
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Wszystkie składniki na dressing umieszczamy w misce i bardzo dokładnie mieszamy.
KROK 2: GRILLUJEMY BRZOSKWINIE
Brzoskwinie kroimy na ćwiartki. Na patelni grillowej rozprowadzamy równomiernie 1 łyżkę oliwy. Brzoskwinie grillujemy ok. 5 minut z każdej strony, aż nabiorą złotobrązowego koloru.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Na talerzach układamy sałatę. Szczypior dymki dość drobno siekamy. Na sałatę wykładamy grillowane brzoskwinie i świeże borówki. Każdy talerz posypujemy dymką i karmelizowanymi orzechami pekan i ozdabiamy kawałkami burraty. Całość skrapiamy dressingiem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałata z grillowanym ananasem i kurczakiem
Wiosenna propozycja na grilla w egzotycznym stylu: przypieczone plastry ananasa z kurczakiem, sałatą i sosem winegret.

3 dania grillowane w folii: łosoś, szparagi i młode ziemniaki
Szukasz całkiem nowych, prostych pomysłów na dania z grilla? Sprawdź, co w tym sezonie trafiło do wiosennego menu Karola – i wrzuć coś pysznego na ruszt!


Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
Sałatki nigdy się nie znudzą, jeśli będą wyjątkowe! Ta właśnie taka jest. Połącz warzywa z genialnym dressingiem BBQ i ciesz się smakami letniego grillowania!

Sałatka z grillowaną kukurydzą i cukinią
Do czego wykorzystać grillowaną kukurydzę i cukinię? Sprawdź przepis Kingi na pyszną sałatkę i zasmakuj w grillowanych warzywach z wędzonym twarogiem.

Komentarze (0)