Deser owocowy z płatkami owsianymi
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Truskawki rozmrażamy i miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, łączymy z truskawkami. Masę wylewamy na dno naczyń deserowych i chłodzimy w lodówce 15-20 minut.

Na żelkę nakładamy borówki, płatki, truskawki, całość zalewamy jogurtem. Deser ponownie posypujemy płatkami i owocami według uznania.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • Gość Gość
    391 dni temu
    Można trochę zmienić przepis

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1122 dni temu
    Izo, oczywiście równie dobrze sprawdzą się tutaj świeże truskawki :)

    odpowiedz

  • Iza Iza
    1122 dni temu
    Czy zamiast mrożonych truskawek do żelki można użyć świeżych?

    odpowiedz

  • moniA moniA
    1166 dni temu
    Apropos słoików :) w Wawie jest świetna knajpka,w której dania podaje się w słoikach (bar Słoik ) :0) Polecam wszystkim pozytywnie zakręconym :0))

    odpowiedz

  • Karola Karola
    1167 dni temu
    DO GOŚCIA: sam jesteś burakiem, bo widać, że nie znasz najnowszych trendów podawania dań. Weź się ogarnij, poczytaj trochę, a dopiero później wypowiadaj się. Super pomysł. tylko ja nie dawałabym żelatyny tylko zostawiłabym taki mus truskawkowy na dole.

    odpowiedz

  • Ania Ania
    1169 dni temu
    I co z tego, że podany w słoiku? Właśnie super pomysł! No ale zawsze trafi się ktoś, kto napisze durny komentarz. Na pewno zrobię!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1170 dni temu
    Buractwo i żenada! Deser w słoikach! Myślałem że czasy gdy herbatę parzono w musztardówkach to przeszłość. Super "mistrzowskie" podanie deseru!

    odpowiedz

  • Joanna Joanna
    1173 dni temu
    W pozostałych składnikach mieliście na myśli 250g świeżych truskawek?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram