Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • tarkę

KROK 1: ZAGOTOWUJEMY MLEKO

Mleko zagotowujemy z miodem.

KROK 2: GOTUJEMY OWSIANKĘ

Do zagotowanego mleka wsypujemy pokrojone w paseczki śliwki oraz płatki owsiane. Dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia, przykrywamy pokrywką i odstawiamy – najlepiej na całą noc.

KROK 3: ŁACZYMY JABŁKO Z OWSIANKĄ

Jabłko obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Jeżeli chcemy zjeść owsiankę na ciepło, to podgrzewamy ją i dodajemy starte jabłko. Jeżeli na zimno, to od razu dodajemy starte jabłko i dokładnie mieszamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram