Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy śliwki
Śliwki myjemy, kroimy na pół, pestki wyjmujemy, miąższ kroimy w plasterki. Gotujemy z czerwonym winem i 60 g cukru przez ok. 5 minut. Cytrynę sparzamy, skórkę ścieramy na tarce bądź za pomocą zestera, sok wyciskamy. Do śliwek dodajemy skórkę cytrynową, 1-2 łyżeczki soku, amaretto – schładzamy.
Krok 2: Mieszamy masę serową
Twaróg mieszamy z pozostałym cukrem i cukrem wanilinowym. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy, mieszając.
Krok 3: Układamy tiramisu
Biszkopty układamy w prostokątnej formie, przykrywamy śliwkami i polewamy sosem. Rozsmarowujemy masę serową. Tiramisu wstawiamy pod przykryciem do lodówki co najmniej na 1 godzinę.
Migdały w płatkach podprażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, odstawiamy do ostygnięcia. Posypujemy nimi tiramisu przed podaniem.
Zobacz podobne
przepisy
Tiramisu
Kawa, mascarpone i amaretto – prawdziwa klasyka deserów we włoskim stylu! Sprawdź też wersję z malinami, którą pokochają dzieci!
Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
Elegancki deser, inspirowany kuchnią francuską. Chrupiące ciastko z aksamitnym truskawkowym musem!
Deser cappuccino
Delikatne kawowe ciastko, podane z kremową śmietanką, oprószoną cynamonem - taki jest deser cappuccino!
Tarta czekoladowo-malinowa
Słodka czekolada zestawiona z lekko kwaskowatym musem malinowym – wypróbuj przepis mistrza cukiernictwa!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik krakowski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wegańska ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Sernik piernikowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)