
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- głęboką miskę
- sitko
Krok 1: Gotujemy komosę ryżową
Komosę płuczemy na sicie i gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1:2 przez ok. 10-15 minut do momentu, aż na ziarnach pojawią się białe sprężynki. Studzimy.
Krok 2: Kroimy i łączymy składniki
Ogórek pozbawiamy gniazd nasiennych za pomocą łyżki. Ugotowaną komosę łączymy w misce z ogórkiem, pomidorem, cebulą i rzodkiewką, pokrojonymi w kostkę.
Dodajemy drobno posiekane chili, czosnek pokrojony w cienkie plasterki oraz grubo siekane natkę pietruszki, rukolę i szczypiorek.
Krok 3: Doprawiamy tabbouleh
Sałatkę doprawiamy oliwą z oliwek, solą himalajską, pieprzem i mielonym zielem angielskim. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie mieszamy składniki.
W razie potrzeby ponownie doprawiamy do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Kurczak po wietnamsku
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Deser z tapioką
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1285 dni temu
Uwielbiam Pani przepisy! Sałatka smaczna.
odpowiedz