• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Przygotowujemy mus jabłkowy

Jabłka obieramy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Zagotowujemy z sokiem jabłkowym. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut, aż będą miękkie. Jabłka miksujemy razem z płynem i studzimy. Dzielimy na 10 porcji, 9 porcji zamrażamy.

Krok 2: Przygotowujemy owsiankę

Płatki owsiane zagotowujemy z mlekiem i 50 ml wody. Gotujemy przez 1 minutę, mieszając. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy na 10-15 minut do spęcznienia. Mieszamy z 1 porcją musu jabłkowego i olejem rzepakowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram