
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- głęboką miskę
- sitko
Krok 1: Gotujemy komosę ryżową
Komosę płuczemy na sicie i gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1:2 przez ok. 10-15 minut do momentu, aż na ziarnach pojawią się białe sprężynki. Studzimy.
Krok 2: Kroimy i łączymy składniki
Ogórek pozbawiamy gniazd nasiennych za pomocą łyżki. Ugotowaną komosę łączymy w misce z ogórkiem, pomidorem, cebulą i rzodkiewką, pokrojonymi w kostkę.
Dodajemy drobno posiekane chili, czosnek pokrojony w cienkie plasterki oraz grubo siekane natkę pietruszki, rukolę i szczypiorek.
Krok 3: Doprawiamy tabbouleh
Sałatkę doprawiamy oliwą z oliwek, solą himalajską, pieprzem i mielonym zielem angielskim. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie mieszamy składniki.
W razie potrzeby ponownie doprawiamy do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Quisotto ze szpinakiem i chorizo
Quisotto to forma risotta na bazie quinoa! Spróbuj go w wersji ze szpinakiem i smażonym chorizo!

Curry z quinoa, jarmużem i tofu
Zachwyć się wegetariańskim curry z quinoa, jarmużem i jabłkami, z dodatkiem smażonego tofu!

Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
Młode warzywa, ciecierzyca i komosa ryżowa – Daria Ładocha wyczarowała z tych składników zupę doskonałą na letnie dni!

Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
Wybierz się w kulinarną podróż na Bliski Wschód, by przygotować sałatkę, która stanie się przebojem Twojego grilla.


Komentarze (1)
513 dni temu
Uwielbiam Pani przepisy! Sałatka smaczna.
odpowiedz