Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy rabarbar
Rabarbar myjemy i obieramy, jeśli to konieczne. Łodygi kroimy na małe kawałki. Zagotowujemy z sokiem jabłkowym i syropem. Gotujemy przez 3-5 minut, aż rabarbar zmięknie, ale nie będzie się rozpadał. Studzimy.
Krok 2: Przygotowujemy mus
Truskawki myjemy, szypułkujemy. Kilka mniejszych odkładamy do przybrania, resztę kroimy w kostkę. Śmietankę ubijamy na sztywno. Twaróg mieszamy z 4 łyżkami wywaru z rabarbaru, doprawiamy syropem. Mieszamy ze śmietanką.
Krok 3: Układamy warstwy deseru
Amarettini (kilka odkładamy), rabarbar i truskawki przekładamy do salaterek, układamy na nich mus z twarogu. Wkładamy co najmniej na 20 minut do lodówki. Podajemy udekorowane całymi truskawkami i pozostałymi, lekko rozgniecionymi amarettini.
Zobacz podobne
przepisy
Tiramisu ze śliwkami
Wypróbuj oryginalny przepis na tiramisu w zupełnie nowej odsłonie – ze śliwkami, twarogiem i biszkoptami!
Kanapka z suszonymi owocami
Pomysł na oryginalne śniadanie? Chrupiące świeże bułeczki z delikatnym kremowym twarożkiem, miodem i suszonymi owocami.
Warzywna kolorowa bułeczka śniadaniowa
Warzywa to samo zdrowie! Do ich jedzenia zachęca pyszna i kolorowa kanapka z twarożkiem. Dzieci będą zachwycone!
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Uszka z grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Sernik krakowski
- Piernik staropolski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)