Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż.
2. Kroimy w plastry warzywa: bakłażana, cukinię, pomidora, krążki cebuli oraz czosnek i usmaż je na patelni grillowej.
3. Kroimy w paski oliwki.
4. Na spód kanapki układamy warstwami usmażone warzywa: pomidor, cebulę, bakłażana, cukinię oraz czosnek.
5. Dekorujemy oliwkami i oregano, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem solą, i polewamy całość oliwą z oliwek.
Ciabatta
To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciabattella
Smakowita przekąska, którą zrobisz w kilka minut. Świeże pieczywo, mozzarella, pomidory, bazylia i oliwa to esencja Włoch.
Kanapka na bogato
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!
Kanapka wyścigowa wyścigówka
Chrupiąca świeża bagietka kryjąca w swym wnętrzu kolorowe wiosenne dodatki. Idealna dla tych, którzy są ciągle w pędzie!
Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa grzybowa z makaronem
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik piernikowy
- Błyskawiczne pierniczki
- Świąteczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sernik krakowski
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
4124 dni temu
Uwielbiam warzywka grillowane a w tej kanapce wyglądają bosko,świetny pomysł na przekąskę.
odpowiedz