zobacz film Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Orzechowy bowl

Do rondelka przekładamy kaszę i zalewamy ją wodą i napojem migdałowym. Dodajemy otartą skórkę z cytryny oraz sól. Gotujemy, mieszając, aż do zgęstnienia. Dodajemy masło orzechowe i syrop daktylowy. Mieszamy. Przekładamy ugotowaną całość do miski i dekorujemy dodatkami.

Budyń jaglany

Do garnka wsypujemy kaszę, dodajemy mleko roślinne. Z suszonych daktyli usuwamy pestki, rwiemy je na kawałki i wrzucamy do garnka. Gotujemy według czasu wskazanego na opakowaniu kaszy, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolewamy więcej napoju roślinnego. Dodajemy maliny (lub truskawki) i sok z cytryny. Całość blendujemy. Dekorujemy dodatkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    70 dni temu
    Ach te piękne zdjęcia i beznadziejne przepisy...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    676 dni temu
    złe proporcje, za gęsta papa, zmarnowałam tylko kaszę

    odpowiedz

  • Gość Gość
    852 dni temu
    robiłam tylko orzechowy bowl, trochę za gęsty i z mlekiem migdałowym średni w smaku :/ nie przypadł mi do gustu

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1916 dni temu
    Dzięki za bezglutenowe przepisy!!!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!