![Lody w miseczce z churros Lody w miseczce z churros](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/45c141b62efd-ca4f7aa2594c-KW37_Pawel_MaleckiÔÇôChurro_bowls_z_lodami_26377_19062018_MJ1422_RGB_OK_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- sztywną foremkę do muffinów
- rękaw cukierniczy z karbowaną końcówką
- sitko o drobnych oczkach
- gałkownicę do lodów
- ręczniki papierowe
- blender
- sitko
Przygotuj wcześniej
-
Połowę świeżych malin zmiksuj w blenderze i przetrzyj przez sitko, tak aby powstał sos bez pestek.
Krok 1: PARZYMY CIASTO
Sok, cukier, sól i masło zagotowujemy w rondelku. Dodajemy mąkę i energicznie mieszamy, aż powstanie jednolita masa – ok. 1 minuty. Zaparzone ciasto odstawiamy na chwilę do ostygnięcia – powinno być ciepłe, ale nie gorące, by nie ścięło jajek.
Krok 2: SZPRYCUJEMY CIASTO
Jajka łączymy z ciastem, dodając je pojedynczo i mieszając. Jednolitą masę przekładamy do worka cukierniczego. Szprycujemy ciasto dookoła spodów odwróconej foremki wysmarowanej olejem i oprószonej mąką, tworząc ciasne koszyczki.
Formę z ciastem wstawiamy do zamrażalnika na ok. 1,5-2 godzin.
Krok 3: SMAŻYMY I PODAJEMY CHURRO BOWLS
Zamarznięte churro bowls smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Zarumienione wyjmujemy na papierowy ręcznik i obtaczamy w wymieszanych składnikach posypki. Odstawiamy do ostygnięcia.
Gotowe churro bowls wypełniamy gałką lodów i dekorujemy sosem z malin, świeżymi malinami oraz miętą.
WSKAZÓWKA! Świetnym pomysłem będzie zamiana lodów karmelowych na czekoladowe z dodatkiem rumu marki Caribbean Style.
Zobacz podobne
przepisy
Hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
Tradycyjny wypiek w nowej odsłonie! Podłużne kawałki ciasta maczane w sosie z czekolady – idealny pomysł na deser!
![Hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/88ff61ba1798-5a9b1fbe45-KW_06_12169_S_-85509_hiszpanskie_paczki_z_sosem_czekoladowym_960x540.webp)
Lody domowe w dwóch smakach
Poznaj przepis na lody z ciasteczkami „Neo”, a także z masłem orzechowym! A Paweł Małecki wraz ze swoim gościem pokaże Ci, jak zmrozić lody w 12 minut!
![Lody domowe w dwóch smakach](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/11dedd231ccc-b71ac6e2e96b-KW23_23381_PAWEL_MALECKI_LODY_NEO_170526_MA_0155.webp)
Lody tajskie
Zobacz, jak w kuchni dzieje się magia! Przygotuj domowe lody tajskie z bananów i truskawek!
![Lody tajskie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1293ebc5065f-23846c37d086-Karol-Okrasa_Lody-tajskie_KW33_23845_07082017_MJ3677_rgb_ok.webp)
Lody figowe
Przygotuj domowe lody o oryginalnym, figowym smaku, z dodatkiem limonki i orzechów pekan!
![Lody figowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c778efd48db2-f9a40401fc2d-12_Lody_figowe_081_WEGETARIANIZM_D_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak z Chorizo i serem Manchego
- Przysmak z Saragossy (pomarańczowe wianuszki)
- Bezalkoholowy ajerkoniak
- Podudzia indyka z marchewką
- Kurczak pieczony w całości
- Panforte
- Sorbet kiwi na patyku
- Angielski przysmak owocowy
- Tortilla ziemniaczana z fuetem i sosami
- Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- Ciasto stracciatella z truskawkami
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Czekoladowy makaron z owocami
- Lody w miseczce z churros
- Zapiekanka z batatów
- Domowe precle z czarnuszką
- Kurczak w ziołach z pieczonymi słodkimi warzywami
- Ekspresowa szarlotka w szklankach
- Sorbet z zielonej herbaty i limonki
- Sernik limonkowo-miętowy
- Wieniec drożdżowy z powidłami
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Polewka z maślanki z wędzonymi ziemniakami
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Tort malinowy
Komentarze (0)