Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- folię aluminiową
- patelnię grillową
Krok 1: Smażymy kurczaka
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą curry. Smażymy na patelni grillowej na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu zawijamy w folię aluminiową i pozostawiamy na 10 minut.
Krok 2: Kroimy ogórki
Ogórki obieramy, kroimy w poprzek na pół, a następnie – za pomocą obieraczki do warzyw – wzdłuż, w cienkie paski. Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki, oba składniki mieszamy. Listki mięty drobno siekamy, zostawiając kilka do dekoracji. Mieszamy z jogurtem, solą, pieprzem, cukrem i 3 łyżkami soku wyciśniętego z cytryny. Mieszamy z ogórkiem.
Krok 3: Podajemy sałatkę
Piersi kurczaka kroimy w plasterki, układamy na sałatce, dekorujemy pozostałą miętą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Jajka na miękko
- Golonka pieczona po bawarsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Krokiety z mięsem
- Burek ze szpinakiem
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba z piekarnika
- Sałatka gyros
- Makowiec japoński
- Mini burgery
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)