• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy ryż na risotto

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy z ryżem na 1 łyżce rozgrzanego masła aż do zeszklenia. Rozcieńczamy białym winem i dusimy, aż płyn prawie całkowicie się wchłonie. Dodajemy małymi porcjami bulion. Ryż gotujemy, od czasu do czasu mieszając, przez ok. 25 minut. Bulion cały czas dolewamy małymi porcjami, gdy poprzednia porcja się całkowicie wchłonie.

Krok 2: Przygotowujemy szpinak

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szpinak dobrze odciskamy. Oba składniki, mieszając, podsmażamy na 2 łyżkach gorącej oliwy przez 2-3 minuty. Doprawiamy skórką otartą ze sparzonej cytryny, solą i pieprzem.

Krok 3: Smażymy rybę

Filety rybne myjemy i osuszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Smażymy na pozostałej gorącej oliwie przez 2-3 minuty z każdej strony.
Szpinak wraz z pozostałym masłem dodajemy do gotowego risotto i pozostawiamy pod przykryciem na 3 minuty. Podajemy z filetami rybnymi.
 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    353 dni temu
    Dziękuje za doskonały pomysł! Mąż i syn zjedli cały obiad. Pyszne!!!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram