
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- formę do tarty z wyciąganym dnem
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
Przygotuj wcześniej:
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD PIZZY
Masło roztapiamy w mikrofali lub rondelku. Granolę łączymy z roztopionym masłem.
KROK 2: PIECZEMY SPÓD PIZZY
Granolę wymieszaną z masłem przekładamy do formy do tarty wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 7 minut. Gotowy spód pizzy śniadaniowej studzimy.
KROK 3: KROIMY OWOCE
Kiwi obieramy, przekrawamy na pół wzdłuż owocu i kroimy w plasterki. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy w plastry wzdłuż owoców. Żurawiny także kroimy w plastry.
KROK 4: WYKŁADAMY DODATKI NA PIZZĘ
Jogurt wykładamy na podpieczony spód z granoli, pozostawiając brzegi przypominające rant pizzy. Następnie w okręgach, od zewnątrz, układamy owoce. Dodatkowo pizzę ozdabiamy pistacjami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Klasyczna sałatka grecka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Łazanki
- Nuggetsy z kurczaka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik pistacjowy
- Guacamole
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba po japońsku
- Boczek pieczony
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)