Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- ręcznik kuchenny
Krok 1: Doprawiamy jogurt
Pistacje obieramy z łupinek i siekamy. Mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Sitko wykładamy podwójną warstwą papieru kuchennego, umieszczamy nad miską i przekładamy do niego jogurt. Odstawiamy na noc do lodówki do odsączenia.
Krok 2: Smażymy morele
Bazylię i sałatę myjemy, odsączamy i rwiemy na małe kawałki. Morele myjemy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w plasterki. Morele smażymy na 4 łyżkach gorącej oliwy z oliwek przez około 3 minuty, obracając. Owoce odkładamy. Pozostały ze smażenia sos mieszamy z octem balsamicznym, miodem, pozostałą oliwą, solą i pieprzem.
Krok 3: Podajemy sałatkę z jogurtem
Sałatę i morele mieszamy z dressingiem i przekładamy na talerze. Za pomocą dwóch łyżeczek oddzielamy kawałki odsączonego jogurtu i układamy na sałatce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Kutia
- Ciasto marchewkowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Makówki śląskie
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierniki
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Guacamole
- Mini burgery
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)