![Letnia zupa jarzynowa z ciecierzycą Letnia zupa jarzynowa z ciecierzycą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/ea70c5081dd2-b6305ae475-Gemuesesuppe-mit-Kichererbsen.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, cukinię i paprykę oczyszczamy, z papryki usuwamy nasiona, wszystko siekamy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Przygotowane składniki podsmażamy przez 2 minuty na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodajemy wino, bulion i zagotowujemy. Gałązkę rozmarynu myjemy, osuszamy i dodajemy. Doprawiamy solą, pieprzem, kuminem rzymskim i gotujemy przez 10 minut pod przykryciem.
Ciecierzycę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Pomidory zalewamy wrzątkiem, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Groszek kroimy na pół. Ciecierzycę dodajemy do zupy i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy groszek, pomidory – gotujemy przez kolejne 3 minuty, doprawiamy do smaku i usuwamy gałązkę rozmarynu.
Kromki ciabatty podpiekamy w tosterze lub piekarniku. Skrapiamy pozostałą oliwą, posypujemy solą i podajemy z zupą.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa ziemniaczana z łososiem
Wzbogać swoją zupę ziemniaczaną porcją łososia dostarczającego pełnowartościowego białka i kwasów omega 3.
![Zupa ziemniaczana z łososiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/96e34ca2014a-40444ede08-39a98c1cb5-KW_02_ryneczek_zupa_ziemniaczana_z_lososiem_44_960x540_RL.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Zupa z mango z imbirem i limonką
Zupa to danie, w którym możemy zamknąć szerokie spektrum smaku. Tym razem serwujemy krem z mango w azjatyckim stylu.
![Zupa z mango z imbirem i limonką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b30d7f630c99-2cf3352526-KW_04_zupa_z_mango_imbirem_i_limonka_13889_S_4317_960x540.webp)
Zupa krem z rukoli i kalafiora
Delikatny smak kremowej zupy z kalafiora warto wzmocnić dodatkiem w postaci pikantnych liści rukoli.
![Zupa krem z rukoli i kalafiora](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1a4a9449df70-6cccee4b45-cf3f00ddec-zupa_z_rukoli_i_kalafiora_13908-Kuchnia-Lidla_KW-548189_960x540_RL.webp)
Zupa szpinakowa z fetą
Pyszne danie dla fanów szpinaku – kremowa zupa o pięknej soczystej barwie, doprawiona serem feta oraz szczypiorkiem.
![Zupa szpinakowa z fetą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3b66edc555ec-bee13b5785-Spinatsuppe-mit-Feta.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Palia w cytrynach
- Risotto z serem cheddar
- Perliczka w czerwonym winie
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
- Kurczak w ziołach z pieczonymi słodkimi warzywami
- Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
- Zupa krem z kawałkami kurczaka
- Wegańska zupa z ciecierzycy
- Kaszotto ze szparagami, groszkiem cukrowym i krewetkami
- Tagliatelle w sosie serowym
- Sałatka z pieczonych warzyw z sosem tymiankowo-cytrynowym
- Szybka zupa z ciecierzycy
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Polędwiczka wieprzowa w czerwonym winie w kakaowym sosie z krokietami ziemniaczanymi
- Pierogi leniwe z orzechową okrasą
- Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
- Chrupiące czekoladki
- Empanadas z tuńczykiem i oliwkami
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Kanapka z grilla z serem i pomidorem
- Keks świąteczny
- Ucierane ciasto maślane z jabłkami i maślaną kruszonką
- Sałatka caprese z nektarynek i łososia
- Podudzia kurczaka w sosie pomarańczowym
- Czeskie ciasteczka "zlepianki"
- Sałatka z makaronem i klopsikami
- Pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
- Pstrąg tęczowy w bekonie
Komentarze (0)