Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, cukinię i paprykę oczyszczamy, z papryki usuwamy nasiona, wszystko siekamy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Przygotowane składniki podsmażamy przez 2 minuty na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodajemy wino, bulion i zagotowujemy. Gałązkę rozmarynu myjemy, osuszamy i dodajemy. Doprawiamy solą, pieprzem, kuminem rzymskim i gotujemy przez 10 minut pod przykryciem.
Ciecierzycę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Pomidory zalewamy wrzątkiem, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Groszek kroimy na pół. Ciecierzycę dodajemy do zupy i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy groszek, pomidory – gotujemy przez kolejne 3 minuty, doprawiamy do smaku i usuwamy gałązkę rozmarynu.
Kromki ciabatty podpiekamy w tosterze lub piekarniku. Skrapiamy pozostałą oliwą, posypujemy solą i podajemy z zupą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Mini burgery
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Piernik świąteczny
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Kutia
- Klasyczna sałatka grecka
- Ryba po japońsku
- Sernik pistacjowy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)