Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż na pół i smarujemy masłem.
2. Rukolę i zestaw sałat oraz cebulę dymkę myjemy i osuszamy.
3. Pomidory, oliwki i ser przekrawamy na plasterki, liście dymki kroimy w paski.
4. Na dolnej warstwie ciabatty kładziemy liście sałaty, następnie na przemian plastry szynki i pomidora.
5. Całość dekorujemy dymką, rukolą oraz plasterkami sera i oliwkami.
6. Przykrywamy drugą częścią ciabatty.
Jak podawać
Podajemy na zimno lub na ciepło.
Ciabatta
To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka jak śliwka w pasztet
Śliwka to idealny dodatek do pasztetu, a razem stworzą wspaniałe wypełnienie smakowitej kanapki. Spróbuj!
Kanapka ciabattella
Smakowita przekąska, którą zrobisz w kilka minut. Świeże pieczywo, mozzarella, pomidory, bazylia i oliwa to esencja Włoch.
Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3954 dni temu
Wyśmienita kanapka :) rukola pięknie ozdabia całość . Polecam!!!!
odpowiedz