
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy mus jabłkowy
Jabłka obieramy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Zagotowujemy z sokiem jabłkowym. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut, aż będą miękkie. Jabłka miksujemy razem z płynem i studzimy. Dzielimy na 10 porcji, 9 porcji zamrażamy.
Krok 2: Przygotowujemy owsiankę
Płatki owsiane zagotowujemy z mlekiem i 50 ml wody. Gotujemy przez 1 minutę, mieszając. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy na 10-15 minut do spęcznienia. Mieszamy z 1 porcją musu jabłkowego i olejem rzepakowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Spaghetti carbonara
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba po japońsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Burek ze szpinakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Boczek pieczony
- Guacamole
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pierniki
- Sałatka gyros
- Nuggetsy z kurczaka
- Mini burgery
- Ciasto na pierogi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
2443 dni temu
po co olej? psuje całą potrawę
Odpowiedz
2441 dni temu
Możesz pominąć ten składnik.