Aneta Łańcuchowska

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

1. Batoniki czekoladowe 

Łączymy składniki marynaty

PRZYGOTUJ

  • prostokątną foremkę 
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C 

Mieszamy wszystkie składniki. Przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 35 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Kroimy ostrym nożem na dowolne kawałki. 

 

2. Musli z jabłkiem i pieczoną dynią 

 Farsz nakładamy na schab

PRZYGOTUJ

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C 

Dynię i jabłko obieramy. Kroimy w kostkę. Pieczemy w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 20-25 minut, aż będą miękkie. Odstawiamy do wystudzenia. Łączymy z musli i pokruszonym twarogiem. Przyprawiamy według uznania cynamonem i kardamonem.  

 

3. Jesienna owsianka 

Łączymy składniki marynaty

Do garnka wlewamy mleko i dodajemy płatki owsiane. Gotujemy kilka minut. Dodajemy siemię lniane i nasiona słonecznika. Po przestudzeniu owsianki do ok. 40°C dodajemy jabłko i gruszkę starte na tarce. Całość przyprawiamy cynamonem według uznania. 

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • Gość Gość
    109 dni temu
    Jaki rozmiar foremki na podaną ilość składników na batoniki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    108 dni temu
    Forma ma rozmiar ok. 28 cm x 15 cm.
  • Tadek Tadek
    642 dni temu
    widziałem jej program na TVN Meteo, jest dobra!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    697 dni temu
    czym można zastąpic banana w batonikach?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    697 dni temu
    Banan w tym przepisie ma szczególne właściwości i nie da się go zastąpić niczym innym. Możesz wypróbować przepis Pawła na podobne batony - https://kuchnialidla.pl/product/energetyczne-batony
  • Gość Gość
    702 dni temu
    Rozbrajające polecanie przez dietetyczkę płatków/kulek z "super zdrowym " syropem glukozowo fruktozowym. Chylę czoła

    odpowiedz

  • Marta Marta
    702 dni temu
    Taką owsiankę z gruszką też robię bardzo często :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    702 dni temu
    Jest pyszna! :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram