Markizy owsiane z marchewką i konfiturą truskawkową

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Konfitura truskawkowo-malinowa

Konfiturę z malinami smażymy na patelni do momentu całkowitego odparowania soku.

Markizy

Sok z tartej marchwi odciskamy i wylewamy. Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy, zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy godzinę w lodówce. Ciasto ponownie zagniatamy, podsypujemy mąką i rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Wycinamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut, w temp. 180 °C (do zrumienienia). Studzimy. Ciastka składamy ze sobą parami, przekładając je ciepłą konfiturą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Dorka Dorka
    894 dni temu
    Czy zamiast masła mogę użyć oleju kokosowego?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    891 dni temu
    Dorka, możesz wypróbować olej kokosowy - koniecznie nam daj znać, czy ciasteczka wyszły pyszne! :)
  • Natalia Natalia
    1038 dni temu
    ciasteczka pycha ! <3

    odpowiedz

  • szymon billewicz szymon billewicz
    1146 dni temu
    smaczne!!!!!!!!!!!!!!!!!

    odpowiedz

  • Anita Anita
    1182 dni temu
    robiłam ciasteczka z rana wlałam sok do mojej owsianki uwielbiam owies w każdej postaci a ciastka wyszły najlepiej i współpracownicy sie zachwycali w sumie musieli :p

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1185 dni temu
    MK, oczywiście sok możesz wypić!

    odpowiedz

  • MK MK
    1187 dni temu
    Ładny przepis, pewnie wypróbuję, ale pierwsze zdanie jest mocno zastanawiające. Wylać sok z marchwi? Serio? Nie lepiej polecić wypicie go?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram