Kanapka CIAO CIABATTA
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż na pół i smarujemy masłem.

2. Rukolę i zestaw sałat oraz cebulę dymkę myjemy i osuszamy.

3. Pomidory, oliwki i ser przekrawamy na plasterki, liście dymki kroimy w paski.

4. Na dolnej warstwie ciabatty kładziemy liście sałaty, następnie na przemian plastry szynki i pomidora.

5. Całość dekorujemy dymką, rukolą oraz plasterkami sera i oliwkami.

6. Przykrywamy drugą częścią ciabatty.

Jak podawać

Podajemy na zimno lub na ciepło.

Ciabatta

ciabatta

To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Monika Monika
    1644 dni temu
    Wyśmienita kanapka :) rukola pięknie ozdabia całość . Polecam!!!!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram