Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- schłodzoną blachę lub granit
Krok 1: Kroimy owoce
Truskawki i banana kroimy w drobną kostkę. Owoce posypujemy czubatą łyżeczką cukru pudru. Płaską stroną noża rozcieramy je na jednolitą masę i przekładamy całość do miski.
Krok 2: Łączymy składniki lodów
Dodajemy posiekaną bazylię i skórkę otartą z umytej limonki oraz cukier wanilinowy. Dolewamy śmietankę i mleko. Masę dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Dodajemy sok wyciśnięty z połowy limonki.
Krok 3: Formujemy lody
Masę wylewamy na schłodzoną blachę i formujemy lody.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Spaghetti carbonara
- Pierniki
- Burek ze szpinakiem
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Mini burgery
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik pistacjowy
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Boczek pieczony
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (7)
2678 dni temu
Jadłam we Wrocławiu przepyszne
Odpowiedz
2696 dni temu
wow
Odpowiedz
3047 dni temu
Konkretne minuty do oglądania: 3,20... 6,30... i 12,50.
Odpowiedz
3042 dni temu
Wielkie dzięki, przydało się :)
3051 dni temu
a tak chociaż w przybliżeniu ile trzeba odczekać z tą płytą żeby nabrała odpowiedniej temperatury do formowania lodów?
Odpowiedz
3050 dni temu
Karol udziela podpowiedzi w filmie - należy włożyć płytę do zamrażalnika na kilkanaście godzin, a najlepiej zrobić to po prostu dzień przed przygotowywaniem lodów :)
3047 dni temu
Pewnie chociaż 12 godzin....