Śniadania - Granola - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Chia parfait z domową granolą
Domowa granola to świetny dodatek do śniadania lub deseru, dlatego warto zrobić od razu większą porcję! Zobacz, jaką wersję granoli przygotował nasz cukiernik – Paweł Małecki – i jak smakowicie ją połączył z innymi dodatkami.
Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem
Aromatyczne domowe musli z dodatkiem naturalnego skyru i gruszki gotowanej w soku jabłkowym to idealny przepis do przygotowania na słodkie śniadanie. Koniecznie spróbuj!
Pizza śniadaniowa na słodko
Słodka pizza śniadaniowa, czyli granola w wyjątkowej odsłonie! Duża liczba świeżych owoców i krótki czas przygotowania to idealne połączenie na rodzinne śniadanie. Sprawdź, jakie to proste!
Jadalne prezenty: chlebek, gorąca czekolada i granola
Przygotuj jadalne świąteczne prezenty dla najbliższych! Zainspiruj się przepisami Kingi Paruzel!
Śniadaniowa granola
Zobacz, jak przygotować domową granolę, która zachowa świeżość nawet przez kilka tygodni! Z dodatkiem pysznych owoców i jogurtu jest doskonała na śniadanie!
Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
Pyszne śniadanie lub chrupiąca przekąska. Nasze musli możesz jeść, kiedy tylko masz na to ochotę!
Granola
Suszone owoce, chrupiące owoce, płatki i miód. Poznaj przepis Doroty Wellman na domową granolę!
Płatki owsiane i granola
Pożywne i smaczne śniadanie? Tak! Z domową granolą i kokosową owsianką według przepisu Kingi Paruzel!
3 sposoby na jesienne śniadanie
Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!
Co to granola?
Granola to nic innego, jak musli tylko w wersji zapiekanej, z dodatkiem wybranego słodziwa, np. cukru, miodu, syropu z agawy, daktylowego czy jeszcze innego. To zgrabne połączenie płatków zbożowych (m.in. z bakaliami, ziarnami słonecznika i pestkami dyni) podbija ostatnio kubki smakowe Polaków. Jeśli więc i was opanowała chęć spróbowania granoli przygotowanej według domowej receptury, to nie czekajcie dłużej, tylko udajcie się po przepis do Kuchni Lidla!
Jak zrobić granolę?
Granola, czyli zapiekane musli, jest wdzięcznym przysmakiem śniadaniowym, który nie wymaga skomplikowanego przepisu, choć oczywiście nie każdy wie, jak ją zrobić. Wystarczy zmieszać ulubione płatki śniadaniowe oraz dodatki, takie jak suszone owoce, orzechy, nasiona słonecznika, pestki dyni. Następnie wymieszać np. z miodem, wyłożyć na blachę i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Całość po zapiekaniu przez ok. 30 minut nazwać można właśnie śniadaniową granolą.
Granola fit – sprawdzone przepisy!
Granola czy też musli z natury są fit, chyba że zamiast niskokalorycznego słodziwa użyjecie po prostu cukru. Z reguły jednak prawdziwa granola z płatków owsianych jest bez cukru, bo dodaje się do niej miód albo jego zamienniki w postaci np. syropu z agawy, daktylowego czy też klonowego. Nawet granola czekoladowa może być przyrządzona według przepisu, który sugeruje użycie fit składników, takich jak kakao czy gorzka czekolada. Koniecznie skorzystajcie z przepisów Kuchni Lidla na granolę fit z jogurtem i owocami. Możecie być pewni, że według tych przepisów na granolę przygotujecie zdrowy i smaczny posiłek, który nie wpłynie ujemnie na waszą sylwetkę.