Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Owoce rozmrozić na sitku, wymieszać delikatnie z cukrem pudrem. Serek mascarpone połączyć z miodem, śmietanką, sokiem z pomarańczy i szczyptą cynamonu. Całość dokładnie wymieszać. Owoce oraz masę z serkiem przekładać warstwami do szklanych pucharków. Schłodzić – minimum 1 godzinę. Przed podaniem udekorować listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Tartaletka z jabłkami
Łatwy w przygotowaniu, smaczny wypiek z ciasta francuskiego i jabłek. Cynamon nadaje mu niepowtarzalny smak.
Letnie owoce pod kruszonką
Owocowy smak lata ukryty pod delikatną warstwą ciepłej chrupiącej kruszonki. Idealnie komponuje się z kulką lodów!
Kawa z lodami i bitą śmietaną
Nie tylko Amerykanie uwielbiają kawę z lodami. Wypróbuj nasz sposób na ten orzeźwiający i imponująco wyglądający deser.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pasztet z ryby z pieczarkami
- Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
- Fontanna czekoladowa (fondue)
- Kokosowy pudding ryżowy z mango
- Ciasteczka z serem i borówkami
- Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
- Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
- Kanapka z suszonymi owocami
- Minitorciki czekoladowe z owocami
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Lodowy trifle jeżynowo-bananowy
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Jagodzianki z serem
- Ocet morelowy
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Wegetariańskie kotlety w trzech odsłonach
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Pizza capriciosa
- Ciasto czekoladowo-owsiane
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Warzywa w tempurze
- Krupnik
- Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
- Łosoś w sosie curry
- Pęczotto z górskim serem i kurkami
- Kanapki na śniadanie
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Świąteczny talerz obfitości
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2231 dni temu
Cóż, mnie nie zachwycił- myślę, że gdyby użyć świeżych jagód to deser byłby smaczny, ale z mrożonymi nie smakuje za niczym. Zawiodłam się, bo zazwyczaj przepisy z kuchni lidla są dobre.
odpowiedz
3750 dni temu
Najbardziej polecam ajerkoniak lub amaretto. Oczywiście nie dla dzieci:)
odpowiedz
3750 dni temu
Polecam dodać trochę alkoholu do serka mascarpone:)
odpowiedz
3966 dni temu
rewelacja pycha ......polecam zrobić
odpowiedz
4292 dni temu
Fajny i nieskomplikowany deserek,ale polecam dodać trochę więcej soku z pomarańczy.
odpowiedz