
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Orzechowy bowl
Do rondelka przekładamy kaszę i zalewamy ją wodą i napojem migdałowym. Dodajemy otartą skórkę z cytryny oraz sól. Gotujemy, mieszając, aż do zgęstnienia. Dodajemy masło orzechowe i syrop daktylowy. Mieszamy. Przekładamy ugotowaną całość do miski i dekorujemy dodatkami.
Budyń jaglany
Do garnka wsypujemy kaszę, dodajemy mleko roślinne. Z suszonych daktyli usuwamy pestki, rwiemy je na kawałki i wrzucamy do garnka. Gotujemy według czasu wskazanego na opakowaniu kaszy, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolewamy więcej napoju roślinnego. Dodajemy maliny (lub truskawki) i sok z cytryny. Całość blendujemy. Dekorujemy dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Naleśniki orkiszowe z miodem
Mąka orkiszowa to podstawa tych pysznych naleśników bez cukru, które przygotujesz dzięki przepisowi Pawła. Podaj je ze świeżymi malinami i miodem!

Jaglanka z truskawkami i chałwą
Smaczne śniadanie to gwarancja udanego dnia! Przygotuj jaglankę z truskawkami i chałwą według niezawodnego przepisu Kingi Paruzel!

Śniadaniowy bowl z kaszą
Kinga Paruzel zdradza swój przepis na udane śniadanie - kasza, pieczone warzywa, jajka i olej z awokado! Wypróbuj!

Śniadaniowy bowl z grejpfrutem
Napój migdałowy i płatki owsiane to podstawa pożywnego bowla Darii. Dodaj do niego owoce i orzechy, by zacząć dzień pełnowartościowym posiłkiem!

Komentarze (3)
327 dni temu
złe proporcje, za gęsta papa, zmarnowałam tylko kaszę
odpowiedz
503 dni temu
robiłam tylko orzechowy bowl, trochę za gęsty i z mlekiem migdałowym średni w smaku :/ nie przypadł mi do gustu
odpowiedz
1567 dni temu
Dzięki za bezglutenowe przepisy!!!
odpowiedz
zobacz wszystkie