zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Orzechowy bowl

Do rondelka przekładamy kaszę i zalewamy ją wodą i napojem migdałowym. Dodajemy otartą skórkę z cytryny oraz sól. Gotujemy, mieszając, aż do zgęstnienia. Dodajemy masło orzechowe i syrop daktylowy. Mieszamy. Przekładamy ugotowaną całość do miski i dekorujemy dodatkami.

Budyń jaglany

Do garnka wsypujemy kaszę, dodajemy mleko roślinne. Z suszonych daktyli usuwamy pestki, rwiemy je na kawałki i wrzucamy do garnka. Gotujemy według czasu wskazanego na opakowaniu kaszy, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolewamy więcej napoju roślinnego. Dodajemy maliny (lub truskawki) i sok z cytryny. Całość blendujemy. Dekorujemy dodatkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    27 dni temu
    Dzięki za bezglutenowe przepisy!!!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram