
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Bułkę przekrawamy wzdłuż.
2. Myjemy i osuszamy szpinak i przekładamy go na spód bułki.
3. Kroimy w plastry kozi ser oraz schab tradycyjny.
4. Obieramy czerwoną cebulę i kroimy ją w krążki.
5. Układamy na szpinak warstwami: kozi ser oraz schab.
6. Na wierzch kanapki kładziemy krążki cebuli oraz kapary.
7. Smarujemy wszystko majonezem. Polewamy całość naturalnym jogurtem, przyprawiamy curry i świeżym pieprzem.
Bułka fitness
Przyjemność chrupania już od śniadania! Smakowite połączenie pszennej i żytniej mąki ze zdrowo chrupiącym dodatkiem ziaren słonecznika, siemienia lnianego i soi.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciabattella
Smakowita przekąska, którą zrobisz w kilka minut. Świeże pieczywo, mozzarella, pomidory, bazylia i oliwa to esencja Włoch.

Kanapka na bogato
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!

Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.

Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!

Zobacz przepisy
na lato
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)