Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Ciecierzycę namaczamy w wodzie przez 12 godzin, następnie gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w drobną kostkę. Marchew kroimy w talarki, seler naciowy na mniejsze kawałki, a paprykę w słupki.
Krok 2: Dodajemy komosę ryżową do zupy
W dużym garnku rozgrzewamy olej. Podsmażamy czosnek i cebulę. Dodajemy marchew, seler i paprykę. Całość mieszamy. Doprawiamy wędzoną papryką, solą i pieprzem. Warzywa zalewamy wywarem. Wsypujemy komosę ryżową i gotujemy pod przykryciem przez około 12 minut.
Krok 3: Doprawiamy zupę
Do zupy dodajemy pomidory z puszki, ciecierzycę i przecier pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną kolendrę i szpinak. Mieszamy i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
Szukasz pomysłu na aromatyczną zupę wegetariańską? Przygotuj tę z ciecierzycą, mleczkiem kokosowym, pastą curry oraz nutą imbiru i limonki!
Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
Doskonała zupa pomidorowa z ryżem, klopsikami jagnięcymi oraz aromatycznym jogurtem ziołowym.
Zupa harira
Zupa w stylu marokańskim w interpretacji Karola Okrasy - niezapomniany rozgrzewający smak na chłodne dni!
Letnia zupa jarzynowa z ciecierzycą
Sycąca zupa z kawałkami kolorowych warzyw pokrojonych w kostkę, ciecierzycą oraz dodatkiem białego wytrawnego wina.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik na zimno
- Podudzia z oliwkami w sosie pomidorowym
- Zupa z cukinii z kurkami
- Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
- Sałatka i koktajl z rabarbaru
- Lody wegańskie
- Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
- Ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
- Baba ghanoush
- Sernik z marakują
- Tabbouleh z komosą ryżową
- Wegańskie burgery z kotletem z buraków
- Pieczona ryba z pikantnymi warzywami
- Zapiekane młode ziemniaki z jajkiem i mizerią
- Pieczona ciecierzyca na słono
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- Nalewka z głogu
- Hummus grzybowy
- Wieniec wielkanocny
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Tort malinowy
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
2001 dni temu
Fajna babka i ciekawe szybkie przepisy:-)
odpowiedz
2617 dni temu
Można świeże liście szpinaku czymś zastąpić albo pominąć?
odpowiedz
2617 dni temu
Można pominąć lub dać świeżą rukolę :)
2658 dni temu
Podzielam zdanie przedmówcy. :) zupa przepyszna ale prosimy o podanie kaloryczności.
odpowiedz
2659 dni temu
zupa pyszna :) mam pytanie ile ma kalorii ?
odpowiedz
2654 dni temu
Na naszym portalu nie mamy podanej kaloryczności dań, jednak dziękujemy za sugestię, rozważymy to przy dalszym rozwoju Kuchni Lidla :)