zobacz film Pizza śniadaniowa na słodko

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • formę do tarty z wyciąganym dnem
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C

Przygotuj wcześniej:

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD PIZZY

Masło roztapiamy w mikrofali lub rondelku. Granolę łączymy z roztopionym masłem.

KROK 2: PIECZEMY SPÓD PIZZY

Granolę wymieszaną z masłem przekładamy do formy do tarty wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 7 minut. Gotowy spód pizzy śniadaniowej studzimy.

KROK 3: KROIMY OWOCE

Kiwi obieramy, przekrawamy na pół wzdłuż owocu i kroimy w plasterki. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy w plastry wzdłuż owoców. Żurawiny także kroimy w plastry.

KROK 4: WYKŁADAMY DODATKI NA PIZZĘ

Jogurt wykładamy na podpieczony spód z granoli, pozostawiając brzegi przypominające rant pizzy. Następnie w okręgach, od zewnątrz, układamy owoce. Dodatkowo pizzę ozdabiamy pistacjami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!