Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- schłodzoną blachę lub granit
Krok 1: Kroimy owoce
Truskawki i banana kroimy w drobną kostkę. Owoce posypujemy czubatą łyżeczką cukru pudru. Płaską stroną noża rozcieramy je na jednolitą masę i przekładamy całość do miski.
Krok 2: Łączymy składniki lodów
Dodajemy posiekaną bazylię i skórkę otartą z umytej limonki oraz cukier wanilinowy. Dolewamy śmietankę i mleko. Masę dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Dodajemy sok wyciśnięty z połowy limonki.
Krok 3: Formujemy lody
Masę wylewamy na schłodzoną blachę i formujemy lody.
Zobacz podobne
przepisy
Domowe lody waniliowo-truskawkowe
Ukochany deser najmłodszych – lody! Przygotuj je w domu w dwóch smakach – truskawkowym i waniliowym!
Ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku
Wróć razem z Pawłem i jego gościem do czasów dzieciństwa! Przygotuj ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku!
Lody wegańskie
Daria Ładocha pokaże Ci, jak przygotować lody wegańskie! Bananowe z dodatkiem masła orzechowego i jeżynowe obsypane pistacjami!
Lody domowe w dwóch smakach
Poznaj przepis na lody z ciasteczkami „Neo”, a także z masłem orzechowym! A Paweł Małecki wraz ze swoim gościem pokaże Ci, jak zmrozić lody w 12 minut!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piernik staropolski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Śledzie po kaszubsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2301 dni temu
Jadłam we Wrocławiu przepyszne
odpowiedz
2319 dni temu
wow
odpowiedz
2670 dni temu
Konkretne minuty do oglądania: 3,20... 6,30... i 12,50.
odpowiedz
2665 dni temu
Wielkie dzięki, przydało się :)
2673 dni temu
a tak chociaż w przybliżeniu ile trzeba odczekać z tą płytą żeby nabrała odpowiedniej temperatury do formowania lodów?
odpowiedz
2673 dni temu
Karol udziela podpowiedzi w filmie - należy włożyć płytę do zamrażalnika na kilkanaście godzin, a najlepiej zrobić to po prostu dzień przed przygotowywaniem lodów :)
2670 dni temu
Pewnie chociaż 12 godzin....