Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Mrozimy jogurt
Jogurt miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym i kakao. Wstawiamy w płytkim naczyniu do zamrażarki na 1 godzinę.
Krok 2: Dodajemy ciastka do jogurtu
Ciastka siekamy grubo. Zmrożony jogurt mieszamy, dodajemy ciastka. Wstawiamy na kolejne 2 godziny do zamrażarki, mieszając co 30 minut ostrożnie widelcem, aby rozbić kryształki lodu.
Krok 3: Przygotowujemy truskawki
Truskawki oczyszczamy, kroimy na małe kawałki i układamy w salaterkach. Nakładamy na nie zamrożony jogurt czekoladowy i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Deser Ladies
Lekki jogurtowy i chrupiący deser z musli, ciasteczkiem i owocami to hit kobiecych spotkań towarzyskich! Spróbuj i Ty!
Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
Puszyste pożywne babeczki, które sprawdzą się o każdej porze dnia! Z jogurtem naturalnym i owocem smakują doskonale.
Mrożony jogurt z malinami i limonką
Idealny pomysł na upalne dni? Orzeźwiający deser, łączący słodycz dojrzałych malin z kwaskowatym aromatem limonki!
Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
Miks sałat podany ze słodkimi smażonymi morelami, polany lekko słonym sosem jogurtowym z kawałkami pistacji. Idealna propozycja na wakacyjny piknik.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kompot z suszu z cytryną
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)