
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę
KROK 1: ZAGOTOWUJEMY MLEKO
Mleko zagotowujemy z miodem.
KROK 2: GOTUJEMY OWSIANKĘ
Do zagotowanego mleka wsypujemy pokrojone w paseczki śliwki oraz płatki owsiane. Dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia, przykrywamy pokrywką i odstawiamy – najlepiej na całą noc.
KROK 3: ŁACZYMY JABŁKO Z OWSIANKĄ
Jabłko obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Jeżeli chcemy zjeść owsiankę na ciepło, to podgrzewamy ją i dodajemy starte jabłko. Jeżeli na zimno, to od razu dodajemy starte jabłko i dokładnie mieszamy.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Sałatka gyros
- Domek z piernika
- Jajka na miękko
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pistacjowy sernik baskijski
- Burek ze szpinakiem
- Kutia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Guacamole
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makowiec japoński
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)