3 sposoby na jesienne śniadanie

Aneta Łańcuchowska

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

1. Batoniki czekoladowe 

Łączymy składniki marynaty

PRZYGOTUJ

  • prostokątną foremkę 
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C 

Mieszamy wszystkie składniki. Przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 35 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Kroimy ostrym nożem na dowolne kawałki. 

 

2. Musli z jabłkiem i pieczoną dynią 

 Farsz nakładamy na schab

PRZYGOTUJ

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C 

Dynię i jabłko obieramy. Kroimy w kostkę. Pieczemy w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 20-25 minut, aż będą miękkie. Odstawiamy do wystudzenia. Łączymy z musli i pokruszonym twarogiem. Przyprawiamy według uznania cynamonem i kardamonem.  

 

3. Jesienna owsianka 

Łączymy składniki marynaty

Do garnka wlewamy mleko i dodajemy płatki owsiane. Gotujemy kilka minut. Dodajemy siemię lniane i nasiona słonecznika. Po przestudzeniu owsianki do ok. 40°C dodajemy jabłko i gruszkę starte na tarce. Całość przyprawiamy cynamonem według uznania. 

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (10)

Avatar
  • Gosc Gosc
    2255 dni temu
    Co zamiast dyni nadawaloby sie do musli z twarogiem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2254 dni temu
    Możesz dać więcej jabłek i np.suszone owoce :)
  • Gość Gość
    2380 dni temu
    Jaki rozmiar foremki na podaną ilość składników na batoniki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2379 dni temu
    Forma ma rozmiar ok. 28 cm x 15 cm.
  • Tadek Tadek
    2913 dni temu
    widziałem jej program na TVN Meteo, jest dobra!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2968 dni temu
    czym można zastąpic banana w batonikach?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2968 dni temu
    Banan w tym przepisie ma szczególne właściwości i nie da się go zastąpić niczym innym. Możesz wypróbować przepis Pawła na podobne batony - https://kuchnialidla.pl/energetyczne-batony
  • Gość Gość
    2973 dni temu
    Rozbrajające polecanie przez dietetyczkę płatków/kulek z "super zdrowym " syropem glukozowo fruktozowym. Chylę czoła

    odpowiedz

  • Marta Marta
    2973 dni temu
    Taką owsiankę z gruszką też robię bardzo często :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2972 dni temu
    Jest pyszna! :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!