Mrożony jogurt z malinami i limonką
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Biolimonkę sparzamy, skórkę drobno ścieramy. Z obu owoców wyciskamy sok. Sok z limonki w razie potrzeby uzupełniamy wodą do 75 ml. Zagotowujemy z cukrem i skórką z limonki, gotujemy na dużym ogniu przez 2 minuty, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.

Śmietanę ubijamy na sztywno. Maliny przebieramy, myjemy, a następnie delikatnie osuszamy. Kilka malin do dekoracji wkładamy do lodówki, pozostałe miksujemy. Mieszamy z jogurtem i syropem z limonki. Dodajemy śmietanę. Masę wstawiamy w płytkim naczyniu na 3-4 godziny do zamrażarki. Po upływie pierwszej godziny co 30 minut mieszamy masę widelcem, aby rozbić kryształki lodu.

Zmrożony jogurt przekładamy do salaterek, dekorujemy pozostałymi malinami i liśćmi mięty, podajemy natychmiast.

Wskazówka: Mrożony jogurt można również zamrozić w maszynie do lodów. Należy postępować zgodnie z instrukcją producenta urządzenia.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    328 dni temu
    Nie rozumiem, o co chodzi z tą biolimonką? Czyli jeśli wezmę 2 biolimonki to się coś stanie?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    326 dni temu
    Nic się nie stanie. Rekomendujemy używanie startej skórki z biolimonki :)
  • werka werka
    884 dni temu
    pycha

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram