
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż.
2. Myjemy pomidorki koktajlowe i pokrawamy je w plasterki.
3. Zrywamy kilka listków bazylii, myjemy je i osuszamy.
4. Odsączamy z zalewy minimozzarelle, dobrze je osuszamy.
5. Na spód ciabatty kładziemy minimozarelle oraz pokrojone pomidorki.
6. Polewamy wszystko octem balsamicznym i oliwą z oliwek oraz przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
7. Dekorujemy całość listkami bazylii.
Ciabatta
To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba z piekarnika
- Uszka z grzybami
- Makowiec japoński
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kutia
- Piernik świąteczny
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4387 dni temu
uwielbiam taki zestaw !
Odpowiedz
4413 dni temu
Bardzo dobra kanapka!!!!
Odpowiedz