• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • rózgę kuchenną
  • gałkownicę do lodów
  • sitko

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ OWOCOWĄ

Winogrona przekrawamy na pół, nektarynki kroimy na cząstki, a pomarańcze obieramy i filetujemy. Owoce przekładamy do miski i mieszamy.

Krok 2: SMAŻYMY TOSTY FRANCUSKIE

Jajka roztrzepujemy w miseczce za pomocą rózgi lub widelca. Dodajemy mleko, mieszamy. W tak przygotowanej miksturze obtaczamy kromki pieczywa tostowego.

Tosty smażymy partiami na patelni na rozpuszczonym maśle. Gdy zarumienią się z jednej strony, odwracamy je na drugą.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS CYTRUSOWY

Marmoladę cytrusową zagotowujemy w rondelku z odrobiną wody. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 4: PODAJEMY TOSTY FRANCUSKIE

Gałki lodów serwujemy na tostach francuskich razem z sałatką owocową. W osobnej miseczce podajemy ubitą śmietanę. Tosty dekorujemy z wierzchu sosem cytrusowym i posiekanymi pistacjami. Całość oprószamy cukrem pudrem przesianym przez sitko.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram