
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy mus jabłkowy
Jabłka obieramy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Zagotowujemy z sokiem jabłkowym. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut, aż będą miękkie. Jabłka miksujemy razem z płynem i studzimy. Dzielimy na 10 porcji, 9 porcji zamrażamy.
Krok 2: Przygotowujemy owsiankę
Płatki owsiane zagotowujemy z mlekiem i 50 ml wody. Gotujemy przez 1 minutę, mieszając. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy na 10-15 minut do spęcznienia. Mieszamy z 1 porcją musu jabłkowego i olejem rzepakowym.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowo-kokosowa owsianka
Przygotuj śniadanie z tajską nutą razem z Darią! Owsianka na mleku kokosowym z bananami stawia na nogi w każdy poranek!

Owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
Żurawina i świeże owoce to pyszne dodatki do porannej owsianki. Wypróbuj koniecznie!

Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
Ta owsianka nie tylko dobrze smakuje, ale także doda Ci energii na cały dzień!

3 sposoby na jesienne śniadanie
Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!

Komentarze (2)
1761 dni temu
po co olej? psuje całą potrawę
odpowiedz
1760 dni temu
Możesz pominąć ten składnik.
zobacz wszystkie