Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy śliwki
Śliwki myjemy, kroimy na pół, pestki wyjmujemy, miąższ kroimy w plasterki. Gotujemy z czerwonym winem i 60 g cukru przez ok. 5 minut. Cytrynę sparzamy, skórkę ścieramy na tarce bądź za pomocą zestera, sok wyciskamy. Do śliwek dodajemy skórkę cytrynową, 1-2 łyżeczki soku, amaretto – schładzamy.
Krok 2: Mieszamy masę serową
Twaróg mieszamy z pozostałym cukrem i cukrem wanilinowym. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy, mieszając.
Krok 3: Układamy tiramisu
Biszkopty układamy w prostokątnej formie, przykrywamy śliwkami i polewamy sosem. Rozsmarowujemy masę serową. Tiramisu wstawiamy pod przykryciem do lodówki co najmniej na 1 godzinę.
Migdały w płatkach podprażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, odstawiamy do ostygnięcia. Posypujemy nimi tiramisu przed podaniem.
Zobacz podobne
przepisy
Tiramisu
Kawa, mascarpone i amaretto – prawdziwa klasyka deserów we włoskim stylu! Sprawdź też wersję z malinami, którą pokochają dzieci!
Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
Elegancki deser, inspirowany kuchnią francuską. Chrupiące ciastko z aksamitnym truskawkowym musem!
Deser cappuccino
Delikatne kawowe ciastko, podane z kremową śmietanką, oprószoną cynamonem - taki jest deser cappuccino!
Tarta czekoladowo-malinowa
Słodka czekolada zestawiona z lekko kwaskowatym musem malinowym – wypróbuj przepis mistrza cukiernictwa!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą
- Schab z bazylią i szynką szwarcwaldzką na peperonacie
- Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Torcik serowy à la tiramisu
- Orkiszowe pierogi ruskie
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Szakszuka z burakami
- Zapiekane młode ziemniaki z jajkiem i mizerią
- Muffiny omletowe
- Ptysie z musem czekoladowo-piernikowym i sosem z gorących wiśni
- Regionalna kartoflanka
- Panini z grillowanymi warzywami
- Babka marmurkowa
- Dorsz z kuskusem brokułowo-kalafiorowym
- Stromboli z salami, pieczarkami i serem
- Zapiekanki w stylu włoskim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Pasztet z karpia z suszonymi owocami
- Królik w prawdziwkach z majerankiem i pieczonym topinamburem
- Dutch baby z gruszkami i śliwkami
- Kawa z imbirem
- Pieczony łosoś z komosą ryżową i świeżymi warzywami
- Humus z tahiną i płatkami chili
- Okoń morski w sosie cytrusowym
- Klopsiki zapiekane z serem provolone
- Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)