zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy warzywa

Ciecierzycę namaczamy w wodzie przez 12 godzin, następnie gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w drobną kostkę. Marchew kroimy w talarki, seler naciowy na mniejsze kawałki, a paprykę w słupki.

Krok 2: Dodajemy komosę ryżową do zupy

W dużym garnku rozgrzewamy olej. Podsmażamy czosnek i cebulę. Dodajemy marchew, seler i paprykę. Całość mieszamy. Doprawiamy wędzoną papryką, solą i pieprzem. Warzywa zalewamy wywarem. Wsypujemy komosę ryżową i gotujemy pod przykryciem przez około 12 minut.

Krok 3: Doprawiamy zupę

Do zupy dodajemy pomidory z puszki, ciecierzycę i przecier pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną kolendrę i szpinak. Mieszamy i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gościówa Gościówa
    11 dni temu
    Podzielam zdanie przedmówcy. :) zupa przepyszna ale prosimy o podanie kaloryczności.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    12 dni temu
    zupa pyszna :) mam pytanie ile ma kalorii ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    6 dni temu
    Na naszym portalu nie mamy podanej kaloryczności dań, jednak dziękujemy za sugestię, rozważymy to przy dalszym rozwoju Kuchni Lidla :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram