Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- ręcznik kuchenny
Krok 1: Doprawiamy jogurt
Pistacje obieramy z łupinek i siekamy. Mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Sitko wykładamy podwójną warstwą papieru kuchennego, umieszczamy nad miską i przekładamy do niego jogurt. Odstawiamy na noc do lodówki do odsączenia.
Krok 2: Smażymy morele
Bazylię i sałatę myjemy, odsączamy i rwiemy na małe kawałki. Morele myjemy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w plasterki. Morele smażymy na 4 łyżkach gorącej oliwy z oliwek przez około 3 minuty, obracając. Owoce odkładamy. Pozostały ze smażenia sos mieszamy z octem balsamicznym, miodem, pozostałą oliwą, solą i pieprzem.
Krok 3: Podajemy sałatkę z jogurtem
Sałatę i morele mieszamy z dressingiem i przekładamy na talerze. Za pomocą dwóch łyżeczek oddzielamy kawałki odsączonego jogurtu i układamy na sałatce.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z ogórków z kurczakiem
Szukasz przepisu na sałatkę, którą przygotujesz w oka mgnieniu? Koniecznie wypróbuję tę!
Sałatka z awokado i ogórków z szynką prosciutto
Lekka sałatka skropiona przepysznym, miodowo-musztardowym sosem. Prosty, szybki i efektowny pomysł na danie.
Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
Niebanalne połączenie orzeźwiającego grejpfruta z zieloną fasolką, mieszanką ryżu oraz delikatnym kozim serem.
Sałatka ze szpinakiem, pulpecikami azjatyckimi i chipsami z szynki szwarcwaldzkiej
Sałatka w stylu azjatyckim z orientalnie doprawionymi pulpecikami z mięsa mielonego zaspokoi nawet największy głód!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po amerykańsku
- Łosoś w warzywach na ostro
- Powidła śliwkowe z czekoladą
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Sałatka z winogron
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Wrapy z szynką i mango
- Łosoś w orientalnej marynacie
- Shake sojowy z jagodami i gruszką
- Piernik staropolski
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Gyros warzywny
- Banoffee w słoiku
- Hummus z dodatkami
- Batony czekoladowe z granatem
- Młoda kapusta duszona z kminkiem, pomidorami i klopsikami
- Kruszonka na 3 sposoby: klasyczna, wegańska, migdałowa
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Kaczka z karmelizowanymi pomarańczami i żurawinami
- Bezglutenowe krakersy z dipem z awokado
- Kaszubski miodowy kuch
- Dalgona coffee na 3 sposoby
- Szynka w kapuście curry
- Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym
- Clafoutis z czereśniami
- Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
- Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
- Fettuccine Alfredo – przepis na kultowy makaron
- Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)