Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż.
2. Kroimy w plastry warzywa: bakłażana, cukinię, pomidora, krążki cebuli oraz czosnek i usmaż je na patelni grillowej.
3. Kroimy w paski oliwki.
4. Na spód kanapki układamy warstwami usmażone warzywa: pomidor, cebulę, bakłażana, cukinię oraz czosnek.
5. Dekorujemy oliwkami i oregano, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem solą, i polewamy całość oliwą z oliwek.
Ciabatta

To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka gyros
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Makówki śląskie
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Nuggetsy z kurczaka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik świąteczny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
4444 dni temu
Uwielbiam warzywka grillowane a w tej kanapce wyglądają bosko,świetny pomysł na przekąskę.
Odpowiedz