
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę
KROK 1: ZAGOTOWUJEMY MLEKO
Mleko zagotowujemy z miodem.
KROK 2: GOTUJEMY OWSIANKĘ
Do zagotowanego mleka wsypujemy pokrojone w paseczki śliwki oraz płatki owsiane. Dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia, przykrywamy pokrywką i odstawiamy – najlepiej na całą noc.
KROK 3: ŁACZYMY JABŁKO Z OWSIANKĄ
Jabłko obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Jeżeli chcemy zjeść owsiankę na ciepło, to podgrzewamy ją i dodajemy starte jabłko. Jeżeli na zimno, to od razu dodajemy starte jabłko i dokładnie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Owsianka i granola
Pożywne i smaczne śniadanie? Tak! Z domową granolą i kokosową owsianką według przepisu Kingi Paruzel!

3 sposoby na jesienne śniadanie
Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!

Domowe musli
Stwórz własne, domowe musli - pyszną i zdrową alternatywę dla zwyczajnych śniadań.

Owocowa owsianka miodowo-cynamonowa
Sycąca, zdrowa, słodka, pyszna – owsianka ma same zalety! To doskonały pomysł na smaczne śniadanie pełne witamin.

Komentarze (0)