
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pomarańcze i grejpfruty filetujemy (wykrawamy segmenty miąższu), z pozostałych części wyciskamy sok do miseczki.
Sos
Sok, żurawinę i cukier trzcinowy umieszczamy w rondelku lub na patelni i gotujemy na małym ogniu do momentu odparowania części wody z soku (aż do uzyskania konsystencji sosu). Sos wystudzamy.
Jak podawać
Filety z pomarańczy i grejpfrutów wkładamy do pucharków. Całość polewamy sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Nuggetsy z kurczaka
- Ryba z piekarnika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Krokiety z mięsem
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Uszka z grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Guacamole
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
- Sałatka gyros
- Łazanki
- Pieczona ryba po grecku
- Spaghetti carbonara
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4451 dni temu
no fajnie, tylko że to taka trochę sałatka na sezon zimowy;]
Odpowiedz
4455 dni temu
Lubię pyszne i lekkie sałatki a w stylu fitnes jest idealna :) świetni pomysł na deser.
Odpowiedz