
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy rabarbar
Rabarbar myjemy i obieramy, jeśli to konieczne. Łodygi kroimy na małe kawałki. Zagotowujemy z sokiem jabłkowym i syropem. Gotujemy przez 3-5 minut, aż rabarbar zmięknie, ale nie będzie się rozpadał. Studzimy.
Krok 2: Przygotowujemy mus
Truskawki myjemy, szypułkujemy. Kilka mniejszych odkładamy do przybrania, resztę kroimy w kostkę. Śmietankę ubijamy na sztywno. Twaróg mieszamy z 4 łyżkami wywaru z rabarbaru, doprawiamy syropem. Mieszamy ze śmietanką.
Krok 3: Układamy warstwy deseru
Amarettini (kilka odkładamy), rabarbar i truskawki przekładamy do salaterek, układamy na nich mus z twarogu. Wkładamy co najmniej na 20 minut do lodówki. Podajemy udekorowane całymi truskawkami i pozostałymi, lekko rozgniecionymi amarettini.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makowiec japoński
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Łazanki
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Burek ze szpinakiem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Mini burgery
- Jajka na miękko
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)