
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Owoce rozmrozić na sitku, wymieszać delikatnie z cukrem pudrem. Serek mascarpone połączyć z miodem, śmietanką, sokiem z pomarańczy i szczyptą cynamonu. Całość dokładnie wymieszać. Owoce oraz masę z serkiem przekładać warstwami do szklanych pucharków. Schłodzić – minimum 1 godzinę. Przed podaniem udekorować listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Krewetki w tempurze
- Gnocchi dyniowe
- Gnocchi w sosie pomidorowym
- Risotto z kurczakiem
- Risotto z warzywami
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Chłodnik z botwiny
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (5)
2468 dni temu
Cóż, mnie nie zachwycił- myślę, że gdyby użyć świeżych jagód to deser byłby smaczny, ale z mrożonymi nie smakuje za niczym. Zawiodłam się, bo zazwyczaj przepisy z kuchni lidla są dobre.
odpowiedz
3988 dni temu
Najbardziej polecam ajerkoniak lub amaretto. Oczywiście nie dla dzieci:)
odpowiedz
3988 dni temu
Polecam dodać trochę alkoholu do serka mascarpone:)
odpowiedz
4204 dni temu
rewelacja pycha ......polecam zrobić
odpowiedz
4530 dni temu
Fajny i nieskomplikowany deserek,ale polecam dodać trochę więcej soku z pomarańczy.
odpowiedz