
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż.
2. Myjemy pomidorki koktajlowe i pokrawamy je w plasterki.
3. Zrywamy kilka listków bazylii, myjemy je i osuszamy.
4. Odsączamy z zalewy minimozzarelle, dobrze je osuszamy.
5. Na spód ciabatty kładziemy minimozarelle oraz pokrojone pomidorki.
6. Polewamy wszystko octem balsamicznym i oliwą z oliwek oraz przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
7. Dekorujemy całość listkami bazylii.
Ciabatta
To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Jajka na miękko
- Lemoniada arbuzowa
- Owsianka na mleku
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Camembert z grilla
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4298 dni temu
uwielbiam taki zestaw !
odpowiedz
4324 dni temu
Bardzo dobra kanapka!!!!
odpowiedz