Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
1. Batoniki czekoladowe
PRZYGOTUJ
- prostokątną foremkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Mieszamy wszystkie składniki. Przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 35 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Kroimy ostrym nożem na dowolne kawałki.
2. Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
PRZYGOTUJ
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Dynię i jabłko obieramy. Kroimy w kostkę. Pieczemy w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 20-25 minut, aż będą miękkie. Odstawiamy do wystudzenia. Łączymy z musli i pokruszonym twarogiem. Przyprawiamy według uznania cynamonem i kardamonem.
3. Jesienna owsianka
Do garnka wlewamy mleko i dodajemy płatki owsiane. Gotujemy kilka minut. Dodajemy siemię lniane i nasiona słonecznika. Po przestudzeniu owsianki do ok. 40°C dodajemy jabłko i gruszkę starte na tarce. Całość przyprawiamy cynamonem według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapki na śniadanie
Znudziły Ci się zwyczajne kanapki? Zainspiruj się oryginalnymi pomysłami i ciesz się wyjątkowym śniadaniem.
Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
Krem twarogowy z kruchymi migdałowymi ciasteczkami i truskawkami – doskonały smakołyk w letnie dni!
Mrożony jogurt czekoladowy z ciastkami
Jogurt na śniadanie? Tak! Spróbuj mrożonego z ciastkami i truskawkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
- Marchewkowe smoothie z mango i imbirem
- Rozgrzewające herbaty na 3 sposoby
- Risotto z dynią
- Placki z dyni z gruszką, imbirem i twarożkiem – przepis
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Owsianka na mleku
- Owsianka z musem jabłkowym
- Kokosowe curry z krewetkami
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Pieczona owsianka à la brownie
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
- Jesienna owsianka
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Kurczak pieczony z bekonem i purée maślanym
- Kotlety z tuńczyka z limonkową salsą
- Tarta rabarbarowa
- Zupa jarzynowa z klopsikami
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Pampuchy drożdżowe z sosem śliwkowym
- Udka w kiszonej kapuście z purée kaparowym
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Pęczak z orzechami i pieczarkami
- Kurczak w kiszonej kapuście z curry
- Karkówka z imbirem i sosem sojowym
- Sernik na zimno z masłem orzechowym i kajmakiem
- Ciasteczka brownie – wegańskie!
- Placek kokosowo-malinowy
- Domowy chleb tostowy z masłem orzechowym i bananami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
2235 dni temu
Co zamiast dyni nadawaloby sie do musli z twarogiem?
odpowiedz
2235 dni temu
Możesz dać więcej jabłek i np.suszone owoce :)
2360 dni temu
Jaki rozmiar foremki na podaną ilość składników na batoniki?
odpowiedz
2360 dni temu
Forma ma rozmiar ok. 28 cm x 15 cm.
2894 dni temu
widziałem jej program na TVN Meteo, jest dobra!
odpowiedz
2949 dni temu
czym można zastąpic banana w batonikach?
odpowiedz
2949 dni temu
Banan w tym przepisie ma szczególne właściwości i nie da się go zastąpić niczym innym. Możesz wypróbować przepis Pawła na podobne batony - https://kuchnialidla.pl/energetyczne-batony
2953 dni temu
Rozbrajające polecanie przez dietetyczkę płatków/kulek z "super zdrowym " syropem glukozowo fruktozowym. Chylę czoła
odpowiedz
2954 dni temu
Taką owsiankę z gruszką też robię bardzo często :)
odpowiedz
2953 dni temu
Jest pyszna! :)