. Przykrywamy pozostałymi kromkami pieczywa tostowego i mocno dociskamy na krawędziach.

Oliwę podgrzewamy na dużej, teflonowej patelni. Tramezzini smażymy na niej pod przykryciem, na małym ogniu, przez 5-6 minut z każdej strony. Wyjmujemy, kroimy na pół i podajemy. Dekorujemy pozostałą bazylią.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    128 dni temu
    Smakuje jak chlebek z jajkiem z dzieciństwa :-) Skojarzenia dobre, ale na imprezową przekąskę się to raczej nie nadaje. Wersja z piekarnika fatalna. Smażona spoko.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    642 dni temu
    a można je upiec w piekarniku np w 200 st.C grzanie góra-dół, po 5 minut z każdej strony?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    641 dni temu
    Oczywiście, kanapki możesz podpiec w piekarniku!
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1047 dni temu
    Drogi Gościu, w tej chwili niestety nie ma tego produktu w ofercie Lidla. Śledź stronę www.lidl.pl, a zawsze będziesz na bieżąco z aktualnymi ofertami :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1049 dni temu
    Kiedy bedzie mozna kupic pieczywko tramezzini?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    638 dni temu
    Przecież to jest zwykły chleb tostowy. Tramezzini jest tylko nazwą potrawy.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram