Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- folię aluminiową
- patelnię grillową
Krok 1: Smażymy kurczaka
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą curry. Smażymy na patelni grillowej na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu zawijamy w folię aluminiową i pozostawiamy na 10 minut.
Krok 2: Kroimy ogórki
Ogórki obieramy, kroimy w poprzek na pół, a następnie – za pomocą obieraczki do warzyw – wzdłuż, w cienkie paski. Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki, oba składniki mieszamy. Listki mięty drobno siekamy, zostawiając kilka do dekoracji. Mieszamy z jogurtem, solą, pieprzem, cukrem i 3 łyżkami soku wyciśniętego z cytryny. Mieszamy z ogórkiem.
Krok 3: Podajemy sałatkę
Piersi kurczaka kroimy w plasterki, układamy na sałatce, dekorujemy pozostałą miętą.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowa sałatka warzywna
Łatwa i szybka w wykonaniu sałatka warzywna z kiełkami, żółtym serem i pysznym dressingiem. Wypróbuj!
Sałatka z fetą i jajkiem
Pyszny dodatek lub przekąska – łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka z rukoli, jajek i sera feta, podana z lekkim sosem.
Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i sosem miodowym
Pyszne, kolorowe kawałki warzyw, podpieczone na grillu i połączone w smakowitej sałatce z dodatkiem miodowego dressingu.
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Zdrowo i kolorowo na talerzu? Nic prostszego! Wystarczy przyrządzić pyszną sałatkę z pieczonym kurczakiem i jajkiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Palmiery piernikowe z orzechami macadamia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Filety z łososia z cukiniowym ragout (gęsty sos)
- Sałatka z grillowanych owoców
- Pożywny koktajl truskawkowy
- Gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami
- Przekąski z pastą z szynki
- Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Ciasteczka owsiane z jabłkami
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami
- Jajka po rosyjsku
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Imam bayildi – nadziewane bakłażany
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Chlebek bananowy
- Nalewka z głogu
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Naleśniki w sosie piwnym
- Indyk z salsą truskawkową
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Karmelowy sernik z rosą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)