Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Smażymy filet z indyka na patelni, wcześniej doprawiając go solą i pieprzem.
2. Myjemy wszystkie warzywa, obieramy marchewki.
3. Mieszamy 2 łyżki musztardy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, z łyżką oliwy z oliwek, łyżką miodu i drobno posiekaną papryczką chilli.
4. Kroimy ogórek, marchew, cebulę i papryki w ok. 1 cm grubości paseczki i wszystko mieszamy z przygotowanym sosem.
5. Przekrawamy mini bagietkę na 2 równe części.
6. Usmażony i ostygnięty filet kroimy na plastry.
7. W każdej połówce bagietki wydrążamy otwór, do którego po kolei wkładamy: plastry filetu z indyka oraz kawałki ogórka, marchwi, cebuli i papryki.
8. Tak przygotowaną kanapkę podajemy od razu do spożycia.
Bagietka
Jak z francuskiej piekarni! Rumiana, chrupiąca skórka zaprasza, by odkryć pyszne wnętrze – pszenne ciasto, delikatne i mięciutkie. Świetna na kanapki z dżemem, miodem lub twarożkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka cała wspaniała
Pyszna różnorodność smaków do przygotowania w parę chwil: szpinak, kozi ser i schab ułożone na pysznej chrupiącej bułce.
Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Uszka z grzybami
- Domek z piernika
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Świąteczne pierniczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Wigilijny makowiec
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
497 dni temu
Niestaranny przepis. 1. w SKŁADNIKACH DO SOSU: papryka czerwona - 2 szt. Potem w Przygotowaniu "drobno posiekaną papryczką chill" W końcu papryka czerwona czy papryka chilli? 2. w składnikach :"bagietka" w Przygotowaniu "Przekrawamy mini bagietkę"" W końcu bagietka czy minibagierka
odpowiedz
497 dni temu
Składniki niezgodne z dalszą częścią przepisu. Nie zgadzają się tak proporcje jak i składniki
odpowiedz