Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- schłodzoną blachę lub granit
Krok 1: Kroimy owoce
Truskawki i banana kroimy w drobną kostkę. Owoce posypujemy czubatą łyżeczką cukru pudru. Płaską stroną noża rozcieramy je na jednolitą masę i przekładamy całość do miski.
Krok 2: Łączymy składniki lodów
Dodajemy posiekaną bazylię i skórkę otartą z umytej limonki oraz cukier wanilinowy. Dolewamy śmietankę i mleko. Masę dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Dodajemy sok wyciśnięty z połowy limonki.
Krok 3: Formujemy lody
Masę wylewamy na schłodzoną blachę i formujemy lody.
Zobacz podobne
przepisy
Domowe lody waniliowo-truskawkowe
Ukochany deser najmłodszych – lody! Przygotuj je w domu w dwóch smakach – truskawkowym i waniliowym!
Ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku
Wróć razem z Pawłem i jego gościem do czasów dzieciństwa! Przygotuj ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku!
Lody wegańskie
Daria Ładocha pokaże Ci, jak przygotować lody wegańskie! Bananowe z dodatkiem masła orzechowego i jeżynowe obsypane pistacjami!
Lody domowe w dwóch smakach
Poznaj przepis na lody z ciasteczkami „Neo”, a także z masłem orzechowym! A Paweł Małecki wraz ze swoim gościem pokaże Ci, jak zmrozić lody w 12 minut!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
- Domowe lody truskawkowo-jogurtowe na 3 sposoby
- Tarta czekoladowa z truskawkami
- Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem
- Domowe lody śmietankowo-malinowe na 5 sposobów
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- Domowe lody śmietankowe z kruszonką
- Smoothie z wodą kokosową
- Lody figowe
- Sorbet z mango, bananów i limonek
- Lody warzywno-owocowe
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Lody rabarbarowo-jogurtowe
- Chrupiące ciepłe lody
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Powidła śliwkowe z nutą pomarańczy i cynamonu
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pesto z kolendry
- ZIELONY MAJONEZ
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Risotto z groszkiem — przepis rodem z Wenecji
- Tortelloni z sosem pomidorowym
- Domowa ice tea z nektarynek
- Ubijany ganasz
- Soba stir fry z wołowiną
- Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim z szynką parmeńską i tapenadą
- Pieczone ziemniaki nadziewane
- Wolno grillowane żeberka BBQ
- Stek wołowy z masłem paryskim
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2236 dni temu
Jadłam we Wrocławiu przepyszne
odpowiedz
2254 dni temu
wow
odpowiedz
2605 dni temu
Konkretne minuty do oglądania: 3,20... 6,30... i 12,50.
odpowiedz
2600 dni temu
Wielkie dzięki, przydało się :)
2608 dni temu
a tak chociaż w przybliżeniu ile trzeba odczekać z tą płytą żeby nabrała odpowiedniej temperatury do formowania lodów?
odpowiedz
2608 dni temu
Karol udziela podpowiedzi w filmie - należy włożyć płytę do zamrażalnika na kilkanaście godzin, a najlepiej zrobić to po prostu dzień przed przygotowywaniem lodów :)
2605 dni temu
Pewnie chociaż 12 godzin....