
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Croissant przekrawamy wzdłuż.
2. Chudy twaróg kroimy w ok. 0,5 cm plastry.
3. Zrywamy kilka liści mięty, myjemy je i osuszamy.
4. Na dolną warstwę croissanta kładziemy pokrojony w plastry twaróg oraz konfiturę morelową.
5. Ozdabiamy miętą.
Jak podawać
Tak podany croissant najlepiej smakuje z poranną kawą.
Croissant maślany
Urzekająco delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego. Krucha skórka i aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Jajka na miękko
- Lemoniada arbuzowa
- Owsianka na mleku
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Camembert z grilla
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
4302 dni temu
Tylko robić na pierwsze bądź drugie śniadanie!
odpowiedz
4303 dni temu
Mmmmm.Na sam widok paryżanki aż robi mi się słodko.
odpowiedz
4376 dni temu
Uwielbiam te rogaliki, a w takiej wersji są przepyszne! Nawet mężowi smakowały, chociaż zazwyczaj nie lubi takiego "wydziwiania" :)
odpowiedz
4389 dni temu
Rogaliki w Lidlu są najpyszniejsze na świecie,często je kupuję i to jeszcze ciepłe z twarożkiem muszą byc pyszne.
odpowiedz