Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Croissant przekrawamy wzdłuż.
2. Chudy twaróg kroimy w ok. 0,5 cm plastry.
3. Zrywamy kilka liści mięty, myjemy je i osuszamy.
4. Na dolną warstwę croissanta kładziemy pokrojony w plastry twaróg oraz konfiturę morelową.
5. Ozdabiamy miętą.
Jak podawać
Tak podany croissant najlepiej smakuje z poranną kawą.
Croissant maślany
Urzekająco delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego. Krucha skórka i aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka zielenina z grilla
Grillowane warzywa w duecie z puszystym pieczywem, a do tego świeże oregano i oliwa z oliwek. To kanapka na każdą okazję!
Kanapka ciabattella
Smakowita przekąska, którą zrobisz w kilka minut. Świeże pieczywo, mozzarella, pomidory, bazylia i oliwa to esencja Włoch.
Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Zobacz wszystkie
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
4037 dni temu
Tylko robić na pierwsze bądź drugie śniadanie!
odpowiedz
4037 dni temu
Mmmmm.Na sam widok paryżanki aż robi mi się słodko.
odpowiedz
4110 dni temu
Uwielbiam te rogaliki, a w takiej wersji są przepyszne! Nawet mężowi smakowały, chociaż zazwyczaj nie lubi takiego "wydziwiania" :)
odpowiedz
4123 dni temu
Rogaliki w Lidlu są najpyszniejsze na świecie,często je kupuję i to jeszcze ciepłe z twarożkiem muszą byc pyszne.
odpowiedz