zobacz film Lody tajskie

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • schłodzoną blachę lub granit

Krok 1: Kroimy owoce

Truskawki i banana kroimy w drobną kostkę. Owoce posypujemy czubatą łyżeczką cukru pudru. Płaską stroną noża rozcieramy je na jednolitą masę i przekładamy całość do miski.

Krok 2: Łączymy składniki lodów

Dodajemy posiekaną bazylię i skórkę otartą z umytej limonki oraz cukier wanilinowy. Dolewamy śmietankę i mleko. Masę dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Dodajemy sok wyciśnięty z połowy limonki.

Krok 3: Formujemy lody

Masę wylewamy na schłodzoną blachę i formujemy lody.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    2301 dni temu
    Jadłam we Wrocławiu przepyszne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2319 dni temu
    wow

    odpowiedz

  • Gościówa Gościówa
    2670 dni temu
    Konkretne minuty do oglądania: 3,20... 6,30... i 12,50.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2665 dni temu
    Wielkie dzięki, przydało się :)
  • Gość Gość
    2673 dni temu
    a tak chociaż w przybliżeniu ile trzeba odczekać z tą płytą żeby nabrała odpowiedniej temperatury do formowania lodów?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2673 dni temu
    Karol udziela podpowiedzi w filmie - należy włożyć płytę do zamrażalnika na kilkanaście godzin, a najlepiej zrobić to po prostu dzień przed przygotowywaniem lodów :)
  • Gość Gość
    2670 dni temu
    Pewnie chociaż 12 godzin....

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!