Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Gotujemy rabarbar

Rabarbar myjemy i obieramy, jeśli to konieczne. Łodygi kroimy na małe kawałki. Zagotowujemy z sokiem jabłkowym i syropem. Gotujemy przez 3-5 minut, aż rabarbar zmięknie, ale nie będzie się rozpadał. Studzimy.

Krok 2: Przygotowujemy mus

Truskawki myjemy, szypułkujemy. Kilka mniejszych odkładamy do przybrania, resztę kroimy w kostkę. Śmietankę ubijamy na sztywno. Twaróg mieszamy z 4 łyżkami wywaru z rabarbaru, doprawiamy syropem. Mieszamy ze śmietanką.

Krok 3: Układamy warstwy deseru

Amarettini (kilka odkładamy), rabarbar i truskawki przekładamy do salaterek, układamy na nich mus z twarogu. Wkładamy co najmniej na 20 minut do lodówki. Podajemy udekorowane całymi truskawkami i pozostałymi, lekko rozgniecionymi amarettini.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Tiramisu ze śliwkami

Wypróbuj oryginalny przepis na tiramisu w zupełnie nowej odsłonie – ze śliwkami, twarogiem i biszkoptami!

Tiramisu ze śliwkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Kanapka z suszonymi owocami

Pomysł na oryginalne śniadanie? Chrupiące świeże bułeczki z delikatnym kremowym twarożkiem, miodem i suszonymi owocami.

Kanapka z suszonymi owocami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Kanapka paryżanka

Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!

Kanapka paryżanka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:05 liczba porcji: 1 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!