Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę
KROK 1: ZAGOTOWUJEMY MLEKO
Mleko zagotowujemy z miodem.
KROK 2: GOTUJEMY OWSIANKĘ
Do zagotowanego mleka wsypujemy pokrojone w paseczki śliwki oraz płatki owsiane. Dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia, przykrywamy pokrywką i odstawiamy – najlepiej na całą noc.
KROK 3: ŁACZYMY JABŁKO Z OWSIANKĄ
Jabłko obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Jeżeli chcemy zjeść owsiankę na ciepło, to podgrzewamy ją i dodajemy starte jabłko. Jeżeli na zimno, to od razu dodajemy starte jabłko i dokładnie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Płatki owsiane i granola
Pożywne i smaczne śniadanie? Tak! Z domową granolą i kokosową owsianką według przepisu Kingi Paruzel!
3 sposoby na jesienne śniadanie
Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!
Domowe musli
Stwórz własne, domowe musli - pyszną i zdrową alternatywę dla zwyczajnych śniadań.
Owocowa owsianka miodowo-cynamonowa
Sycąca, zdrowa, słodka, pyszna – owsianka ma same zalety! To doskonały pomysł na smaczne śniadanie pełne witamin.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka fitness
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Bułeczki z serem i koperkiem
- Tarta z masą krówkową i figami
- Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu
- Kawa po kozacku
- Żurek z makaronem
- Zielone chia smoothie
- Pomarańczowa owsianka z borówkami
- Koktajl odżywczy z bananem
- Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
- Dynia faszerowana kaszą jaglaną, warzywami i ziołami
- Risotto z warzywami
Komentarze (0)