Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
LODY BANANOWO-ORZECHOWE
Przygotuj
- blender
Banany mrozimy w zamrażarce przez kilka godzin. Zamrożone banany, mleko, syrop z agawy i masło orzechowe umieszczamy w blenderze. Miksujemy na gładką, kremową masę. Masę rozlewamy do miseczek i wkładamy na 5 minut do zamrażalnika. Następnie udekoruj malinami.
LODY JEŻYNOWO-ORZECHOWE
Przygotuj
- blender
Jeżyny mrozimy w zamrażarce przez kilka godzin. Zamrożone jeżyny, schłodzone mleczko kokosowe, syrop z agawy oraz sok z cytryny miksujemy w blenderze na kremową masę. Następnie łyżką do lodów nabieramy kulki, umieszczamy je w wafelku i obtaczamy w obranych i pokruszonych pistacjach.
Zobacz podobne
przepisy
Lody truskawkowe z bazylią
Niebanalne połączenie słodkiego smaku soczystych truskawek oraz aromatycznej bazylii w postaci pysznych lodowych kulek.
Domowe lody śmietankowo-malinowe na 5 sposobów
Na upał najlepszym deserem będą domowe lody, które możesz podać aż na 5 sposobów!
Domowe lody
Przygotowywanie domowych lodów to świetna zabawa dla całej rodziny! Owoce leśne, truskawki czy mleczko kokosowe – wybierz swój ulubiony smak!
Ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku
Wróć razem z Pawłem i jego gościem do czasów dzieciństwa! Przygotuj ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Batoniki z masła orzechowego
- Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
- Rustykalna tarta z karmelizowanymi gruszkami
- Sałatka i koktajl z rabarbaru
- Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
- Lody domowe w dwóch smakach
- Ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
- Baba ghanoush
- Wegański tort marchewkowy
- Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
- Placki ziemniaczane z pieca
- Domowe czekoladki z masłem orzechowym
- Cronuty
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Serek wiejski z owocami i masłem orzechowym
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Syrop czekoladowo-kawowy
- Czekoladowy pudding z croissantów
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
- 3 słodkie pasty kanapkowe
- Wegańskie tofumisu
- Szparagi na 3 sposoby
- Fitciasto mandarynkowe bez mąki
- Szpecle ze szpinakiem z serem
- Piersi kaczki faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym
- Pikantne smoothie z kaki
- Warzywa z woka z sosem z sherry i anyżem
- Kalafiorowa zupa krem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1139 dni temu
przepis nie działa ponieważ nie jestem wegaratatararaninem. Pozdrawiam Serdecznie
odpowiedz
1539 dni temu
lody pyszne ale czy można je zostawić w zamrażarce jak te ze sklepu?
odpowiedz
1538 dni temu
Igo, możesz zamrozić takie lody :)
2546 dni temu
Przepisy działają lody są bardzo dobre
odpowiedz