Kanapka CIABATTELLA
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż.

2. Myjemy pomidorki koktajlowe i pokrawamy je w plasterki.

3. Zrywamy kilka listków bazylii, myjemy je i osuszamy.

4. Odsączamy z zalewy minimozzarelle, dobrze je osuszamy.

5. Na spód ciabatty kładziemy minimozarelle oraz pokrojone pomidorki.

6. Polewamy wszystko octem balsamicznym i oliwą z oliwek oraz przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

7. Dekorujemy całość listkami bazylii.

Ciabatta

ciabatta

To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    1591 dni temu
    uwielbiam taki zestaw !

    odpowiedz

  • kubiszonek kubiszonek
    1618 dni temu
    Bardzo dobra kanapka!!!!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram