Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- głęboką miskę
- sitko
Krok 1: Gotujemy komosę ryżową
Komosę płuczemy na sicie i gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1:2 przez ok. 10-15 minut do momentu, aż na ziarnach pojawią się białe sprężynki. Studzimy.
Krok 2: Kroimy i łączymy składniki
Ogórek pozbawiamy gniazd nasiennych za pomocą łyżki. Ugotowaną komosę łączymy w misce z ogórkiem, pomidorem, cebulą i rzodkiewką, pokrojonymi w kostkę.
Dodajemy drobno posiekane chili, czosnek pokrojony w cienkie plasterki oraz grubo siekane natkę pietruszki, rukolę i szczypiorek.
Krok 3: Doprawiamy tabbouleh
Sałatkę doprawiamy oliwą z oliwek, solą himalajską, pieprzem i mielonym zielem angielskim. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie mieszamy składniki.
W razie potrzeby ponownie doprawiamy do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Quisotto ze szpinakiem i chorizo
Quisotto to forma risotta na bazie quinoa! Spróbuj go w wersji ze szpinakiem i smażonym chorizo!
Curry z quinoa, jarmużem i tofu
Zachwyć się wegetariańskim curry z quinoa, jarmużem i jabłkami, z dodatkiem smażonego tofu!
Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
Młode warzywa, ciecierzyca i komosa ryżowa – Daria Ładocha wyczarowała z tych składników zupę doskonałą na letnie dni!
Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
Wybierz się w kulinarną podróż na Bliski Wschód, by przygotować sałatkę, która stanie się przebojem Twojego grilla.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
- Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
- Pad thai z tofu i imbirem
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Sałatka nicejska
- Makaron z sosem grzybowym
- Empanada galicyjska
- Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Banana split
- Hummus z dodatkami
- Yakisoba z krewetkami
- Wegański tatar
- Wegański falafel burger z portobello
- Domowe lody szparagowe
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Kabanosy w cieście francuskim
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Ciasto z profiterolkami
- Miniomlety pomidorowe
- Babka na parze
- Wytrawna tarta Tatin
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1045 dni temu
Uwielbiam Pani przepisy! Sałatka smaczna.
odpowiedz