Kanapka paryżanka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

1. Croissant przekrawamy wzdłuż.

2. Chudy twaróg kroimy w ok. 0,5 cm plastry.

3. Zrywamy kilka liści mięty, myjemy je i osuszamy.

4. Na dolną warstwę croissanta kładziemy pokrojony w plastry twaróg oraz konfiturę morelową.

5. Ozdabiamy miętą.

Jak podawać

Tak podany croissant najlepiej smakuje z poranną kawą.

Croissant maślany

croissant maślany

Urzekająco delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego. Krucha skórka i aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4037 dni temu
    Tylko robić na pierwsze bądź drugie śniadanie!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4037 dni temu
    Mmmmm.Na sam widok paryżanki aż robi mi się słodko.

    odpowiedz

  • Magdalena Magdalena
    4110 dni temu
    Uwielbiam te rogaliki, a w takiej wersji są przepyszne! Nawet mężowi smakowały, chociaż zazwyczaj nie lubi takiego "wydziwiania" :)

    odpowiedz

  • Magda Magda
    4123 dni temu
    Rogaliki w Lidlu są najpyszniejsze na świecie,często je kupuję i to jeszcze ciepłe z twarożkiem muszą byc pyszne.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!