Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę o drobnych oczkach
- blender lub rozdrabniacz
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
Sposób przygotowania
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Połowę płatków owsianych mielimy za pomocą blendra lub rozdrabniacza.
Wszystkie składniki łączymy w misce, mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 8 okrągłych ciastek. Pieczemy 15 minut w temp. 160°C. Studzimy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Ryba z piekarnika
- Sałatka gyros
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krokiety z mięsem
- Pierniki
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba po japońsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kutia
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Nuggetsy z kurczaka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (28)
260 dni temu
Po przeczytaniu komentarzy postanowiłam nie dodawać jajka, polecam to rozwiązanie wszystkim. Masa wystarczająco się klei bez niego (miód i jabłka) no i co najważniejsze nie ma jajecznego gluta w środku ciastka. W smaku świetne!
Odpowiedz
2012 dni temu
Panie Pawle, a po co ten proch? Niezdrowy! Nawet sobie nie serwuję trucizn, a co dopiero dzieciom :(. Pomysł fantastyczny, ale po pominięciu tego koszmarnego dodatku.
Odpowiedz
2011 dni temu
To dość mokre ciasteczka ze względu na dodatek jabłka-proszek do pieczenia ma za zadanie absorbować wilgoć i tym samym związać masę. Bez tego składnika ich upieczenie może być dość kłopotliwe. Jeśli jednak szukasz przepisów na ciasteczka bez proszku do pieczenia, znajdziesz ich u nas sporo. :) Na pierwszy ogień polecamy ten: https://kuchnialidla.pl/ciasteczka-z-ciecierzycy oraz ten: https://kuchnialidla.pl/ciasteczka-marchewkowo-bananowe
2785 dni temu
Ciastka super, dodalam jeszcze rodzynki i zurawin, polecam!
Odpowiedz
3097 dni temu
Witam, Również mnie ciasteczka nie wyszły.
Odpowiedz
3207 dni temu
dzis bede probowac :)
Odpowiedz
3263 dni temu
Fajne, takie mokrawe i nie za słodkie.
Odpowiedz
3384 dni temu
super
Odpowiedz
3516 dni temu
zaczynam robić, trochę dodałam od siebie :D zobaczymy co wyjdzie.
Odpowiedz
3541 dni temu
smak ok ale wyszły miękkie ... jak placki bardziej ;)
Odpowiedz
3568 dni temu
bardzo dobre i w miarę zdrowe
Odpowiedz
3569 dni temu
Przepis wydawał się na początku ciekawy ale smak cisteczek pozostawia wiele do życzenia- mi osobiście nie smakują, piekłam je dłużej niż w przepisie i i tak wyszły mokre i gniotowate :/
Odpowiedz
3604 dni temu
co mogę dodać zamiast miodu, nie mam syropu kolonowego ....
Odpowiedz
3719 dni temu
Bardzo pyszne, jednak bardziej przypominają "racuszki" a nie ciasteczka, jednak pomimo tego polecam ;)
Odpowiedz
3811 dni temu
Bardzo dobre i wcale nie były mokre, może dodajcie mniej soczyste jabłka :) kolejny raz dodam coś od siebie. Polecam
Odpowiedz
3819 dni temu
Lel xd, do ciasteczek owsianych rekomendujemy użycie zmielonych płatków owsianych lub mąki owsianej. Oczywiście zachęcamy też do eksperymentowania z przepisem, jednak ciasteczka będą mieć trochę inny smak i konsystencję.
Odpowiedz
3821 dni temu
Co można dodać zamiast zmielonych płatków owsianych? :)
Odpowiedz
3821 dni temu
Ciasteczka super! Za drugim razem pokusiłam się na kilka własnych dodatków. Dorzuciłam łuskany słonecznik, pokruszone płatki migdałów, rodzynki, a jabłuszko uzupełniłam startą marchewką;) i piekłam trochę dłużej, no koniec włączając termoobieg bo te 15 minut to odrobinę za krótko ;)
Odpowiedz
3849 dni temu
Tak jak ktoś już napisał, są to bardziej placuszki niż ciastka. Piekłem je ponad 20 minut i po tym czasie w środku były mokre. Mimo wszystko dają radę.
Odpowiedz
3850 dni temu
Polecam. Zamiast miodu dałam syrop klonowy . Pychotka
Odpowiedz
3850 dni temu
Jadwiniu, polecamy przepis na ciasteczka owsiano-czekoladowe! https://kuchnialidla.pl/kolorowe-ciasteczka-owsiano-czekoladowe
Odpowiedz
3850 dni temu
Ja również po czasie pieczenia według przepisu miałem wydaje mi się niedopieczone , następnym razem spróbuje ale na termoobiegu. P.S W smaku wyśmienite
Odpowiedz
3851 dni temu
Zrobiłam według przepisu i nie spodziewałam się takiego efektu :( "ciasteczka" niestety nie wyszły jak ciasteczka tylko jak placki owsiano-cynamonowe :( ale z chęcią zobaczyłabym przepis na kruche ciasteczka owsiane ;) Pozdrawiam Jadwinia ;)
Odpowiedz
3851 dni temu
Dzień dobry panie Pawle, zrobiłam ciasto według przepisu, nałożyłam ciasto na blachę i .... okazało się że ciasteczka po ustalonym czasie były nie dopieczone :( proszę o radę :/
Odpowiedz
3851 dni temu
Karooo, jajko scala ciasteczka. Jeśli chcesz je pominąć musisz zastąpić innym, wiążącym masę składnikiem.
Odpowiedz
3852 dni temu
Czy w przepisie można pominąć jajko?
Odpowiedz
3852 dni temu
Buractwo i żenada! Ciastka na pomiętym, niechlujnie udartym papierze! Kolejne "mistrzowskie" podanie po deserze owocowym w słoikach!
Odpowiedz
3854 dni temu
Świetny przepis. Zrobię ciasteczka z wnukiem - czterolatkiem, który uwielbia pracować w kuchni i uwielbia ... wszelkie owsiane ciasta i ciasteczka. Swój zapał wypróbowywał już na kolorowych ciasteczkach owsiano-czekoladowych :)
Odpowiedz
zobacz wszystkie