Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- głęboką miskę
- sitko
Krok 1: Gotujemy komosę ryżową
Komosę płuczemy na sicie i gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1:2 przez ok. 10-15 minut do momentu, aż na ziarnach pojawią się białe sprężynki. Studzimy.
Krok 2: Kroimy i łączymy składniki
Ogórek pozbawiamy gniazd nasiennych za pomocą łyżki. Ugotowaną komosę łączymy w misce z ogórkiem, pomidorem, cebulą i rzodkiewką, pokrojonymi w kostkę.
Dodajemy drobno posiekane chili, czosnek pokrojony w cienkie plasterki oraz grubo siekane natkę pietruszki, rukolę i szczypiorek.
Krok 3: Doprawiamy tabbouleh
Sałatkę doprawiamy oliwą z oliwek, solą himalajską, pieprzem i mielonym zielem angielskim. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie mieszamy składniki.
W razie potrzeby ponownie doprawiamy do smaku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Przekąski sylwestrowe
- Makówki śląskie
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Świąteczne pierniczki
- Krokiety z mięsem
- Mini burgery
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sernik pistacjowy
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1395 dni temu
Uwielbiam Pani przepisy! Sałatka smaczna.
Odpowiedz