Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy mus jabłkowy
Jabłka obieramy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Zagotowujemy z sokiem jabłkowym. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut, aż będą miękkie. Jabłka miksujemy razem z płynem i studzimy. Dzielimy na 10 porcji, 9 porcji zamrażamy.
Krok 2: Przygotowujemy owsiankę
Płatki owsiane zagotowujemy z mlekiem i 50 ml wody. Gotujemy przez 1 minutę, mieszając. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy na 10-15 minut do spęcznienia. Mieszamy z 1 porcją musu jabłkowego i olejem rzepakowym.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowo-kokosowa owsianka
Przygotuj śniadanie z tajską nutą razem z Darią! Owsianka na mleku kokosowym z bananami stawia na nogi w każdy poranek!
Owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
Żurawina i świeże owoce to pyszne dodatki do porannej owsianki. Wypróbuj koniecznie!
Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
Ta owsianka nie tylko dobrze smakuje, ale także doda Ci energii na cały dzień!
3 sposoby na jesienne śniadanie
Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany burger teksański
- Pasztet z krewetek i łososia
- Owocowa owsianka miodowo-cynamonowa
- Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
- Deser gruszkowo-malinowy
- Babeczki z jabłkami w kształcie róży
- 3 sposoby na jesienne śniadanie
- Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową
- Owsianka na mleku
- Chrupiący kurczak z orzechami pekan
- Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym
- Szakszuka
- Chlebek cukiniowy
- Jesienna owsianka
- Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem
- Trifle makaronikowe
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Kanapka viva camembert
- Kimchi
- ZIELONY MAJONEZ
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Pesto z kolendry
- Jabłkowy chutney z piwem
- Pesto z liści rzodkiewki
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Domowe tacos z krewetkami, mango i chili
- Pieczone udka z ziemniakami i białą kapustą
- Szare kluski
- Ciasto dyniowe
- Pesto z rukoli
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2072 dni temu
po co olej? psuje całą potrawę
odpowiedz
2070 dni temu
Możesz pominąć ten składnik.