Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy rabarbar
Rabarbar myjemy i obieramy, jeśli to konieczne. Łodygi kroimy na małe kawałki. Zagotowujemy z sokiem jabłkowym i syropem. Gotujemy przez 3-5 minut, aż rabarbar zmięknie, ale nie będzie się rozpadał. Studzimy.
Krok 2: Przygotowujemy mus
Truskawki myjemy, szypułkujemy. Kilka mniejszych odkładamy do przybrania, resztę kroimy w kostkę. Śmietankę ubijamy na sztywno. Twaróg mieszamy z 4 łyżkami wywaru z rabarbaru, doprawiamy syropem. Mieszamy ze śmietanką.
Krok 3: Układamy warstwy deseru
Amarettini (kilka odkładamy), rabarbar i truskawki przekładamy do salaterek, układamy na nich mus z twarogu. Wkładamy co najmniej na 20 minut do lodówki. Podajemy udekorowane całymi truskawkami i pozostałymi, lekko rozgniecionymi amarettini.
Zobacz podobne
przepisy
Tiramisu ze śliwkami
Wypróbuj oryginalny przepis na tiramisu w zupełnie nowej odsłonie – ze śliwkami, twarogiem i biszkoptami!
Kanapka z suszonymi owocami
Pomysł na oryginalne śniadanie? Chrupiące świeże bułeczki z delikatnym kremowym twarożkiem, miodem i suszonymi owocami.
Warzywna kolorowa bułeczka śniadaniowa
Warzywa to samo zdrowie! Do ich jedzenia zachęca pyszna i kolorowa kanapka z twarożkiem. Dzieci będą zachwycone!
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Torcik bezowy z owocami
- Sernik na zimno
- Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
- Puszysty krem z melona
- Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
- Tort z sosem z czerwonych owoców
- Pudding z letnich owoców
- Dorsz czarny na szpinaku
- Sałatka z quinoą i truskawkami
- Zupa z czosnku niedźwiedziego, wędzonych żeberek i młodej kapusty
- Kruche makowe ciasteczka
- Trifle bananowo-czekoladowy
- Sernik na zimno z mango
- Zasmażana młoda kapusta
- Deser z tapioką
- Ciastka pisanki
- Wieniec wielkanocny
- Hummus grzybowy
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Ciasto gryczano-jogurtowe
- Kalafior à la schabowy z młodymi ziemniakami i sałatką
- Hash browns z jajkiem sadzonym i boczkiem
- Rosół z makaronem
- Panforte
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Kotleciki jagnięce
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)