Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rózgę kuchenną
- gałkownicę do lodów
- sitko
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ OWOCOWĄ
Winogrona przekrawamy na pół, nektarynki kroimy na cząstki, a pomarańcze obieramy i filetujemy. Owoce przekładamy do miski i mieszamy.
Krok 2: SMAŻYMY TOSTY FRANCUSKIE
Jajka roztrzepujemy w miseczce za pomocą rózgi lub widelca. Dodajemy mleko, mieszamy. W tak przygotowanej miksturze obtaczamy kromki pieczywa tostowego.
Tosty smażymy partiami na patelni na rozpuszczonym maśle. Gdy zarumienią się z jednej strony, odwracamy je na drugą.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS CYTRUSOWY
Marmoladę cytrusową zagotowujemy w rondelku z odrobiną wody. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 4: PODAJEMY TOSTY FRANCUSKIE
Gałki lodów serwujemy na tostach francuskich razem z sałatką owocową. W osobnej miseczce podajemy ubitą śmietanę. Tosty dekorujemy z wierzchu sosem cytrusowym i posiekanymi pistacjami. Całość oprószamy cukrem pudrem przesianym przez sitko.
Zobacz podobne
przepisy
Bubble waffles z domowymi lodami, owocami i polewą czekoladową
Lubisz gofry na słodko? Wypróbuj więc przepis na bubble waffles z lodami, owocami i czekoladą! Polubią je nie tylko najmłodsi!
Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
Tosty na słodko? Deser idealny! Wypróbuj połączenia pełnoziarnistego pieczywa z czekoladą i karmelizowanymi owocami.
Lody w miseczce z churros
Deser w hiszpańskim stylu z gałką przyjemnie chłodnych lodów! Pomysłowa jadalna miseczka z churros wszystkim przypadnie do smaku!
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Tartaletki owocowe z kremem cytrynowym
- Gorąca korzenna czekolada
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Lodowy trifle jeżynowo-bananowy
- Ciasto z kremem budyniowym i bitą śmietaną
- Tosty francuskie z bananami
- Biszkoptowa rolada z kremem kawowym i mandarynkami
- Kawa z imbirem
- Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
- Sałatka z bobu z chlebowym chrustem i tofu
- Cake pops: ciastka na patyku
- Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
- Złoty sernik z kiwi
- Jajko w chlebie – pomysł na śniadanie
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Brioszki col tuppo w stylu sycylijskim
- Suflet Salzburger Nockerl z konfiturą żurawinową
- Smażone liczi w cieście z pieprznym majonezem
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Tacos z jackfruitem w stylu carnitas
- Muffinki ze śliwkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)