
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż.
2. Myjemy pomidorki koktajlowe i pokrawamy je w plasterki.
3. Zrywamy kilka listków bazylii, myjemy je i osuszamy.
4. Odsączamy z zalewy minimozzarelle, dobrze je osuszamy.
5. Na spód ciabatty kładziemy minimozarelle oraz pokrojone pomidorki.
6. Polewamy wszystko octem balsamicznym i oliwą z oliwek oraz przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
7. Dekorujemy całość listkami bazylii.
Ciabatta
To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka jak śliwka w pasztet
Śliwka to idealny dodatek do pasztetu, a razem stworzą wspaniałe wypełnienie smakowitej kanapki. Spróbuj!

Kanapka zielenina z grilla
Grillowane warzywa w duecie z puszystym pieczywem, a do tego świeże oregano i oliwa z oliwek. To kanapka na każdą okazję!

Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.

Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!

Zobacz przepisy
na święta
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Limonkowa babka majonezowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Makowiec drożdżowy
- Babka marmurkowa
- Kotlety jajeczne
- Sernik bez spodu
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Zupa chrzanowa
- Babka wielkanocna
- Murzin wielkanocny
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
4190 dni temu
uwielbiam taki zestaw !
odpowiedz
4216 dni temu
Bardzo dobra kanapka!!!!
odpowiedz