Letnia zupa jarzynowa z ciecierzycą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Ziemniaki obieramy, cukinię i paprykę oczyszczamy, z papryki usuwamy nasiona, wszystko siekamy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Przygotowane składniki podsmażamy przez 2 minuty na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodajemy wino, bulion i zagotowujemy. Gałązkę rozmarynu myjemy, osuszamy i dodajemy. Doprawiamy solą, pieprzem, kuminem rzymskim i gotujemy przez 10 minut pod przykryciem.

Ciecierzycę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Pomidory zalewamy wrzątkiem, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Groszek kroimy na pół. Ciecierzycę dodajemy do zupy i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy groszek, pomidory – gotujemy przez kolejne 3 minuty, doprawiamy do smaku i usuwamy gałązkę rozmarynu.

Kromki ciabatty podpiekamy w tosterze lub piekarniku. Skrapiamy pozostałą oliwą, posypujemy solą i podajemy z zupą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram