
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż na pół i smarujemy masłem.
2. Rukolę i zestaw sałat oraz cebulę dymkę myjemy i osuszamy.
3. Pomidory, oliwki i ser przekrawamy na plasterki, liście dymki kroimy w paski.
4. Na dolnej warstwie ciabatty kładziemy liście sałaty, następnie na przemian plastry szynki i pomidora.
5. Całość dekorujemy dymką, rukolą oraz plasterkami sera i oliwkami.
6. Przykrywamy drugą częścią ciabatty.
Jak podawać
Podajemy na zimno lub na ciepło.
Ciabatta
To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka jak śliwka w pasztet
Śliwka to idealny dodatek do pasztetu, a razem stworzą wspaniałe wypełnienie smakowitej kanapki. Spróbuj!

Kanapka ciabattella
Smakowita przekąska, którą zrobisz w kilka minut. Świeże pieczywo, mozzarella, pomidory, bazylia i oliwa to esencja Włoch.

Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!


Zobacz przepisy
na święta
- Wielkanocny mazurek bez cukru
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Mazurek czekoladowy
- Domowa pieczeń z szynki, z cebulą żurawinami i zielonym groszkiem
- Obwarzanki – przepis
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Cake pops: ciastka na patyku
- Drożdżowe zajączki
- Klasyczny sernik
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Wielkanocna brioszka
- Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
- Ciastka jak jajka sadzone
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
4023 dni temu
Wyśmienita kanapka :) rukola pięknie ozdabia całość . Polecam!!!!
odpowiedz