
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rózgę kuchenną
- gałkownicę do lodów
- sitko
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ OWOCOWĄ
Winogrona przekrawamy na pół, nektarynki kroimy na cząstki, a pomarańcze obieramy i filetujemy. Owoce przekładamy do miski i mieszamy.
Krok 2: SMAŻYMY TOSTY FRANCUSKIE
Jajka roztrzepujemy w miseczce za pomocą rózgi lub widelca. Dodajemy mleko, mieszamy. W tak przygotowanej miksturze obtaczamy kromki pieczywa tostowego.
Tosty smażymy partiami na patelni na rozpuszczonym maśle. Gdy zarumienią się z jednej strony, odwracamy je na drugą.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS CYTRUSOWY
Marmoladę cytrusową zagotowujemy w rondelku z odrobiną wody. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 4: PODAJEMY TOSTY FRANCUSKIE
Gałki lodów serwujemy na tostach francuskich razem z sałatką owocową. W osobnej miseczce podajemy ubitą śmietanę. Tosty dekorujemy z wierzchu sosem cytrusowym i posiekanymi pistacjami. Całość oprószamy cukrem pudrem przesianym przez sitko.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Mini burgery
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Guacamole
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Piernik świąteczny
- Świąteczne pierniczki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makowiec japoński
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledzie po kaszubsku
- Krokiety z mięsem
- Śledź w oleju
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)