Quisotto ze szpinakiem i chorizo

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy cebulę

Szpinak rozmrażamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Bulion podgrzewamy. Quinoa dokładnie płuczemy na sitku i osączamy. Podsmażamy z cebulą na 1 łyżce gorącego oleju przez 1 minutę aż do zeszklenia.

Krok 2: Gotujemy quisotto

Dolewamy wino i gotujemy, mieszając, aż ciecz prawie całkowicie odparuje. Wlewamy odrobinę bulionu i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy ciecz w garnku prawie całkowicie odparuje, dolewamy po trochu bulion i gotujemy na wolnym ogniu łącznie przez ok. 15 minut.

Krok 3: Doprawiamy quisotto

Szpinak dokładnie odciskamy. Dodajemy do quisotta i gotujemy razem przez kolejne 5 minut na małym ogniu, doprawiając odrobiną soli i pieprzu. Parmezan ścieramy drobno na tarce. 2 łyżki parmezanu i masło dodajemy do quisotta, garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut.

Krok 4: Smażymy chorizo

Chorizo obieramy ze skórki, kroimy w plasterki, a te następnie na pół. Smażymy na pozostałym gorącym oleju przez ok. 1 minutę z obu stron. Osączamy na ręczniku papierowym. Quisotto kładziemy na talerze, posypujemy pozostałym parmezanem i obkładamy chorizo.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Risotto z krewetkami i szafranem

Prosty, szybki i smaczny przepis na risotto. Z pewnością zagości na Twoim stole!

Risotto z krewetkami i szafranem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą

Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!

Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Risotto z indykiem, cytryną i serkiem mascarpone

Kremowe risotto z mięsem indyka, orzeźwiającą cytryną i serkiem mascarpone według pomysłu Okrasy!

Risotto z indykiem, cytryną i serkiem mascarpone

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 2 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Risotto z dynią

Przepis na pyszne risotto z dynią, podlewane białym winem i bulionem. Koniecznie wypróbuj!

Risotto z dynią

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 2 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    2698 dni temu
    ten przepis w wege? why?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2698 dni temu
    Przez pomyłkę :) Dziękujemy za zwrócenie uwagi :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!