Kanapka PARYŻANKA
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

1. Croissant przekrawamy wzdłuż.

2. Chudy twaróg kroimy w ok. 0,5 cm plastry.

3. Zrywamy kilka liści mięty, myjemy je i osuszamy.

4. Na dolną warstwę croissanta kładziemy pokrojony w plastry twaróg oraz konfiturę morelową.

5. Ozdabiamy miętą.

Jak podawać

Tak podany croissant najlepiej smakuje z poranną kawą.

Croissant maślany

croissant maślany

Urzekająco delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego. Krucha skórka i aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1674 dni temu
    Tylko robić na pierwsze bądź drugie śniadanie!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1675 dni temu
    Mmmmm.Na sam widok paryżanki aż robi mi się słodko.

    odpowiedz

  • Magdalena Magdalena
    1747 dni temu
    Uwielbiam te rogaliki, a w takiej wersji są przepyszne! Nawet mężowi smakowały, chociaż zazwyczaj nie lubi takiego "wydziwiania" :)

    odpowiedz

  • Magda Magda
    1761 dni temu
    Rogaliki w Lidlu są najpyszniejsze na świecie,często je kupuję i to jeszcze ciepłe z twarożkiem muszą byc pyszne.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram