Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy śliwki
Śliwki myjemy, kroimy na pół, pestki wyjmujemy, miąższ kroimy w plasterki. Gotujemy z czerwonym winem i 60 g cukru przez ok. 5 minut. Cytrynę sparzamy, skórkę ścieramy na tarce bądź za pomocą zestera, sok wyciskamy. Do śliwek dodajemy skórkę cytrynową, 1-2 łyżeczki soku, amaretto – schładzamy.
Krok 2: Mieszamy masę serową
Twaróg mieszamy z pozostałym cukrem i cukrem wanilinowym. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy, mieszając.
Krok 3: Układamy tiramisu
Biszkopty układamy w prostokątnej formie, przykrywamy śliwkami i polewamy sosem. Rozsmarowujemy masę serową. Tiramisu wstawiamy pod przykryciem do lodówki co najmniej na 1 godzinę.
Migdały w płatkach podprażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, odstawiamy do ostygnięcia. Posypujemy nimi tiramisu przed podaniem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
- Sałatka gyros
- Guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Makowiec japoński
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledź w oleju
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)