
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pomarańcze i grejpfruty filetujemy (wykrawamy segmenty miąższu), z pozostałych części wyciskamy sok do miseczki.
Sos
Sok, żurawinę i cukier trzcinowy umieszczamy w rondelku lub na patelni i gotujemy na małym ogniu do momentu odparowania części wody z soku (aż do uzyskania konsystencji sosu). Sos wystudzamy.
Jak podawać
Filety z pomarańczy i grejpfrutów wkładamy do pucharków. Całość polewamy sosem.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Lody tajskie
- Gruszki w syropie
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pancakes z borówkami
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4421 dni temu
no fajnie, tylko że to taka trochę sałatka na sezon zimowy;]
Odpowiedz
4425 dni temu
Lubię pyszne i lekkie sałatki a w stylu fitnes jest idealna :) świetni pomysł na deser.
Odpowiedz