Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Orzechowy bowl
Do rondelka przekładamy kaszę i zalewamy ją wodą i napojem migdałowym. Dodajemy otartą skórkę z cytryny oraz sól. Gotujemy, mieszając, aż do zgęstnienia. Dodajemy masło orzechowe i syrop daktylowy. Mieszamy. Przekładamy ugotowaną całość do miski i dekorujemy dodatkami.
Budyń jaglany
Do garnka wsypujemy kaszę, dodajemy mleko roślinne. Z suszonych daktyli usuwamy pestki, rwiemy je na kawałki i wrzucamy do garnka. Gotujemy według czasu wskazanego na opakowaniu kaszy, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolewamy więcej napoju roślinnego. Dodajemy maliny (lub truskawki) i sok z cytryny. Całość blendujemy. Dekorujemy dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Naleśniki orkiszowe z miodem
Mąka orkiszowa to podstawa tych pysznych naleśników bez cukru, które przygotujesz dzięki przepisowi Pawła. Podaj je ze świeżymi malinami i miodem!
Jaglanka z truskawkami i chałwą
Smaczne śniadanie to gwarancja udanego dnia! Przygotuj jaglankę z truskawkami i chałwą według niezawodnego przepisu Kingi Paruzel!
Śniadaniowy bowl z kaszą
Kinga Paruzel zdradza swój przepis na udane śniadanie - kasza, pieczone warzywa, jajka i olej z awokado! Wypróbuj!
Śniadaniowy bowl z grejpfrutem
Napój migdałowy i płatki owsiane to podstawa pożywnego bowla Darii. Dodaj do niego owoce i orzechy, by zacząć dzień pełnowartościowym posiłkiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Czekoladowy tort orzechowo-jabłkowy
- 3 sposoby na spring rollsy (z łososiem wędzonym, z warzywami, z pieczonym boczkiem)
- Domowe lody
- Budyń waniliowo-migdałowy
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Tatar na dwa sposoby
- Wegański budyń z marakują
- Śniadaniowy bowl z kaszą
- Omlet biszkoptowy z owocami na 3 sposoby
- 5 sposobów na koktajle
- Kurki marynowane na 2 sposoby
- Panini na dwa sposoby – przepis
- Dalgona coffee na 3 sposoby
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Kotleciki jajeczne
- Świąteczny talerz obfitości
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- Sylwestrowe przekąski z ciasta owsianego
- Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Zielone szparagi z burratą
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Ciągutki z mleka i oleju kokosowego
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Idealny lukier królewski do dekoracji
- Quesadillas z fasolą i tuńczykiem
- Los burritos, czyli tortilla z mięsno-warzywnym farszem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
70 dni temu
Ach te piękne zdjęcia i beznadziejne przepisy...
odpowiedz
676 dni temu
złe proporcje, za gęsta papa, zmarnowałam tylko kaszę
odpowiedz
852 dni temu
robiłam tylko orzechowy bowl, trochę za gęsty i z mlekiem migdałowym średni w smaku :/ nie przypadł mi do gustu
odpowiedz
1916 dni temu
Dzięki za bezglutenowe przepisy!!!
odpowiedz