Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy cebulę
Szpinak rozmrażamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Bulion podgrzewamy. Quinoa dokładnie płuczemy na sitku i osączamy. Podsmażamy z cebulą na 1 łyżce gorącego oleju przez 1 minutę aż do zeszklenia.
Krok 2: Gotujemy quisotto
Dolewamy wino i gotujemy, mieszając, aż ciecz prawie całkowicie odparuje. Wlewamy odrobinę bulionu i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy ciecz w garnku prawie całkowicie odparuje, dolewamy po trochu bulion i gotujemy na wolnym ogniu łącznie przez ok. 15 minut.
Krok 3: Doprawiamy quisotto
Szpinak dokładnie odciskamy. Dodajemy do quisotta i gotujemy razem przez kolejne 5 minut na małym ogniu, doprawiając odrobiną soli i pieprzu. Parmezan ścieramy drobno na tarce. 2 łyżki parmezanu i masło dodajemy do quisotta, garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut.
Krok 4: Smażymy chorizo
Chorizo obieramy ze skórki, kroimy w plasterki, a te następnie na pół. Smażymy na pozostałym gorącym oleju przez ok. 1 minutę z obu stron. Osączamy na ręczniku papierowym. Quisotto kładziemy na talerze, posypujemy pozostałym parmezanem i obkładamy chorizo.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto z krewetkami i szafranem
Prosty, szybki i smaczny przepis na risotto. Z pewnością zagości na Twoim stole!
Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!
Risotto z indykiem, cytryną i serkiem mascarpone
Kremowe risotto z mięsem indyka, orzeźwiającą cytryną i serkiem mascarpone według pomysłu Okrasy!
Risotto z dynią
Przepis na pyszne risotto z dynią, podlewane białym winem i bulionem. Koniecznie wypróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Risotto z grzybami
- Omlet z makaronem
- Tagliata z indyka z rukolą
- Wegański tort marchewkowy
- Wytrawne muffinki
- Orientalne kotleciki z quinoa
- Curry z quinoa, jarmużem i tofu
- Kurczak w kwasie chlebowym
- Kaszotto ze szparagami
- Zupa pieczarkowa z gnocchi
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Cannelloni ze szpinakiem i ricottą
- Batoniki musli i mus czekoladowy z mango
- Sos do ravioli
- Klopsiki z jagnięciny z dipem z sera koziego
- Pizza arabska z sałatką
- Kalafior w jogurtowym sosie curry
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
- Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
- Kujawski drożdżowy placek maślany
- Grillowane truskawki z musem z białej czekolady
- Filet z łososia z kaszą jęczmienną i kremem z kalafiora
- Konfitura cytrynowa
- Cassata alla Siciliana
- Królik w sosie paprykowym z miętowymi ziemniakami
- Szwedzkie ciasto czekoladowe kladdkaka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2476 dni temu
ten przepis w wege? why?
odpowiedz
2476 dni temu
Przez pomyłkę :) Dziękujemy za zwrócenie uwagi :)