Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Gotujemy kaszę
Kaszę przesypujemy do rondelka i podprażamy, aż poczujemy orzechowy zapach. W drugim garnku lub czajniku zagotowujemy wodę. Kaszę wykładamy na sito i przepłukujemy wrzątkiem. Kaszę przekładamy znów do rondelka, dodajemy mleko kokosowe, wodę. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół. Tępą stroną noża wyciągamy nasionka z obu połówek i dodajemy do kaszy. Laskę wanilii również dodajemy do garnka. Doprawiamy odrobiną soli. Zmniejszamy ogień pod garnkiem i gotujemy ok. 15-20 minut pod przykryciem. Kasza powinna wchłonąć cały płyn. Od czasu do czasu mieszamy.
KROK 2: Dekorujemy jaglankę
Z kaszy wyciągamy laskę wanilii. Kasza powinna mieć konsystencję owsianki. Jaglankę doprawiamy syropem z agawy. Kaszę przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojone truskawki. Wierzch posypujemy pokruszoną chałwą i posiekanymi pistacjami.
Zobacz podobne
przepisy
Nocna owsianka z bananami
Przepis na pyszne śniadanie? Wystarczy pięć minut przed pójściem spać i rano możemy się cieszyć pyszną owsianką z bananami!
Owsianka z musem jabłkowym
Owsianka z domowej roboty musem jabłkowym? Poznaj doskonały przepis na śniadanie!
Owsianka na mleku
Owsianka na mleku z owocowym sokiem będzie doskonałym pomysłem na szybkie śniadanie dla całej rodziny!
Bananowo-kokosowa owsianka
Przygotuj śniadanie z tajską nutą razem z Darią! Owsianka na mleku kokosowym z bananami stawia na nogi w każdy poranek!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wegańska ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka gyros
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Sernik piernikowy
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)