
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie i obierz ze skorupek.
Sposób przygotowania
Sałatę oraz rukolę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Jajka obieramy i kroimy w ćwiartki. Fetę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Drobno posiekany koperek, posiekaną dymkę, oliwę z oliwek i sok z cytryny dobrze mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałaty, mieszamy i podajemy.
Wskazówka: Do sosu sałatkowego możemy dodać aromatyczną mieszankę ziół.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i sosem miodowym
Pyszne, kolorowe kawałki warzyw, podpieczone na grillu i połączone w smakowitej sałatce z dodatkiem miodowego dressingu.

Sałatka z fasolki szparagowej i fety
Pyszne połączenie sera feta z delikatną fasolką szparagową i pomidorami w towarzystwie wyrazistego sosu winegret.

Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
Zaskakujące, wykwintne połączenie delikatnych boczniaków z jabłkami i orzechami włoskimi w postaci pysznej sałatki.

Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.

Komentarze (3)
2843 dni temu
Bardzo smaczna, poszedłem tylko troche na łatwiznę i dałem gotową mieszankę sałat z rukolą ale i tak pycha :-)
odpowiedz
2958 dni temu
Warto do niej dodać coś mięsnego, np. łososia . Ideaalnie pasuje.
odpowiedz
2994 dni temu
Bardzo smaczna i lekka:)
odpowiedz
zobacz wszystkie