
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier wanilinowy. Masło z cukrem ucieramy w misie miksera do całkowitego połączenia. Cały czas miksując dodajemy jajko oraz naprzemiennie, mniejszymi porcjami mąkę i maślankę. Mieszamy do całkowitego połączenia się składników.
Rozmrażamy owoce, odsączamy z soku i obtaczamy je w mące ziemniaczanej. Dodajemy owoce do ciasta, delikatnie mieszamy całość (by nie uszkodzić owoców). Ciasto przekładamy do foremek na muffinki, na 3/4 ich wysokości. Pieczemy około 40 minut w temp. 180 °C. Studzimy, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy owocami.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Butter chicken
- Leczo
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Ciasto na pierogi
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Baklawa grecka
- Papryka faszerowana wegetariańska - z kaszą i warzywami
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Papryka faszerowana z oliwkami
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (10)
2172 dni temu
ok to jest
Odpowiedz
3429 dni temu
Dla mnie 40 minut za długo. Poza tym lepsza wersja jest z jogurtem greckim,są wtedy bardziej mokre. Pycha!
Odpowiedz
3738 dni temu
Drogi Gościu, dziękujemy za podzielenie się modyfikacją przepisu! :) Cieszymy się, że wyszło tak samo pysznie, jak u Pawła!
Odpowiedz
3741 dni temu
Użyłam mąki orkiszowej pełnoziarnistej, długość pieczenia 35 minut 150 stopni. a zamiast maślanki - jogurt grecki, ponieważ nie miałam maślanki a żeby iść do sklepu było już za późno ;) WYSZŁY PRZEPYSZNE, lekko brązowe :) ciasto identycznej konsystencji jak u Pana Pawła :) POLECAM :D
Odpowiedz
3742 dni temu
Drogi Gościu, każda z mąk ma nieco inne właściwości. Ten przepis został stworzony pod mąkę pszenną. Jeśli zamienisz mąkę, muffiny mogą mieć inną konsystencję, indywidualnie będzie trzeba dopasować długość pieczenia. Jeśli zdecydujesz się na taką zmianę, koniecznie podziel się z nami swoimi wrażeniami! :)
Odpowiedz
3742 dni temu
Czy koniecznie musi być mąka pszenna czy można użyć mąki ryżowej bądź orkiszowej :)???
Odpowiedz
3769 dni temu
Alicjo, możesz użyć malin.
Odpowiedz
3769 dni temu
Czy zamiast owoców leśnych można dodać maliny? Czy za bardzo się rozciapie?
Odpowiedz
3779 dni temu
Pan Paweł ma super przepisy ! Wypróbujcie polecam .
Odpowiedz
3782 dni temu
Przepis fajny. Tylko... czy to aby na pewno muffiny? Do muffinów szykujemy osobno składniki suche, osobno mokre i krótko je razem mieszamy. Ciasto zostaje grudkowate, niezbyt dokładnie połączone. A tu... masło dokładnie ucierane z cukrem i jajkiem. Moim zdaniem to raczej cupcake, nie muffin :-)
Odpowiedz