Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- głęboką miskę
 - sitko
 
Krok 1: Gotujemy komosę ryżową
Komosę płuczemy na sicie i gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1:2 przez ok. 10-15 minut do momentu, aż na ziarnach pojawią się białe sprężynki. Studzimy.
Krok 2: Kroimy i łączymy składniki
Ogórek pozbawiamy gniazd nasiennych za pomocą łyżki. Ugotowaną komosę łączymy w misce z ogórkiem, pomidorem, cebulą i rzodkiewką, pokrojonymi w kostkę.
Dodajemy drobno posiekane chili, czosnek pokrojony w cienkie plasterki oraz grubo siekane natkę pietruszki, rukolę i szczypiorek.
Krok 3: Doprawiamy tabbouleh
Sałatkę doprawiamy oliwą z oliwek, solą himalajską, pieprzem i mielonym zielem angielskim. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie mieszamy składniki.
W razie potrzeby ponownie doprawiamy do smaku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 - Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
 - Pulpety w sosie pomidorowym
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Przekąski sylwestrowe
 - Makówki śląskie
 - Piernik świąteczny
 - Boczek pieczony
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Świąteczne pierniczki
 - Krokiety z mięsem
 - Mini burgery
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Śledzie po kaszubsku
 - Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 - Śledź w oleju
 - Barszcz czerwony z ziemniakami
 - Sernik pistacjowy
 - Guacamole
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (1)
1393 dni temu
Uwielbiam Pani przepisy! Sałatka smaczna.
Odpowiedz