
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papier do pieczenia
Krok 1: Siekamy żurawiny, orzechy i morele
Żurawiny, orzechy i morele siekamy, dodajemy pozostałe suche składniki. Wszystko razem mieszamy.
Krok 2: Cukier zagotowujemy z miodem
Wsypujemy cukier do garnka, dodajemy miód i zagotowujemy. Gotujemy około 2 minut na wolnym ogniu. Dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Przelewamy do pozostałych składników, mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut. Przekładamy na papier pergaminowy. Formujemy prostokąt o wymiarach około 24 x 12 cm. Przykrywamy drugim papierem i delikatnie wyrównujemy wałkiem. Odstawiamy do ostudzenia.
Krok 3: Kroimy masę na paski
Gdy masa będzie już zimna i zwarta, kroimy ją na paski o szerokości około 2 cm.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka fitness
Niesamowicie prosta, szybka, zdrowa i pyszna sałatka z owoców i suszonej żurawiny doda Ci energii w gorący letni dzień!

Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
Klasyczne, ciemne ciasto biszkoptowe z bakaliami wzbogacone słodką chałwą i polewą czekoladową. Rozpływa się w ustach!

Kanapka z suszonymi owocami
Pomysł na oryginalne śniadanie? Chrupiące świeże bułeczki z delikatnym kremowym twarożkiem, miodem i suszonymi owocami.

Sałatka owocowo-warzywna z kaszą jaglaną, bakaliami i musztardowo-imbirowym winegretem
Kasza jaglana w nietypowej, ale smacznej i zdrowej kompozycji ze słodkich i słonych dodatków. Sprawdź, czy ją polubisz!

Zobacz przepisy
na lato
- Ramen
- Gulasz wołowy
- Gruszki w syropie
- Gnocchi własnej roboty
- Grochówka wojskowa
- Sałatka gyros
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Risotto z cukinią
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
2602 dni temu
oooo i mnie się kruszy:( choć w smaku całkiem spoko:)
odpowiedz
2697 dni temu
Nie polecam, bo z tych proporcji nie powstaje zwarta masa, którą można pokroić. Jak widzę to nie tylko mnie nie wyszło. Szkoda...
odpowiedz
3014 dni temu
Zrobiłam batony dwa razy według tego przepisu i niestety nie dało się ich pokroić. Za drugim razem, przed pokrojeniem, schłodziłam masę w lodówce, ale to też nie pomogło. Kruszą się i nie są zwarte.
odpowiedz
3123 dni temu
Ja w sprawie zbożowych batoników z podobnych składników z książki pana Pawła, tam spoiwem jest woda i cukier ,robiłam ten przepis jednak nie chciały się składniki skleić
odpowiedz
3099 dni temu
U mnie to samo, w ogóle się nie skleiły. Trzeba było jeść łyżką.
3165 dni temu
Super przepis
odpowiedz
3229 dni temu
Ten z lidla - sztuczny i tak praktycznie ich nie ma;p
odpowiedz
3229 dni temu
Miód w dużej temperaturze traci swoje właściwości!
odpowiedz
3230 dni temu
cukier? serio?...
odpowiedz
3230 dni temu
To prawda, cukier psuje dobre wrażenie