Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Upieczenie muffinów to tak naprawdę dopiero początek. Trudności mogą się pojawić przy ich dekorowaniu! Jednak Paweł Małecki zna niejeden sposób na muffinowe dekoracje! Wystarczy, że przygotujesz rękaw cukierniczy z końcówkami o różnych kształtach, a także kremy w różnych kolorach! Dzięki różnym końcówkom do szprycowania kremu możesz tworzyć motywy dekoracyjne w najróżniejszych kształtach, takich jak chociażby kwiaty. Paweł pokaże Ci podstawy dekorowania, a to, jak ostatecznie Twoje muffiny będą wyglądać, zależy już tylko od wyobraźni!
Przygotuj
- muffiny
- kolorowe owijki do muffinów
- rękaw cukierniczy i różne końcówki do szprycowania
- kolorowe kremy
- sito
Przepis na krem
- masło – 200 g
- cukier puder – 150-170 g
- ekstrakt waniliowy – 5-6 łyżek
- sok z cytryny – kilka kropel
- barwniki naturalne – według uznania
Miękkie masło ucieramy mikserem na puszystą masę, stopniowo dodając przesiany przez sito cukier puder. Ucieramy tak długo, aż krem będzie puszysty. Następnie dodajemy ekstrakt waniliowy i sok z cytryny – mieszamy. Krem dzielimy na części i dodajemy barwniki.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Makowiec japoński
- Piernik świąteczny
- Sałatka gyros
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pierniki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Mini burgery
- Golonka pieczona po bawarsku
- Krokiety z mięsem
- Ryba z piekarnika
- Ciasto marchewkowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Trwa ładowanie komentarzy