
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- sztywną foremkę do muffinów
- rękaw cukierniczy z karbowaną końcówką
- sitko o drobnych oczkach
- gałkownicę do lodów
- ręczniki papierowe
- blender
- sitko
Przygotuj wcześniej
-
Połowę świeżych malin zmiksuj w blenderze i przetrzyj przez sitko, tak aby powstał sos bez pestek.
Krok 1: PARZYMY CIASTO
Sok, cukier, sól i masło zagotowujemy w rondelku. Dodajemy mąkę i energicznie mieszamy, aż powstanie jednolita masa – ok. 1 minuty. Zaparzone ciasto odstawiamy na chwilę do ostygnięcia – powinno być ciepłe, ale nie gorące, by nie ścięło jajek.
Krok 2: SZPRYCUJEMY CIASTO
Jajka łączymy z ciastem, dodając je pojedynczo i mieszając. Jednolitą masę przekładamy do worka cukierniczego. Szprycujemy ciasto dookoła spodów odwróconej foremki wysmarowanej olejem i oprószonej mąką, tworząc ciasne koszyczki.
Formę z ciastem wstawiamy do zamrażalnika na ok. 1,5-2 godzin.
Krok 3: SMAŻYMY I PODAJEMY CHURRO BOWLS
Zamarznięte churro bowls smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Zarumienione wyjmujemy na papierowy ręcznik i obtaczamy w wymieszanych składnikach posypki. Odstawiamy do ostygnięcia.
Gotowe churro bowls wypełniamy gałką lodów i dekorujemy sosem z malin, świeżymi malinami oraz miętą.
WSKAZÓWKA! Świetnym pomysłem będzie zamiana lodów karmelowych na czekoladowe z dodatkiem rumu marki Caribbean Style.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Zwijane zrazy wołowe
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Ramen
- Kurczak z piekarnika - pieczony w całości
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Grochówka wojskowa
- Gulasz węgierski
- Francuskie makaroniki
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)