Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę
KROK 1: ZAGOTOWUJEMY MLEKO
Mleko zagotowujemy z miodem.
KROK 2: GOTUJEMY OWSIANKĘ
Do zagotowanego mleka wsypujemy pokrojone w paseczki śliwki oraz płatki owsiane. Dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia, przykrywamy pokrywką i odstawiamy – najlepiej na całą noc.
KROK 3: ŁACZYMY JABŁKO Z OWSIANKĄ
Jabłko obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Jeżeli chcemy zjeść owsiankę na ciepło, to podgrzewamy ją i dodajemy starte jabłko. Jeżeli na zimno, to od razu dodajemy starte jabłko i dokładnie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Płatki owsiane i granola
Pożywne i smaczne śniadanie? Tak! Z domową granolą i kokosową owsianką według przepisu Kingi Paruzel!
3 sposoby na jesienne śniadanie
Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!
Domowe musli
Stwórz własne, domowe musli - pyszną i zdrową alternatywę dla zwyczajnych śniadań.
Owocowa owsianka miodowo-cynamonowa
Sycąca, zdrowa, słodka, pyszna – owsianka ma same zalety! To doskonały pomysł na smaczne śniadanie pełne witamin.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wegańska ryba po grecku
- Kutia
- Kompot z suszu z cytryną
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierniki
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)