
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CHLEBKI PITA
Chlebki skrapiamy oliwą i posypujemy solą. Wykładamy je na suchą patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Następnie kroimy je na ćwiartki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Oliwę, syrop klonowy i sok z cytryny mieszamy ze sobą w osobnym naczyniu.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY LABNEH
Wyciągamy kuleczki serka labneh z zalewy. Do osobnych miseczek wykładamy pesto i oregano. Zanurzamy kuleczki serka, raz w jednej, raz w drugiej miseczce, tak aby były pokryte posypkami.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Sałatę szarpiemy na drobne kawałki, a pomidory kroimy na ćwiartki i wkładamy do miski. Następnie usuwamy z ogórka gniazda nasienne, kroimy go w półtalarki i umieszczamy w misce wraz z resztą składników. Dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w piórka oraz rzodkiewkę pokrojoną w talarki. Całość skrapiamy dressingiem. Wszystko mieszamy. Dodajemy kuleczki serka labneh oraz chlebki pita.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Na koniec na całość wykładamy świeżą miętę i podajemy danie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Piernik świąteczny
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierniki
- Krokiety z mięsem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makówki śląskie
- Łazanki
- Ciasto na pierogi
- Śledź w oleju
- Świąteczne pierniczki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Klasyczna sałatka grecka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)