Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Truskawki rozmrażamy i miksujemy. Żelatynę mieszamy z wodą w miseczce, a następnie rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, łączymy z truskawkami. Masę wylewamy na dno naczyń deserowych i chłodzimy w lodówce 15-20 minut.
Na żelkę nakładamy borówki, płatki, truskawki pokrojone w kostkę, całość zalewamy jogurtem. Deser ponownie posypujemy płatkami i owocami według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Jagodowe mascarpone
Delikatny deser łączący smak jagód z kremowym serkiem. Podany w wysokich pucharkach i ozdobiony owocami oczaruje gości!
Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!
Mus waniliowy z truskawkami
Warstwowy deser to świetny sposób na wykorzystanie owoców. Słodkie truskawki i aromatyczna wanilia razem smakują wybornie.
Ciasteczka owsiane z jabłkami
Proste ciasteczka dla małych i dużych łasuchów, które przygotujesz w mgnieniu oka. Pięknie pachną i świetnie smakują.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kremowa zupa z porów z wędzonym łososiem, twarogiem i oliwą z lubczykiem
- Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
- Tort owocowy z bitą śmietaną
- Poduszeczki brzoskwiniowe
- Risotto z krewetkami i szafranem
- Ciasto gryczano-jogurtowe
- Tort jogurtowy z owocami leśnymi
- Granola
- Kokosowy pudding chia z mango
- Pasta z sera feta z oliwkami
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
- Jogurt
- Chrupiące ciepłe lody
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Ciasto francuskie ze szpinakiem – przepis
- Grillowane grzanki z serem
- Sałatka śledziowa à la śląskie hekele
- Iberyjska sałatka z owocami morza
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pesto z papryki
- Kotleciki z makaronem z cukinii i sałatką
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Kisiel z czerwonych owoców
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Risotto – klasyczny przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
2735 dni temu
Można trochę zmienić przepis
odpowiedz
1129 dni temu
Można
3466 dni temu
Izo, oczywiście równie dobrze sprawdzą się tutaj świeże truskawki :)
odpowiedz
3466 dni temu
Czy zamiast mrożonych truskawek do żelki można użyć świeżych?
odpowiedz
3510 dni temu
Apropos słoików :) w Wawie jest świetna knajpka,w której dania podaje się w słoikach (bar Słoik ) :0) Polecam wszystkim pozytywnie zakręconym :0))
odpowiedz
3511 dni temu
DO GOŚCIA: sam jesteś burakiem, bo widać, że nie znasz najnowszych trendów podawania dań. Weź się ogarnij, poczytaj trochę, a dopiero później wypowiadaj się. Super pomysł. tylko ja nie dawałabym żelatyny tylko zostawiłabym taki mus truskawkowy na dole.
odpowiedz
3513 dni temu
I co z tego, że podany w słoiku? Właśnie super pomysł! No ale zawsze trafi się ktoś, kto napisze durny komentarz. Na pewno zrobię!
odpowiedz
3514 dni temu
Buractwo i żenada! Deser w słoikach! Myślałem że czasy gdy herbatę parzono w musztardówkach to przeszłość. Super "mistrzowskie" podanie deseru!
odpowiedz
3517 dni temu
W pozostałych składnikach mieliście na myśli 250g świeżych truskawek?
odpowiedz