![Tabbouleh z komosą ryżową Tabbouleh z komosą ryżową](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/caa6787c73b9-bef875becbe1-KINGA_KW32_26614_TABBOULEH_180726_MA_9277.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- głęboką miskę
- sitko
Krok 1: Gotujemy komosę ryżową
Komosę płuczemy na sicie i gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1:2 przez ok. 10-15 minut do momentu, aż na ziarnach pojawią się białe sprężynki. Studzimy.
Krok 2: Kroimy i łączymy składniki
Ogórek pozbawiamy gniazd nasiennych za pomocą łyżki. Ugotowaną komosę łączymy w misce z ogórkiem, pomidorem, cebulą i rzodkiewką, pokrojonymi w kostkę.
Dodajemy drobno posiekane chili, czosnek pokrojony w cienkie plasterki oraz grubo siekane natkę pietruszki, rukolę i szczypiorek.
Krok 3: Doprawiamy tabbouleh
Sałatkę doprawiamy oliwą z oliwek, solą himalajską, pieprzem i mielonym zielem angielskim. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie mieszamy składniki.
W razie potrzeby ponownie doprawiamy do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Quisotto ze szpinakiem i chorizo
Quisotto to forma risotta na bazie quinoa! Spróbuj go w wersji ze szpinakiem i smażonym chorizo!
![Quisotto ze szpinakiem i chorizo](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/27d3e6a218f3-aaf52263180f-Quisotto-mit-Spinat-und-gebratener-Chorizo38.webp)
Curry z quinoa, jarmużem i tofu
Zachwyć się wegetariańskim curry z quinoa, jarmużem i jabłkami, z dodatkiem smażonego tofu!
![Curry z quinoa, jarmużem i tofu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/292624b0c278-52b0ea3a2a15-Quinoa-Grunkohl-Curry-mit-gebratenem-Tofu38.webp)
Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
Młode warzywa, ciecierzyca i komosa ryżowa – Daria Ładocha wyczarowała z tych składników zupę doskonałą na letnie dni!
![Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c97b8fa34f0c-cde85830067c-KW32 Daria2017.webp)
Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
Wybierz się w kulinarną podróż na Bliski Wschód, by przygotować sałatkę, która stanie się przebojem Twojego grilla.
![Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7d32903a9905-c5a5e24225-KW_18_Pascal_szaszlyki_z_lososia_17239_S_305761_960x540px.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
- Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
- Pad thai z tofu i imbirem
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Sałatka nicejska
- Makaron z sosem grzybowym
- Empanada galicyjska
- Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Banana split
- Hummus z dodatkami
- Yakisoba z krewetkami
- Wegański tatar
- Wegański falafel burger z portobello
- Domowe lody szparagowe
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Kabanosy w cieście francuskim
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Ciasto z profiterolkami
- Miniomlety pomidorowe
- Babka na parze
- Wytrawna tarta Tatin
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
Komentarze (1)
928 dni temu
Uwielbiam Pani przepisy! Sałatka smaczna.
odpowiedz