
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- malakser
- moździerz
- plastikowy pojemnik
- patelnię
Krok 1: Przygotowujemy lody
Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na puszystą pianę. Figi oczyszczamy,
pozbawiamy skórki i miksujemy w malakserze wraz z sokiem wyciśniętym z limonki. Mieszamy ze śmietanką i rozdrobnionymi w moździerzu orzechami pekan. Dolewamy marsalę i mieszamy. Masę przekładamy do plastikowego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika. Po 15 minutach mieszamy i odstawiamy do dalszego mrożenia. Mieszanie powtarzamy ok. 4-5 razy.
Krok 2: Podsmażamy figi
Pokrojone w ćwiartki figi wraz z syropem klonowym podsmażamy na suchej patelni ok. 1-2 minut.
Lody podajemy z ciepłymi figami. Możemy udekorować je waflami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sos słodko-kwaśny
- Marynata do karkówki
- Przepis na pulpety w sosie pieczarkowym
- Mini burgery
- Tarta z kurkami
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)