
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż.
2. Kroimy w plastry warzywa: bakłażana, cukinię, pomidora, krążki cebuli oraz czosnek i usmaż je na patelni grillowej.
3. Kroimy w paski oliwki.
4. Na spód kanapki układamy warstwami usmażone warzywa: pomidor, cebulę, bakłażana, cukinię oraz czosnek.
5. Dekorujemy oliwkami i oregano, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem solą, i polewamy całość oliwą z oliwek.
Ciabatta
To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciabattella
Smakowita przekąska, którą zrobisz w kilka minut. Świeże pieczywo, mozzarella, pomidory, bazylia i oliwa to esencja Włoch.

Kanapka na bogato
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!

Kanapka wyścigowa wyścigówka
Chrupiąca świeża bagietka kryjąca w swym wnętrzu kolorowe wiosenne dodatki. Idealna dla tych, którzy są ciągle w pędzie!

Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.

Komentarze (1)
3570 dni temu
Uwielbiam warzywka grillowane a w tej kanapce wyglądają bosko,świetny pomysł na przekąskę.
odpowiedz