Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Gotujemy kaszę
Kaszę przesypujemy do rondelka i podprażamy, aż poczujemy orzechowy zapach. W drugim garnku lub czajniku zagotowujemy wodę. Kaszę wykładamy na sito i przepłukujemy wrzątkiem. Kaszę przekładamy znów do rondelka, dodajemy mleko kokosowe, wodę. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół. Tępą stroną noża wyciągamy nasionka z obu połówek i dodajemy do kaszy. Laskę wanilii również dodajemy do garnka. Doprawiamy odrobiną soli. Zmniejszamy ogień pod garnkiem i gotujemy ok. 15-20 minut pod przykryciem. Kasza powinna wchłonąć cały płyn. Od czasu do czasu mieszamy.
KROK 2: Dekorujemy jaglankę
Z kaszy wyciągamy laskę wanilii. Kasza powinna mieć konsystencję owsianki. Jaglankę doprawiamy syropem z agawy. Kaszę przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojone truskawki. Wierzch posypujemy pokruszoną chałwą i posiekanymi pistacjami.
Zobacz podobne
przepisy
Nocna owsianka z bananami
Przepis na pyszne śniadanie? Wystarczy pięć minut przed pójściem spać i rano możemy się cieszyć pyszną owsianką z bananami!
Owsianka z musem jabłkowym
Owsianka z domowej roboty musem jabłkowym? Poznaj doskonały przepis na śniadanie!
Owsianka na mleku
Owsianka na mleku z owocowym sokiem będzie doskonałym pomysłem na szybkie śniadanie dla całej rodziny!
Bananowo-kokosowa owsianka
Przygotuj śniadanie z tajską nutą razem z Darią! Owsianka na mleku kokosowym z bananami stawia na nogi w każdy poranek!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wieprzowe szaszłyki z pomidorami i dipem twarożkowym
- Mrożony jogurt czekoladowy z ciastkami
- Płatki owsiane i granola
- Jogurtowe bułki bezglutenowe
- Owsiane babeczki śniadaniowe
- Kompot agrestowy
- Jadłospis malucha: 4 przepisy
- Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą
- Szneka z glancem, twarogiem i truskawkami
- Kremowa zupa z pieczonymi grzybami
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Tosty z awokado i jajkiem
- Omlet biszkoptowy z bananami i truskawkami
- Jajka po turecku z chlebkami z patelni
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Zielone szparagi z burratą
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Papilotki z kurczakiem z zielonymi szparagami i sosem musztardowo-pieczarkowym
- Ciasto kokosowo-ananasowe
- Pieczona nadziewana papryka
- Pomidory faszerowane fasolą i mięsem mielonym
- Owocowe smoothie dla dzieci
- Krewetki z warzywami
- Dżem z bananów z białą czekoladą
- Śródziemnomorska zupa z ziemniaków i kopru włoskiego
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)