
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Truskawki rozmrażamy i miksujemy. Żelatynę mieszamy z wodą w miseczce, a następnie rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, łączymy z truskawkami. Masę wylewamy na dno naczyń deserowych i chłodzimy w lodówce 15-20 minut.
Na żelkę nakładamy borówki, płatki, truskawki pokrojone w kostkę, całość zalewamy jogurtem. Deser ponownie posypujemy płatkami i owocami według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Jagodowe mascarpone
Delikatny deser łączący smak jagód z kremowym serkiem. Podany w wysokich pucharkach i ozdobiony owocami oczaruje gości!

Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!

Mus waniliowy z truskawkami
Warstwowy deser to świetny sposób na wykorzystanie owoców. Słodkie truskawki i aromatyczna wanilia razem smakują wybornie.

Ciasteczka owsiane z jabłkami
Proste ciasteczka dla małych i dużych łasuchów, które przygotujesz w mgnieniu oka. Pięknie pachną i świetnie smakują.

Zobacz przepisy
na święta
- Domowa pieczeń z szynki, z cebulą żurawinami i zielonym groszkiem
- Obwarzanki – przepis
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Cake pops: ciastka na patyku
- Drożdżowe zajączki
- Klasyczny sernik
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Wielkanocna brioszka
- Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
- Ciastka jak jajka sadzone
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
2866 dni temu
Można trochę zmienić przepis
odpowiedz
1261 dni temu
Można
3598 dni temu
Izo, oczywiście równie dobrze sprawdzą się tutaj świeże truskawki :)
odpowiedz
3598 dni temu
Czy zamiast mrożonych truskawek do żelki można użyć świeżych?
odpowiedz
3642 dni temu
Apropos słoików :) w Wawie jest świetna knajpka,w której dania podaje się w słoikach (bar Słoik ) :0) Polecam wszystkim pozytywnie zakręconym :0))
odpowiedz
3643 dni temu
DO GOŚCIA: sam jesteś burakiem, bo widać, że nie znasz najnowszych trendów podawania dań. Weź się ogarnij, poczytaj trochę, a dopiero później wypowiadaj się. Super pomysł. tylko ja nie dawałabym żelatyny tylko zostawiłabym taki mus truskawkowy na dole.
odpowiedz
3645 dni temu
I co z tego, że podany w słoiku? Właśnie super pomysł! No ale zawsze trafi się ktoś, kto napisze durny komentarz. Na pewno zrobię!
odpowiedz
3646 dni temu
Buractwo i żenada! Deser w słoikach! Myślałem że czasy gdy herbatę parzono w musztardówkach to przeszłość. Super "mistrzowskie" podanie deseru!
odpowiedz
3649 dni temu
W pozostałych składnikach mieliście na myśli 250g świeżych truskawek?
odpowiedz