Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż.
2. Kroimy w plastry warzywa: bakłażana, cukinię, pomidora, krążki cebuli oraz czosnek i usmaż je na patelni grillowej.
3. Kroimy w paski oliwki.
4. Na spód kanapki układamy warstwami usmażone warzywa: pomidor, cebulę, bakłażana, cukinię oraz czosnek.
5. Dekorujemy oliwkami i oregano, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem solą, i polewamy całość oliwą z oliwek.
Ciabatta
To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciabattella
Smakowita przekąska, którą zrobisz w kilka minut. Świeże pieczywo, mozzarella, pomidory, bazylia i oliwa to esencja Włoch.
Kanapka na bogato
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!
Kanapka wyścigowa wyścigówka
Chrupiąca świeża bagietka kryjąca w swym wnętrzu kolorowe wiosenne dodatki. Idealna dla tych, którzy są ciągle w pędzie!
Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Strudel jabłkowy z lodami śmietankowymi i sosem waniliowym
- Kanapka ciabattella
- Torcik bezowy z owocami
- Kabanosy w cieście
- Pieczony cały kurczak bez kości z farszem z bułki
- Warzywna kolorowa bułeczka śniadaniowa
- Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich
- Dynia makaronowa z sosem pomidorowym z oliwkami
- Schab w sosie porowym z duszonymi grzybami
- Kremówki
- Tort z kremem maślanym i malinami
- Kawowa panna cotta z wiśniami
- Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem
- Pieczona ryba z pikantnymi warzywami
- Lekka sałatka z brązowym ryżem
- Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym
- Roladki z indyka z papryką i kaparami
- Faszerowana dynia
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
- Zapiekanka z kaszą pęczak, warzywami i fetą
- Koktajl tiramisu
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Tacos z tuńczykiem
- Granita truskawkowa
- Pieczony kurczak z ziemniakami i szparagami
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
- Bezglutenowa tarta migdałowa
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
4064 dni temu
Uwielbiam warzywka grillowane a w tej kanapce wyglądają bosko,świetny pomysł na przekąskę.
odpowiedz