
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy ryż na risotto
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy z ryżem na 1 łyżce rozgrzanego masła aż do zeszklenia. Rozcieńczamy białym winem i dusimy, aż płyn prawie całkowicie się wchłonie. Dodajemy małymi porcjami bulion. Ryż gotujemy, od czasu do czasu mieszając, przez ok. 25 minut. Bulion cały czas dolewamy małymi porcjami, gdy poprzednia porcja się całkowicie wchłonie.
Krok 2: Przygotowujemy szpinak
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szpinak dobrze odciskamy. Oba składniki, mieszając, podsmażamy na 2 łyżkach gorącej oliwy przez 2-3 minuty. Doprawiamy skórką otartą ze sparzonej cytryny, solą i pieprzem.
Krok 3: Smażymy rybę
Filety rybne myjemy i osuszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Smażymy na pozostałej gorącej oliwie przez 2-3 minuty z każdej strony.
Szpinak wraz z pozostałym masłem dodajemy do gotowego risotto i pozostawiamy pod przykryciem na 3 minuty. Podajemy z filetami rybnymi.
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz czarny na szpinaku
Szybki pomysł na obiad – dorsz czarny, podany z blanszowanym szpinakiem z prażonymi płatkami migdałowymi.

Risotto z serem cheddar
Pomysł na pyszną kolację? Delikatne risotto na bazie białego wina i musztardy z dodatkiem wyśmienitego sera cheddar.

Risotto z pieczarkami
Pomysł na nieskomplikowane, jednogarnkowe danie – delikatny ryż arborio z podsmażonymi pieczarkami i dodatkiem czosnku.

Risotto szparagowe z kurczakiem
Kiedy sezon na szparagi w pełni, należy z nich przygotować coś pysznego! Kremowe i delikatne risotto to jeden z pomysłów.

Komentarze (2)
281 dni temu
Nawet dobre to danie, zrobiłam na obiad, było smaczne
odpowiedz
2279 dni temu
Dziękuje za doskonały pomysł! Mąż i syn zjedli cały obiad. Pyszne!!!
odpowiedz
zobacz wszystkie