
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Orzechowy bowl
Do rondelka przekładamy kaszę i zalewamy ją wodą i napojem migdałowym. Dodajemy otartą skórkę z cytryny oraz sól. Gotujemy, mieszając, aż do zgęstnienia. Dodajemy masło orzechowe i syrop daktylowy. Mieszamy. Przekładamy ugotowaną całość do miski i dekorujemy dodatkami.
Budyń jaglany
Do garnka wsypujemy kaszę, dodajemy mleko roślinne. Z suszonych daktyli usuwamy pestki, rwiemy je na kawałki i wrzucamy do garnka. Gotujemy według czasu wskazanego na opakowaniu kaszy, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolewamy więcej napoju roślinnego. Dodajemy maliny (lub truskawki) i sok z cytryny. Całość blendujemy. Dekorujemy dodatkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makowiec japoński
- Ryba po japońsku
- Przekąski sylwestrowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Guacamole
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledzie po kaszubsku
- Spaghetti carbonara
- Sernik pistacjowy
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledź w oleju
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
401 dni temu
Ach te piękne zdjęcia i beznadziejne przepisy...
Odpowiedz
1008 dni temu
złe proporcje, za gęsta papa, zmarnowałam tylko kaszę
Odpowiedz
1184 dni temu
robiłam tylko orzechowy bowl, trochę za gęsty i z mlekiem migdałowym średni w smaku :/ nie przypadł mi do gustu
Odpowiedz
2248 dni temu
Dzięki za bezglutenowe przepisy!!!
Odpowiedz