
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, cukinię i paprykę oczyszczamy, z papryki usuwamy nasiona, wszystko siekamy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Przygotowane składniki podsmażamy przez 2 minuty na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodajemy wino, bulion i zagotowujemy. Gałązkę rozmarynu myjemy, osuszamy i dodajemy. Doprawiamy solą, pieprzem, kuminem rzymskim i gotujemy przez 10 minut pod przykryciem.
Ciecierzycę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Pomidory zalewamy wrzątkiem, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Groszek kroimy na pół. Ciecierzycę dodajemy do zupy i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy groszek, pomidory – gotujemy przez kolejne 3 minuty, doprawiamy do smaku i usuwamy gałązkę rozmarynu.
Kromki ciabatty podpiekamy w tosterze lub piekarniku. Skrapiamy pozostałą oliwą, posypujemy solą i podajemy z zupą.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)