
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Gotujemy kaszę
Kaszę przesypujemy do rondelka i podprażamy, aż poczujemy orzechowy zapach. W drugim garnku lub czajniku zagotowujemy wodę. Kaszę wykładamy na sito i przepłukujemy wrzątkiem. Kaszę przekładamy znów do rondelka, dodajemy mleko kokosowe, wodę. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół. Tępą stroną noża wyciągamy nasionka z obu połówek i dodajemy do kaszy. Laskę wanilii również dodajemy do garnka. Doprawiamy odrobiną soli. Zmniejszamy ogień pod garnkiem i gotujemy ok. 15-20 minut pod przykryciem. Kasza powinna wchłonąć cały płyn. Od czasu do czasu mieszamy.
KROK 2: Dekorujemy jaglankę
Z kaszy wyciągamy laskę wanilii. Kasza powinna mieć konsystencję owsianki. Jaglankę doprawiamy syropem z agawy. Kaszę przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojone truskawki. Wierzch posypujemy pokruszoną chałwą i posiekanymi pistacjami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Przekąski sylwestrowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
- Nuggetsy z kurczaka
- Boczek pieczony
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Jajka na miękko
- Burek ze szpinakiem
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Spaghetti carbonara
- Pierniki
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)